kotlet po - 500 przepisów (strona:18/34)

kotlety basmati z szalwia 130

liśćmi szałwii ,jajkami i startym serem. Wyrobić wszystko na jednolitą masę .Soli nie daję ,bo dla nas wystarczy to co jest w serze żółtym Rozgrzać tłuszcz na patelni ,formować kotlety i smażyć na złoty kolor. Podawać na sosie pomidorowym ,u mnie jeszcze fasolka gotowana na parze.:)) Lecznicze właściwości szałwii znane są od tysiącleci. Już starożytni Grecy i Rzymianie używali zioła

w mojej kuchni
Zupa gulaszowa 155

ziele angielskie 4-5 ziaren, liść laurowy 3-4 liście, gotowa przyprawa do  mięsa 1 czubata łyżka lub pieprz, papryka, gałka muszkatołowa... wg uznania. Po zakupie schabów na kotlety należy odkroić zbędne kawałki mięsa... i tak z 2 schabów odkroimy około 1 kg mięsa, z którego możemy po pokrojeniu w grubą kostkę zrobić gulasz. Jeżeli jednak chcemy na obiad

chleba naszego
Domowy kebab z piersi kurczaka 473

łyżkę kminu rzymskiego, łyżkę słodkiej papryki, łyżeczkę papryki chilli, a na koniec pieprz i sól. Marynata powinna być pikantna. Zabieramy się za mięso. Pierś kroimy wzdłuż tak jak na kotlety. Starajmy się by nie był kawałki nie miały więcej niż pół centymetra wysokości. Możemy też pierś rozbić tłuczkiem, ale to wtedy gdy mamy problemy z krojeniem. Kawałki kurczaka dodajemy

Kuchennyviral.pl
Mielone cotton balls 127

Większość z Was zna kotlety mielone. Są pod postacią tradycyjną oraz coraz częściej propagowane urozmaicenia w postaci różnych dodatków oraz form przyrządzenia tego dania. Ja dzisiaj przychodzę do Was z niesamowitą propozycją, chwaloną przez każdego, jedzoną nawet przez moją córkę, co jest wielką dla mnie pochwałą, bo to niejadek do potęgi n-tej. Potrzebujemy: 500 g mielonego mięsa z łopatki

MamaOskarka
Pieczarki duszone. 168

jest właśnie dodatek. Wyobraźcie sobie, ile zyskuje zwykły schabowy, kiedy znajdą się na nim takie duszone pieczarki? A pieczona pierś z kurczaka? Plaster karkówki z grilla? Że o kotlecie z tofu lub sera nie wspomnę? Bardzo zyskują! A jak niewielkim kosztem. Naprawdę - prościzna! ;) Składniki: 250 g pieczarek mini 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu

zadanie-gotowanie
Hamburgery 127

majonez, musztardę oraz przyprawy, wszystko razem dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki.   Mięso dokładnie wyrobić z drobno posiekaną natką pietruszki, wodą oraz solą i pieprzem.  Uformować 4 płaskie kotlety. Na rozgrzanej patelni grillowej lekko posmarowanej tłuszczem ułożyć mięso, smażyć ok. 3-4 minut z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę na wierzchu ułożyć plasterek żółtego sera

Simply Food
Schab pomidorowo - kokosowy duszony z cebulą. Dieta szybka przemiana - faza III 116

mleka kokosowego 400 ml przecieru pomidorowego (u mnie domowy, z tego  przepisu ) 2 łyżki oleju kokosowego sól, pieprz słodka papryka w proszku suszone oregano Wykonanie: pokrojone kotlety rozbić pod płatem folii spożywczej. Posolić, oprószyć pieprzem i sowicie posypać oregano Odstawić na kilkanaście minut porcje mięsa obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. Przełożyć do rondla. Na tej samej patelni zeszklić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałata masłowa 126

naszym domu także na bardziej wytrawnie, czyli z dodatkiem soli i pieprzu, wtedy nie dodaję cukru pudru. Za to świetnie pasuje drobno posiekany szczypior. Śmiało podaję ją wtedy do kotletów mielonych lub drobiowych. Składniki: 2 sałaty masłowe kubek 200 g śmietany 18% 6 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru lub wg uznania więcej/mniej Przygotowanie: Wyrywam delikatnie głąb sałaty

Zasmakuj Kuchni
Wegańskie spaghetti po bolońsku 163

Określając ten sos jako boloński niektórzy, a zwłaszcza osoby nie wege bardzo się oburzają, zresztą takie emocje wzbudzają też określenia typu wegańska kiełbasa, ser, kotlet, sernik itd. Określając w ten sposób wegańskie podróbki wiadomo czego się spodziewać jeżeli chodzi o smak, konsystencję, strukturę, co ułatwia znacznie życie takim wegusom jak ja, czyli taki, które przeszły na wegetarianizm czy weganizm jako

greenscarf
Fasolowe burgery z kukurydzą i papryką 121

kostkę. Pozostałą fasolę posiekać. Paprykę, kukurydzę i fasolę dodać do masy, wymieszać. Piekarnik nagrzać do 190stC. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Zwilżonymi dłońmi nabierać porcje masy i formować kotlety, obtoczyć w sezamie i wyłożyć na blachę. Burgery wstawić do piekarnika, piec 20 minut (termoobieg), następnie delikatnie łopatką odwrócić na drugą stronę i piec jeszcze 5-7 minut. Można podawać

Obiad gotowy
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 278

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schabowe roladki z suszoną śliwką 230

sosu olej do smażenia opcjonalnie – 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki, do posypania       *** Schab cienko rozbijamy i bardzo delikatnie oprószamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Na każdym kotlecie Układamy po 3 – 4 suszone śliwki *** *** Mięso ciasno zwijamy w ruloniki. Każdą roladkę owijamy plasterkiem wędzonego boczku *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Roladki obsmażamy z każdej strony

Blog z Apetytem
Swojska pizza - ciasto do pizzy 120

tego co lubicie). Na samą górę potrzeć ser i wstawić do rozgrzanego pieca.  Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1.  Piersi z kurczaka inaczej - czyli siekane kotlety 2.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3.  Makaron, piersi z kurczaka i szpinak

My World by Dagmara Rek
Kotlety mielone ze szpinakiem i boczkiem 155

baby 100 g wędzonego boczku (u mnie plasterki) 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka ketchupu  natka pietruszki sól pieprz 1 jajko 3 łyżki bułki tartej  + do obtoczenia kotletów olej do smażenia 1. Szpinak umyć, posiekać. Boczek pokroić w paseczki. Na suchej patelni podsmażamy boczek, następnie dodajemy  szpinak. Podsmażamy kilka minut. Studzimy. 2. Do miski dajemy mięso, wbijamy

kruche babeczki
Danie Kurczak z makaronem po japońsku na bazie Miso 177

eleganckich restauracjach.  Łączy się go z: wodorostami ( wakame soba ), smażonym serem tofu ( kitsune soba ), surowym jajkiem ( tsukimi sob a),  także tonkatsu ( tanuki soba ). Tonkatsu to gruby wieprzowy kotlet, pokrojony w kawałki wielkości jednego kęsa, opanierowany i usmażony w głębokim tłuszczu. Długi kształt makaronu dla Japończyków oznacza długie życie. Makaron udon robiony jest z kolei z pszennej mąki, jest

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania