przyprawami i czosnkiem. Na leniwki wrzucamy wypestkowane winogrona i posypujemy serem. Chwilę jeszcze zapiekamy.No i co nam z tego wychodzi? REWELACJA! Smak nie jest jednolity, to podróż po smakowej krainie. Przy pierwszym zderzeniu z warzywami wyczuwa się słodycz, ale po chwili poczujemy moc! :) W połączeniu z ziołowym mięsem i gorącymi winogronami jest to... niebo w gębie.Bałyśmy się tej wariacji
Wypisz WymalujDelikatny, wilgotny, ale nie za mokry. Smak trudno jest określić - jest po prostu wytrawny z nutką słodyczy. Lekko czuć posmak szpinaku, który w tym wydaniu zabiera do jeszcze innej krainy. Jest po prostu genialny i w niczym nie przypomina szpinaku "obiadowego" (że go tak określimy)/Dlaczego "Czarny bez"?Ten dżem tworzy niesamowity smakowy bilans w zestawieniu z biszkoptem i lekko
Wypisz Wymalujbardziej świadomie. Jednak wracając do sedna, piszę ten post by podzielić się z Wami wrażeniami z wakacji, na które wraz z Najukochańszym wyjechaliśmy z początkiem paźdzernika na Maderę, nazywaną krainą wiecznej wiosny i podzwrotnikowym rajem, co w pełni potwierdzamy! Choć pobyt na wyspie oferuje wiele biur podróży, z wielkiej niechęci do wyjazdów zorganizowanych w dwa dni zaplanowaliśmy go sami
Taste Of My Dayprzez detoks. Tylko gadanie. Nie pij kawy! Jesteś w ciąży! Pijesz kawę? Przecież karmisz! No i...??? Na swoje szczęście, albo i nie, wylądowałam w krainie kawą płynącej. I to nie jakimś tam sratte latte czy frappe w pappe. Tylko kofeiną w czystej formie. Przefiltrowaną, coby kłaczki podniebienia nie drażniły. No sugar of kors. Bączkogenną
bastalenacyklu... Marchewkowe szaleństwa cukiernicze Przepis podpatrzyłam u Katarzyny na blogu Kraina Smaku. Autorkę mocno podziwiam za osiągnięcia naukowe i zawodowe oraz pasję w kuchni. Chciałabym mieć również tyle zapału i entuzjazmu do rozwijania tak wielu inicjatyw kulinarnych oraz propagowania idei kulinarnego blogowania m.in. poprzez projekt BlogerChef.Wracając do przepisu, nie mogłam się oprzeć oczywiście drobnym modyfikacjom, m.in. zmniejszyłam ilość proszku
Grunt to przepis!oliwy! Pamiętacie relację z imprezy dla miłośników oliwy Flos Olei? Poznałam tam rodzinę Pruneti, producentów oliwy z Toskanii. Ależ miałam szczęście - przecież w sierpniu wybierałam się do tej pięknej krainy winem i oliwą płynącej, a odwiedzenie tłoczarni oliwy było moim marzeniem! Flos Olei zaprasza na swoje imprezy tylko najlepszych producentów oliwy, dlatego wiedziałam, że nie mogłam trafić lepiej
Chilli Czosnek i Oliwateż handlarzem oliwek lub win. Codziennie chodzi do pracy pieszo i trudzi się w łagodnym słońcu swojej greckiej wyspy, pośród buczenia świerszczy i odległych ryków osłów, w pokoju swej krainy. (…) Kontynuuje sjestę posiłkiem oraz drzemką w domu i powraca odświeżony, aby dokończyć swoją pracę. Jego główny posiłek, jedzony w połowie dnia, składa się z bakłażana, z wielkimi barwnymi pieczarkami, chrupiącymi
Chilli Czosnek i OliwaDzień dobry, Już za 3 dni rozpoczynam mój wyczekiwany urlop w Toskanii:))) Świadomość tego, że już wkrótce będę w przewspaniałej krainie wina, oliwy i sera pecorino jeszcze do mnie nie dociera. Na razie metodycznie skupiłam się na pakowaniu, robieniu listy rzeczy do zabrania, zakupach i martwieniu się, czy wszystko załatwione ;) Szczególnie, że podróż będzie samochodem, organizowana samodzielnie, a nie przez
Chilli Czosnek i Oliwazaproszeni już kolejny raz na warsztaty kulinarne do Poznania, które odbyły się w restauracji Cucina, pod patronatem BlogerChef (pomysłodawcą projektu są Marek Bielski- Doceń polskie i Katarzyna Szatkowska- w Krainie Smaku) z produktami marki ETERNO w roli głównej. Każdy miał też przywieźć ze sobą jakieś słodkie wypieki, które następnie były dekorowane przetworami tej firmy. Jakoś zaproszeni blogerzy nie przejęli się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękaszą jaglaną i serem, oraz z dużą ilością smażonej cebulki rozłożyłam na kilka dni. W sobotę na spotkaniu wielkopolskich blogerów zgadałam się z Kasią z bloga „W krainie smaku”, że ona również przygotowała podobne pierogi i przepis ma na blogu. Myślę, że ten pomysł jest wart propagowania, gdyż kasza jaglana jest bardzo zdrowa i traktowana po macoszemu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwieloma gatunkami herbat oraz kaw pochodzących z najlepszych plantacji całego świata. Rok później otworzyliśmy sklep stacjonarny przy ulicy Piłsudskiego 33 w Legionowie. Przekraczając próg naszego klimatycznego sklepu napotkają Państwo krainę bogactwa aromatu oraz fachową pomoc w doborze herbaty, kawy lub yerba mate. Służymy radą, jak prawidłowo parzyć i degustować herbatę. Znajdziecie u nas m.in. herbatę zieloną
kolorowotorcikowoBanjaluce znalazłam się przypadkiem, gdy późnym wieczorem spacerowałam wraz z moimi towarzyszami po warszawskich ulicach. Zwyczajnie zgłodnieliśmy, a w małej uliczce ukazały się schody, które zaprowadziły nas w krainę nowego smaku :)Sobota wieczór, ul. Szkolna 2/4, centrum miasta, a nam udaje się wejść nie robiąc wcześniej rezerwacji. Od progu wita nas bardzo miła obsługa, która zabiera okrycia wierzchnie i proponuje
Sajkofanka smakusię niczymdzikuska w wielkim mieście...Wyszłam, ale długo nie mogłam się otrząsnąć. Poniżej przedstawiam Wam zdjęcia całej kolekcji słodyczy, jakie widziałam. I które spotkacie,odwiedzając każdą z tych uroczych krain czekoladowej rozpusty i przyjemności.(zdjęcia pochodzą z oficjalnej strony: http://www.chocolate.krakow.pl/ )PRALINKI: (spotkamy tu aż tyle różnych cukierków, wszystkie z pokazanych poniżej widziałam
W kuchni Karmel-itkitymże domku całym patronatem zajęła się firma Aquarell, rozdająca sok. A to już sam Grzegorz Łapanowski. Kiedy szłam pod scenę dorwała mnie… Kasia z bloga W KRAINIE SMAKU. Poznała mnie, podeszła i tak zaczęłyśmy naszą „realną” znajomość. Kasia, pogodna i pełna werwy dziewczyna. Pełna pozytywnej energii. Razem oglądałyśmy poczynania Grzegorza łapanowskiego, który robił na scenie niezłe show. Zadawał
W kuchni Karmel-itki