pyszny w smaku. Post, niestety, nie jest sponsorowany. ;) makaron spaghetti 0,5kg mięsa mielonego z łopatki 4 ząbki czosnku 2 duże cebule 2 puszki pomidorów w zalewie 1 kostka bulionowa 4 łyżki masła 2 łyżki stołowe konc. pom. z ziołami bazylia, oregano, sól, pieprz Cebule kroimy w drobną kostkę. 2 z czterech ząbków czosnku miażdżymy w prasce i razem
Kuchenna Kontrrewolucyawcześniej piekarniku - opcja góra-dół, bez termoobiegu . Koniecznie potem wystudzić - w ten sposób spód nie namoknie od nałożonej masy. W międzyczasie przygotować pozostałe składniki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na złoto. Pod koniec dodać pokrojone w cienkie plasterki ząbki czosnku - czosnek lubi się przypalać, stąd smażyć go krótko. Rybę oczyścić z ości i skóry, pokroić(...)czasu można się posłużyć kuchenką mikrofalową i funkcją szybkiego rozmrażania. Dołożyć do zawartości patelni. Analogicznie wcześniej rozmrożony szpinak dorzucić do reszty składników i chwilę smażyć, aby odparować wodę. Rozkruszyć kostkę bulionową i przyprawić do smaku. Zdjąć patelnię z ognia i odstawić do wystudzenia. Ser feta pokroić w dość dużą kostkę. Ser żółty zetrzeć na największych oczkach tarki
Grunt to przepis!zabieganych i nie mających czasu na gotowanie osób, przygotowuje ją się w 15 minut a na dodatek jest bardzo smaczna. Polecam do wypróbowania. składniki na 4 porcje kostka bulionowa pomidory z puszki majeranek pieprz sól posiekana natka pietruszki kluski 2 szklanki mąki 2 jajka 1/4 szklanki wody przepis Kostkę rosołową rozpuszczamy
Smakowite Daniakapusty(reszta po gołąbkach np.) 5 łyżek oliwy z oliwek 4 małe pomidory pieprz (najlepiej z moździerza lub świeżo mielony), sól, vegeta WYKONANIE: na dno garnka lejemy oliwę, dodajemy kostkę bulionową, kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, wlewamy 1/2 szkl. wody, pomidory nacinamy u nasady wkładamy do wrzątku, obieramy, kroimy w kostkę bez pestek, dodajemy do kapusty, dodajemy pieprz, sól, vegetę
Kuchnia Beatykapusty i przyznam, że takie skromne połączenie najbardziej mi smakuje. Polecam.Klasyczne Łazanki z Kapustą - Składniki:400-500 g makaronu łazankimała główka kapusty (do 2 kg)2 duże cebule1 kostka bulionowa - grzybowamasłomaggisól pieprzKlasyczne Łazanki z Kapustą - Sposób przygotowania:Posiekaną kapustę gotujemy w wodzie przez ok. 2 godziny.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na maśle. Odcedzamy kapustę i dokładnie "wyciskamy
Słodka Stronapestkami dodajemy do cebuli i smażymy około minuty. Zalewamy winem i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty, żeby alkohol wyparował. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, brązowy cukier, kostkę bulionową, sól, pieprz i gotujemy około 20 minut, aż sos zgęstnieje. Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażamy mięso mielone, dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę, sól, pieprz, smażymy jeszcze przez
ale PysznieSzybka w przygotowaniu, najprostsza pod słońcem zupa. Dobrze jak mamy ugotowany domowy wywar ale z kostki bulionowej też wyjdzie. Zupę można jeść bez dodatków. Może nie jest to zupa najładniejsza, ale smaczna składniki1l bulionu drobiowego (może być z kostki ale domowy lepszy zdecydowanie ) duży pęczek koperku1/3 szklanki śmietanyłyżka masłasok z cytrynysólpieprzbułka na grzanki , najlepiej czerstwaprzygotowanieKoperek drobno
Stare GarySkładniki: 1 kg czerwonej papryki, 1 zielona papryka, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 3 średniej wielkości ziemniaki, 35 dag marchwi, puszka kukurydzy, 2 kostki bulionowe, 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki śmietany 18%, łyżka ziół prowansalskich, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Kostki zalewamy litrem wody i zagotowujemy. Do bulionu dodajemy pokrojoną
Pobite gary Barbaryziemniaki, marchewkę, seler. Kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Obieramy czosnek i cebulę, kroimy na mniejsze części i również wrzucamy do garnka. Jak już woda się zagotuje dodajemy mrożoną fasolkę i górną zieloną cześć pora, wcześniej dobrze wymytą. Zmniejszamy ogień, aby zupa nie gotowała się mocno tylko delikatnie. Teraz dodajemy kostkę bulionową i przyprawy. Gotujemy do momentu kiedy
vegetanieogórków małosolnych SKŁADNIKI : 2 papryki czerwone 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 mała cukinia 3 ogórki małosolne 2-3 kiełbaski śląskie 1 cebula biała 1 kostka bulionowa warzywna 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz papryka słodka wędzona do smaku PRZYGOTOWANIE : Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę razem z kiełbasą
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikogoś uda mi się nim skusić...Przygotować 1 litr bulionu. Można to zrobić na kawałku mięsa, z dodatkiem warzyw, ale można również prościej - z wykorzystaniem gotowych kostek bulionowych. Ja zawsze gotuję bulion sama, ponieważ wydaje mi się, że baza w każdej zupie jest najważniejsza. Marchewki, pietruszkę i ziemniaki obrać. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę, a marchewkę i pietruszkę
Świat Domowej Kuchnikorzeniu 2 suszone papryczki chili sól pieprz 1 op.chińskiej mieszanki 1 pęczek dymki olej 1 łyżeczka kurkumy 1 szkl.bulionu 1 łyżka łagodnej pasty curry lub 2 kostki bulionowe curry 1/2 pęczka natki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Czosnek i imbir obrać,drobniutko posiekać .Chili pokruszyć.Dymkę pokroić na kawałki najpierw myjąc ją.Mięso opłukać,osuszyć.Pokroić w dość grubą kostkę,zrumienić w woku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimajeranek* sól, pieprz* kostka bulionowaSposób wykonaniaKości na zupę umyć włożyć do garnka, jarzynkę i czosnek obrać, umyć i włożyć do garnka, zalać ok. 3 l wody, zagotować dodać kostkę bulionową, pieprz, umyte i namoczone grzyby oraz kiełbasę w całości, zmniejszyć ogień i gotować na delikatnym przez ok. 40 min. W między czasie wędzonkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć
Mix smakuzalewie od Hiszpańskich Delikatesów1 cebula2 ząbki czosnkusmalec, masło lub oliwa mały kawałek chili ok 1cm, lub 1-2 szczypty sproszkowanego chili3/4 łyżeczki mielonego kminku2 płatki suszonych prawdziwków lub kostka bulionowa grzybowanatka pietruszki4-5 kawałków marynowanej czerwonej papryki lub połowa świeżej pieprz sól1. Groch namoczyć na noc, po namoczeniu odcedzić i gotować z małą ilością soli oraz kostką grzybową
Apetyczna babeczkakostkę wegetariańską, z której uzyskuję bulion warzywny – ale można też zastąpić oliwę tłuszczem zwierzęcym np. kaczym smalcem lub zmiksować ugotowany, tłusty kawałek wołowiny czy kurczaka aby otrzymać bulionowe kostki mięsne.Domowa kostka rosołowa:1 pęczek lubczyku (liście i łodygi z jednej doniczki)1 mały pęczek natki pietruszki2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki sosu sojowego2 duże marchewki2 łodygi
Poezja smaku