Danie bardzo odśiwętne , które podaję przy specjalnych okazjach w gronie rodzinnym z przepysznymi krokietami z kapusty kiszonej z grzybami. 3 DUŻE BURAKI 2 KOSTKI BULIONOWE WARZYWNE -KILKA SUSZONYCH ŚLIWEK -2ŁYŻKI MIODU SOK Z 1-2 CYTRYN -GOZDZIKI -SÓL -PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Buraki obrać i pokroić w słupki dodać przyprawy z miodem,śliwki i kostki warzywne zalać wodą i zagotować
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkistartej na tarce o dużych oczkach marchwi olej sól, pieprz Sos: duża puszka koncentratu pomidorowego 2 średnie cebule 2 łyżki oleju pół szklanki kwaśnej śmietany kostka bulionowa oregano lub bazylia cukier, pieprz, sól Wykonanie: Kapustę obgotować we wrzątku, osączyć i delikatnie rozdzielić liście. Ściąć ich grube części. Ryż ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju
IMPRESJA SMAKUmnie było) to łyżeczka papryki, pół łyżeczki kurkumy, pół łyżeczki papryki wędzonej i pół łyżeczki cynamonu sól i pieprz do smaku dodałam tez dwie wegańskie ekologiczne kostki bulionowe, możecie je kupić tu Przygotowanie: Połowę bakłażanów nakłuj widelcem i wstaw do piekarnika (najlepiej na funkcję grill) w temp. 200 c na 1 godzinę. Pozostałe bakłażany pokrój w 1 cm kostkę(...)smaż razem około 5 minut, jeżeli zajdzie taka potrzeba dodaj łyżkę oleju. Kolejno dodaj pomidory (jeżeli używasz świeżych to je sparz, obierz ze skórki i posiekaj) oraz rozkruszone kostki rosołowe, łyżeczkę soli, pieprzu, sok cytrynowy i cukier. Przemieszaj i dodaj około 800 ml wody (ale nie więcej niż 1 l). Gotuj całość przez 15 minut na małym ogniu
greenscarfkurczaka, będzie świetnie pasował do delikatnej w smaku kaszy. 2 filety z kurczaka + ulubione przyprawy, u mnie przyprawa barbecue od Przyprawy Świata Gdynia 1 szklanka kaszy jaglanej 2 kostki bulionowe (warzywne) 500g pieczarek 2 cebule sos sojowy 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny opakowanie sera feta 2 łyżki posiekanego szczypiorku olej sól, pieprz 1. Kaszę gotujemy do miękkości
Szefowa kuchnidomową kostkę rosołową. Stosuje się ją tak jak taką normalną sklepową kostkę bulionową. Świetna rzecz. Doskonale wzmacnia smak, a chociaż wiemy co jest w środku. Same naturalne i dobre rzeczy :) Przepis z Ósmego Koloru Tęczy Madzia lekko zmodyfikowała i wyszła nam taka bardziej bulionetka niż kostka rosołowa, bardziej luźna konsystencja. Ale to nawet lepiej. Smak i działanie ma identyczne
Marder&Marder Manufactureświniobicia) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 por (biała część) 1 strąk czerwonej papryki 1 strąk papryki żółtej 3 łodygi selera naciowego 2 łyżki domowej kostki bulionowej ( http://www.rngkitchen.pl/2018/06/domowa-kostka-rosoowa.html) 1 łyżeczka kuminu 2 łyżeczki lubczyku 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki cynamonu sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, kroimy na duże kawałki, wrzucamy do garnka, podlewamy szklanką zimnej
R'n'G Kitchengranulowanego 1/2 łyżeczki cukru sól , pieprz do smaku ( najlepiej użyć pieprzu ziołowego ) 1,5 łyżeczki, mąki pszennej do zagęszczenia 100 ml śmietanki słodkiej 12 % 1 l wody 1 kostka bulionowa drobiowa ( lub własnej roboty przyprawa -susz warzywny ) Serduszka przekrawamy na cztery części i oczyszczamy z wszelkich skrzepów i innych obrzydlistw , płukamy i zostawiamy na sitku do odcieknięcia . Warzywa oczyszczamy
Ogrodnik w podróżypodwójny filet z kurczaka 25 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) 50 dag ziemniaków 25 dag czerwonej papryki 2 cebule 5 dużych pieczarek 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kostka bulionowa grzybowa 4 ziarna ziela angielskiego 4 liście laurowe przyprawa do kurczaka ostra papryka kminek mielony pieprz przyprawa w płynie do zup np. maggi majeranek lub natka pietruszki (opcjonalnie) Mięso
talerz przyjemnościdość ok 3 litry zupy): 1 kg obranej wydrążonej dyni w kawałkach 2 średnie marchewki 2 średnie cebule 2 świeże ostre papryczki czerwone (w teorii) 1 - 2 kostki bulionowe warzywne ok. 1,5 litra wody 200 ml śmietany 18% łyżka oliwy sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Dynię obieramy, pozbawiamy pestek, tak by pozostał sam miąższ. W garnku
Kuchnia po mojemu200g mielonej wołowiny 1 średnia cebula (okolice 150g) 3 duże zabki czosnku, posiekanego drobniutko, lub startego na tarce 1 łyżka startego, lub super-drobniutko posiekanego imbiru 200g pieczarek kostka bulionowa 4 łyżeczki sosu ostrygowego (20ml) 250ml wody 1 1/2 łyżeczki oleju z tostowanego sezamu 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej 1/8 łyżeczki białego pieprzu 1 łyżka oleju do podania: ugotowany
Lejdi of the housetego wprowadzić nowe smaki .Ten jest naprawdę wspaniały i banalnie prosty Składniki : 0,5 kg czerwonej soczewicy 4 duże cebule 1 jajko 2 l bulionu lub kostek bulionowych warzywnych ( jeśli nie jesteście wege to mogą być i mięsne ) sól , do smaku 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka mielonego chilli ( można mniej jeśli ktoś lubi łagodniej ) łyżka oleju rzepakowego
Ogrodnik w podróżySkładniki: 4 średnie cebule 1 l wody kostka bulionowa warzywna sól, pieprz, świeży tymianek 25 ml piwa 3 plasterki wędzonego boczku Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na maśle lub oleju z pokrojonym drobno boczkiem, aż zmięknie.Wlać piwo i jeszcze chwilkę smażyć. Zalać wodą i dodać kostkę warzywną.Doprawić do smaku. Gotować do miękkości. Jak cebula
Gaździnka warzyburaków 100 g marchewki 150 g ziemniaków 75 dag białej kapusty 50 g selera 50 g pora 50 g pietruszki 1/3 cebuli 1,2 litra wody kostka bulionowa 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego oraz kilka ziaren pieprzu mały ząbek czosnku sól, pieprz, cukier, majeranek, sok z cytryny 2-3 łyżki śmietany kremówki świeżo posiekany koperek 1 łyżka
My simple kitchenbułka bułka tarta 5 małych ogórków kiszonych lub konserwowych 5 plastrów polędwicy surowej musztarda mąka pszenna olej do smażenia sos: 2 duże cebule 1 łyżka oleju 1 kostka bulionowa wołowa 70 ml śmietany 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy bazę na sos. Cebulę obieramy, kroimy w plastry. W szerokim i dużym
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiryżowy bezglutenowy pasta miso ja używam Miso Genmai - 1 łyżka grzyby shitake Bio Planet 1 garść marchewka - 1 szt. tofu wędzone - 1 opakowanie jaja - 4 szt. kostka bulionowa ekologiczna - 1 szt. szczypiorek do posypania papryczka chili - 1/2 szt. sezam - 1 łyżeczka Grzyby shitake przepłucz i zalej letnią wodą i mocz kilka godzin. Następnie obierz marchew i potnij
AZgotuj!