kotlet po - 500 przepisów (strona:19/34)

Burgery z ciecierzycy 186

masę z kaszą, zieleniną, cebulą i marchewką. Odstawiamy na kwadrans. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni z termoobiegiem (180 stopni bez). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, formujemy z masy 6 kotletów, które spłaszczamy tworząc burgery. Pieczemy przez około 40 minut (w połowie czasu przewracamy na drugą stronę). Ulubioną bułkę przekrawamy na pół (możemy podgrzać lub chwilkę opiec), smarujemy dipem z awokado

Moje Kuchenne Rewelacje
Mielone z ziemniakami i brokułem 187

mieszamy i formujemy kotleciki. Naczynie żaroodporne wysmaruj łyżką oliwy - poukładaj kotleciki i wstaw do piekarnika (środkowa półka) nagrzanego do 220°C na 40 min. (po 20 min obróć kotlety na drugą stronę). Ziemniaki odcedź i przełóż do kolejnego naczynia żaroodpornego - posyp tymiankiem i słodką lub ostrą papryką - wsadź do piekarnika w momencie obracania kotlecików. Po 5-10 min (od włożenia

Alutka-Gotuje
Schab z grzybami w sosie pomidorowym 403

Przełożyć do brytfanki lub garnka z szerokim dnem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać obgotowane grzyby, liść laurowy, ziele angielskie i chwilę smażyć. Przełożyć do obsmażonych kotletów, wlać bulion i koncentrat do zup. Doprawić i dusić około godziny, wlewając pod koniec śmietankę. Kiedy sos uzyska odpowiednią gęstość można podawać np z ziemniakami lub kaszą. Smacznego :) Przepis bierze

https:KKuchniaMniam
Kurczak w boczku nadziewany suszonymi pomidorami 200

Kurczak zawijany w boczek to doskonała alternatywa dla zwykłych kotletów z piersi kurczaka. W połączeniu z farszem z oliwek, suszonych pomidorów i pestek dyni mięso nabiera niesamowitego smaku. Kurczak w boczku doskonale smakuje z domowymi frytkami z piekarnika . Zarówno frytki, jak i kurczaka, możemy przygotować w piekarniku w tym samym czasie. 1 podwójna pierś kurczaka ok 250 g boczku (surowego

Dieta bez mleka
Postne kotleciki z warzyw z odpadów po soku 294

pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Cebulę i czosnek zesmażyć na 2 łyżkach wody. Przełożyć do miski, dodać odpady po soku, passatę, marchewką, dodać przyprawy, dokładnie wyrobić, tak jak kotlety mielone. Formować kulki o wielkości dużego orzecha włoskiego. Lekko spłaszczać. Układać na blaszce. Piec 45 min w 200 st. Wyjąć z piekarnika, podawać ze świeżymi warzywami. Smacznego

moj przepis na
Warzywna zupa z kurczakiem i kluseczkami 197

wekuję w słoiku żeby wykorzystać potem w tygodniu do innej zupy, curry czy innego dania. Z mięsa ( jak jest) robię zawsze pastę do kanapek a warzywa przerabiam albo na kotlety , albo na pasztet ( z przepisu jadłonomi) albo na sałatkę dodając to co zalega w lodówce. Jeden gar zupy a jedzenia na pół tygodnia:) W poprzedni weekend ugotowałam wywar na udkach

Cooking for Emily
Dyniowe pappardelle z boczkiem 150

wszamam na kolację :D ale o dziwo! Zjadł i powiedział że mu smakowało. Zaskoczył mnie zupełnie, bo on raczej z tych, co to wyżyliby na kotletach. Ale zaskoczył pozytywnie! I nic w zamian nie chciał 😜 Składniki dla 2-3 osób   Pappardelle: 300g mąki + do podsypywania 100g puree z dyni ½ łyżeczki soli 1 jajko Sos: 200g wędzonego boczku lub chudego

Kuchnia w czekoladzie
Burgery (kotlety) z czerwonej fasoli i ryżu 212

smaku. Wystarczy je podać w bułkach lub z ulubioną surówką. Do burgerów z fasoli polecam także pikantny sos pomidorowy lub meksykańską salsę . Inspiracja: Jadłonomia Składniki na 9 -12 kotletów w zależności od wielkości: 2 puszki czerwonej fasoli 2 torebki ugotowanego i przestudzonego ryżu 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka wędzonej papryki lub słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki

Fabryka pomysłów
Surówka z pora 118

odgrywają warzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku.      Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy, czy też coraz rzadziej pojawiające się mięso, zawsze musi być duża ilość surówki. Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę w napędzaniu naszego organizmu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
KOTLETY MIELONE Z CUKINIĄ 152

Pyszne mielone kotleciki z dodatkiem cukinii.Te kotlety wychodzą soczyste i moim zdaniem są lepsze od tych tradycyjnych mielonych. SKŁADNIKI 600g mięsa mielonego najlepiej z łopatki 1 jajko 2 łyżki kaszki manny 1 średnia cukinia bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia WYKONANIE Cukinię dobrze myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach.Przekładamy na sitko solimy

Mała w garnku miesza
Uda kurczaka pieczone na kapuście 1121

Codziennie stoimy przed wyborem co zrobić dobrego na obiad gdy zwykłe kotlety się przejadły. Polecam udka w musztardowej marynacie pieczone na słodkiej świeżej kapuście która pod wpływem soków z mięsa jest pyszna i służy za jarzynkę, doskonała propozycja zarówno na świąteczny jak i codzienny obiad. Tak przygotowane mięso z kurczaka kusi wyglądem i jest banalnie proste do przygotowania. Składniki

Wanilia i Kardamon
Dietetyczne mielone 119

zawierają najwięcej błonnika wśród otrębów; - czosnek przekładamy przez praskę - dodajemy do mięsa, a cebulę należy zetrzeć na tarce na drobniutkich oczkach - również dodajemy ją do mięsa; - z mięsa formujemy kotlety o okrągłym kształcie średniej wielkości - smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie - każdą stronę mielonych na średnim ogniu tak, aż się zarumienią; - ze względu na to, że mielone nie smażone

MintTaste
Kapusta na ciepło z rydzami 158

Bardzo uniwersalny przepis na kapustę na ciepło z rydzami. - Można ją jeść jako samodzielne danie - Użyć jako farszu na domowe pierogi - Podawać do obiadu np. do kotletów schabowych Rydze można zamrozić jesienią i wykorzystać do tego dania w dowolnym monnecie.. nawet do zrobienia kapusty na Wigilię, czy też do Świątecznych pierogów. Rydze można zastąpić również innymi grzybami leśnymi

AniaGotuje.pl
Bajeczne kotlety jajeczne 163

Dzisiaj mieliśmy ochotę na coś lekkiego. Wybór padł na kotlety jajeczne, które każdy z nas lubi. Do tego pyszna lekka surówka z cukinii i nie trzeba nam nic innego. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Filet z kurczaka w sosie jogurtowo- koperkowym zapiekany pod pierzynką z sera 167

jednym daniu. Składniki : podwójna pierś w kurczaka jogurt naturalny / śmietana 18% 4 ząbki czosnku pęczek koperku sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie : Filet umyłam i pokroiłam w małe kotlety. Oprószyłam je solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałam olej i usmażyłam kotleciki na rumiano. Na drugiej patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam zmiażdżone ząbki czosnku. Następnie dodałam jogurt/ śmietanę oraz koperek. Posoliłam

Oka w rosole czyli KaFka gotuje

Proponowane wyszukiwania