kotlet po - 500 przepisów (strona:27/34)

Zielona surówka do obiadu w 5 minut gotowa i ulepszony sposób na kotleta 153

drobne kawałki. Dodajemy szczyptę pieprzu i łyżkę majonezu. Sałatka najlepsza po ok. 15 minutach kiedy smaki się przegryzą. Szykuje się ją dosłownie błyskawicznie. A co z tą panierką do kotletów. Po wszystkie szczegóły zapraszam do wpisu źródłowego(link powyżej), a samo ulepszenie polega na zastąpieniu mleka dwiema łyżkami śmietany 18%. Jest obłędnie chrupiąca, ma piękną barwę i już wiem

Kuchnia po mojemu
Kolorowe kotlety z kurczaka 170

Rafex 1/2 czerwonej papryki 1 cebula garść kukurydzy konserwowej 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate) natka pietruszki 1 łyż masła do smażenia cebuli i papryki olej do smażenia kotletów 1. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na maśle, posolić, dodać troszkę gorącej wody i poddusić do miękkości. 2. Filety oczyścić i pokroić w drobną kosteczkę

Kto ugości moich gości?
Glazurowana marchew z groszkiem konserwowym 153

ugotowaną marchew, dodaję miód i chwilę podsmażam. Groszek odcedzam i dodaję do marchewki. Wymieszam i dodatek gotowy. Moja propozycja podania, to ; marchew glazurowana, ziemniaki z wody z koperkiem i kotlet z piesi kurczaka:) SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Surówka z kapusty kiszonej 157

Doskonała do dań z rybą, kotletów schabowych bądź do schrupania solo - surówka z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli. Jest smaczna zdrowa z  mnóstwem witaminy C i bardzo łatwa w wykonaniu. składniki na 4 porcje 250 g kiszonej kapusty 1 duża marchew 1 duże jabłko 1 duża cebula odrobina oliwy z oliwek sól i pieprz cukier przepis Kapustę opłukujemy

Smakowite Dania
Palcem po mapie: Kazimierz Dolny 143

spać. Dostaliśmy pokój na drugim piętrze z przecudownym widokiem na Kazimierz - na Kościół, Zamek i na Wzgórze Trzech Krzyży. Z rzeczy, które jedliśmy w restauracji możemy bez wątpienia polecić kotlet schabowy z kością z puree z ziemniaków i kapustą zasmażaną. Nie wiem jak schab, bo głodnemu Mężowi go nie podbierałam, ale puree i kapusta naprawdę smaczne! Ja w tym czasie

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Placuszki z bobu 222

Zaklinania wiosny, przywoływania lata ciąg dalszy czyli placuszki, zielone, pyszne, prawie jak kotlety z mrożonego bobu teraz zimą ale latem lub późną wiosną użyję świeżego i będą jeszcze bardziej aromatyczne. Popróbujecie razem ze mną upiec? no to zaczynamy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Schab w ketchupie 784

schabu wieprzowego duże opakowanie łagodnego ketchupu (wg upodobania) 4-5 średnich cebul kilka ząbków czosnku sól, pieprz Schab pokroić na cienkie plastry (troszkę cieńsze niż na kotlety). Delikatnie rozbić. Posolić, popieprzyć z obu stron. Cebule pokroić w prążki, czosnek w plasterki. Naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia. Układać warstwami schab, cebula z czosnkiem, schab itd. Ostatnią warstwę polać dokładnie

Konrad Gotuje
Roladki schabowe z morelami 197

Składniki: 4 kotlety schabowe kilka suszonych moreli 1 kiszony ogórek 2-3 łyżki rodzynek sól pieprz olej Sposób wykonania: 1. Umyte i osuszone mięso rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i i pieprzem z obu stron. 2. Ogórka kiszonego pokroić w paski. 3. Morele pokroić na mniejsze kawałki. 4. Na każdej porcji mięsa rozłożyć morele, ogórka kiszonego i rodzynki, zwinąć i spiąć

Kuchnia domowa Ani
Klopsy w sosie pomidorowo paprykowym 130

Cebulę pokroić drobno i zeszklić na patelni na oleju. Następnie dodać do mięsa. Dodać także jajko i przyprawy do smaku i wszystko wymieszać. Formować średniej wielkości kulki. Jak na kotlety. Można tez obsmażyć lekko na tłuszczu. Lub wrzucić od razu do wrzącej wody. W takiej ilości aby przykrywały w całości klopsy. Do wody dodać przyprawy: sól pieprz, bazylię, listek laurowy

Na słodko lub wytrawnie
Chrupiace burgery z soczewicy i pstraga czyli Srodowe Rybki odc.45 158

Odkąd pamiętam lubiłam wszelkiego rodzaju kotlety. Jeszcze jako dziecko na wycieczkach szkolnych koleżanki i koledzy oddawali mi swoje "mielone" i nie miało znaczenia czy były takie czy siakie, lubiłam i zjadałam choć mistrzostwo świata w mielonych miała moja mama. Dzisiaj jestem trochę bardziej wybredna ale jednocześnie otwarta na nowe smaki i połączenia. Burgery jakie zrobiłam wczoraj, wbrew

Dzieje kuchennej Wiewióry
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 8292

mięsa obtacza się w cieście i od razu smaży... tutaj natomiast kurczaka jak gdyby marynuje się w czosnkowym cieście. Serdecznie polecam do wypróbowania.Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kotlety i lekko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem.Mąkę wymieszać ze szklanką wody (ciasto powinno mieć konsystencję gęstszego ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie

Świat Domowej Kuchni
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 171

pomidorowym)grzanki z humusem tortellini w sosie z masła orzechowego z pieczarkami i brokułem  udało mi się zrobić najlepsze pół pełnoziarniste racuchy drożdżowe w całym moim życiu *.*kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladącukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym i łososiem półowsiane cukiniowe placki cytrynowe podane

More food, love and dreams
Mielone w sosie pieczarkowym (na parze) (porcja 200 g mięsa - ok. 500 kcal) 165

przepraszam Was za nieostre zdjęcie ale kotlety stygły ;) ) Składniki (porcja - zdjęcie; z dodatkiem np. ziemniaków myślę że spokojnie można potraktować za 2 porcje):Mielone: 200 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej  15 g (1,5 czubatej łyżki) bułki tartej0,5 roztrzepanego małego jajka (20 g, całe ma ok 55 g)50 g oczyszczonych pieczarek (całościowo potrzebne

Malowane smakiem
Relish 185

różnorodność składników, jego smak może różnić się diametralnie. W Polsce zaczyna się pod tą nazwą pojawiać w sklepach, ale ja od dawna przygotowuję go sama. Dzisiaj przygotowałam go do kotletów, a w swoim podstawowym składzie ma pomidora, paprykę i papierówki. Sweet Relish: Składniki na 2 słoiczki 250 ml: 1 bardzo duży pomidor lub 2 mniejsze 2 papierówki 1 cebula dymka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gąski panierowane smażone (kotleciki z gąsek) 192

Uwielbiamy z Piotrem smażone grzyby panierowane. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Przygotowuje się tak jak kotlety schabowe, grzyby zyskują na smaku. Można stwierdzić, że są to kotleciki grzybowe. Kiedy rozpoczyna się sezon grzybowy to szczytem naszych marzeń jest znalezienie w lesie rydzów. Robimy wtedy rydze na kilka sposobów: rydze duszone na maśle lub rydze panierowane. Robimy też rydze z jajecznicą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania