kotlet po - 500 przepisów (strona:17/34)

KOTLETY Z KALAFIORA 169

ziemniaków dokładnie rozgniatam kalafiora. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaję bułkę, jajka oraz sól i pieprz. Natkę myję i drobno siekam również dodaję do masy. Dokładnie mieszam. Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej. Na patelnię wylewam olej i smażę kotleciki z obu stron na rumiano. Podaję np. Z sosem czosnkowym, gulaszem warzywnym czy mięsnym

Gotowanie Patki
Kotleciki jajeczne z suszonymi pomidorami i koperkiem 237

sól, pieprz, kurkumę, startą mozzarellę, surowe jako, koperek. Całość mieszamy, nabieramy porcję i w rękach formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej. 3. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy na rozgrzane kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (pieczonymi ziemniaczkami, kaszą, sałatą). Smacznego

kruche babeczki
Kotlety mielone według przepisu mojej Mamy 143

pieprzu  3 łyżki wod y   bułka tarta smalec do smażenia Mielone przełożyć do miski, dodać odciśnięty z wody chleb i pozostałe składniki. Wymieszać, zwilżyć ręce i formować kotlety, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. Smacznego

Gotuj z Agnes
Kotlety mielone z ryżem (półmięsne) 96

Uwielbiam takie kotlety, ponieważ są miękkie i delikatne w smaku. Może nie są niskokaloryczne, ale na pewno o wiele lżejsze od tych tradycyjnych. Zresztą sami spróbujcie! Polecam! (około 18 sztuk) 700g mięsa mielone  300g ryżu (waga ugotowanego) 2 jajka 1 cebula (duża) 1 łyżka majeranku papryka słodka  sol, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Ryż

Di gotuje
Kotlety z płatków owsianych 98

Wegetariańska propozycja- bardzo smaczna alternatywa kotletów drobiowych. Składniki: 18 dag płatków owsianych 2 jajka 1 cebula biała 2 dag masła sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Płatki zalać 1 litrem wrzącej wody i ugotować na wolnym ogniu, następnie odcedzić. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na maśle i połączyć z płatkami. Wbić jajka, przyprawić

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety warzywne 209

powiedział, że jarzyny są nudne? Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kotlety warzywne. Są proste do przygotowania, bardzo smaczne i syte. Placuszki po raz pierwszy przygotowałam na początku swojej "kulinarnej kariery" zapisałam w przepiśniku i tak oto po nich głos zaginął. Wpadłam na nie ostatnio przeglądając swoje kulinarne zbiory. Ponieważ za pierwszym razem bardzo nam smakowały długo nie zastanawiałam

Krakowskie smaki Ani
Soczeburger z brokułami 126

pieczemy w piekarniku (180 stopni) na piękny złoto-brązowy kolor, następnie podajemy z sosem BBQ, musztardą i warzywami. Jemy, jemy i jemy. Nieskromnie pisząc to jedne z lepszych kotletów warzywnych jakie udało nam się stworzyć w domu, a cały czas się uczymy i eksperymentujemy :) Życzmy smacznego!  Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Burgery wołowe nie tradycyjne 169

potrafię zrozumieć podawania wszelkiej maści burgerów ( hamburgerów-wołowych, fishburgerów-rybnych, chickenburgerów - drobiowych  . cheeseburgerów - z serem ) w bułce z dodatkami i frytkami. Po co frytki ? Albo po co bułka ? Rozumiem kotlet w bułce z dodatkami jako coś do zjedzenia na szybko na mieście , ale w domu ?.W każdym razie ja robię burgery jako normalny obiad - chyba że dla dzieci przy okazji

Buniabaje w kuchni
Z dalekich wypraw #5 Dzień hot doga pod biegunem 185

pomidorowy, przyprawy. Podawana w formie hamburgera, z tą jednak różnicą, że mięso tutaj jest luźno i "niechlujnie" (ang. sloppy) rozdrobnione, a nie tak jak w klasycznym burgerze zwarte w kotlet. Do tego jeszcze coleslaw na kiszonej kapuście i mamy obiad w amerykańskim stylu. Dzień hot- doga uczciliśmy "niechlujnym" burgerem.  U mnie dziś będzie totalna wariacja

bastalena
Kotlety rybne z zieleniną 96

łyżki bułki tartej, 1 jajko, sól, pieprz świeżo mielony, 3 - 4 łyżki siekanego koperku, 3 – 4 łyżki siekanego szczypiorku, cukier, olej/oliwa do smażenia, bułka tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać zieleninę (koperek i szczypiorek). Doprawić

królestwo garów
Pulpety mięsno brokułowe w sosie arrabiata. 170

trzonem. Dodajemy około 1 łyżeczki soli, pieprz a także przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Gdyby była za luźna dosypujemy bułki tartej. Formujemy kotlety, panierujemy w mące i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem pomidorowym i wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180C i pieczemy około 40-50 min.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety schabowe inaczej, bardzo dobre 225

Bardzo smaczne klopsy, chciałam wykorzystać schab w inny sposób. Szybko się je robi, każdy sobie poradzić. Schab pokroić w drobną kostkę, dodać jogurt, sól pieprz i

Kuchnia Pokoleń
Karkówka duszona w sosie łwasnym 102

ostro ( przepis na nią znajdziesz tutaj ) , a także gyros z karkówki ( przepis na niego znajdziesz tutaj ). Dziś proponuję Wam duszona karkówkę w sosie własnym. Składniki ( 4 porcje): 4 kotlety z karkówki o grubości około 1 cm przyprawa do karkówki 1 opakowanie 1 duża cebula ziele angielskie i liść laurowy po 3 sztuki olej do smażenia masło i mąka do zasmażki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Hreczniaki - bezmięsne kotleciki 570

wykonaniu, pożywne, bezmięsne kotleciki wywodzące się z regionalnej kuchni Kresów Wschodnich, przygotowane na bazie kaszy gryczanej zwanej hreczką, białego sera i pachnących ziół to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów. Składniki: 300g kaszy gryczanej 250g białego, półtłustego sera 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 małe jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżeczka

Szalona Kuchnia Eweliny
Kopytka jaglane z boczniakami i szalotką 212

kaszy wyjmujemy, a w to miejsce wsypujemy skrobię ryżową i ziemniaczaną (jeśli nie macie skrobi ryżowej, sama ziemniaczana wystarczy). Wszystko razem mieszamy widelcem (jak gotowanie ziemniaki na knedle czy kotlety ziemniaczane ), tak żeby fragmenty kaszy równomiernie otoczyły się w mące. Dlaczego w cieście nie ma jajka? W ogóle nie jest tu potrzebne – kasza jaglana sama w sobie jest już spoista

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania