Składniki: 1 kg czerwonej papryki, 1 zielona papryka, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 3 średniej wielkości ziemniaki, 35 dag marchwi, puszka kukurydzy, 2 kostki bulionowe, 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki śmietany 18%, łyżka ziół prowansalskich, tłuszcz do smażenia. Sposób przygotowania: Kostki zalewamy litrem wody i zagotowujemy. Do bulionu dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę (1 sztukę odkładamy), ziemniaki, marchew. Gotujemy do czasu aż warzywa zmiękną. Zmiksować z... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...