Zupa marchewkowa z kolendrą...

11
  • Zupa marchewkowa z kolendrą...
  • Zupa marchewkowa z kolendrą...

    Przepis ze strony BBC Food . Składniki: (na 3-4 porcje) 1 łyżka oleju 1 cebula, pokrojona na plasterki 450g marchewki, pokrojonej na plasterki 1 łyżeczka mielonej kolendry 750ml + warzywna kostka bulionowa, lub bulionetka szklanka luźno upakowanych listków świeżej kolendry W sporym garnku rozgrzej olej. Wsyp cebulę i marchewkę i smaż przez 3-4 minuty, aż warzywa zaczna mięknać. Wmieszaj mielona kolendrę, dopraw dobrze do smaku i smaż kolejna minutę. Wlej wodę, wkrusz kostkę, zagotuj i gotuj do miękkości warzyw... Czytaj dalej na blogu Lejdi of the house


    Inne przepisy z Lejdi of the house

    Dodaj komentarz