kanapka - 6539 przepisów (strona:133/436)

Gofry (chrupiące) 179

wychodzi ich całkiem sporo:) Na drugi dzień zwykle pakuję je na drugie śniadanie – dziecku do szkoły, a nam do pracy. Od czasu do czasu taka przerwa od zwykłych kanapek jest doskonałym rozwiązaniem. 4 jajka 1 szkl. cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 3 szklanki mąki 3/4 szkl. mleka 3,2% (temp. pokojowa) 3/4 szkl. wody 3/4 szkl. oleju

Smaki Na Talerzu
Pasta do kanapek z makreli i twarogu 159

Głodni? Co powiecie na kanapki z baaaardzo prostą, fit pastą z makreli i twarogu? 🐟  U nas podana z koperkiem ale możecie do niej wrzucić dowolne zioła - pietruszkę, miętę, a nawet bazylię 🌱 Składniki : 400 g twarogu półtłustego lub chudego 1 wędzona makrela 4 łyżki jogurtu (raczej takiego gęstszego) Sól, pieprz i dowolnie zioła Przygotowanie : Makrele dokładnie obieramy, usuwamy rękami wszystkie

Czarnawisienka
Hummus z cukinii 112

gotujemy na parze. Odsączamy, studzimy i miksujemy razem z czosnkiem, sokiem z limonki, tahiną i przyprawami (ja dodaję jeszcze 2 łyżeczki za’ataru i nim posypuję wierzch swoich kanapek). Taki hummus można zjadać w towarzystwie chleba lub makaronu. Można go też zawekować i cieszyć się jego smakiem przez całą zimę! Życzę Wam smacznego i dajcie koniecznie znać jak sprawdza

Szybko Tanio Smacznie
Domowa pasta Harrisa 121

innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie jako dodatek do kuskusu, makaronów, kanapek

Wymiar Zdrowia
Szynka pieczona w całości 157

wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso można podać na obiad albo jako wędlinę do kanapek. Marynata z brązowego cukru, świeżo mielonej kawy, soli, pieprzu i wędzonej papryki nadaje mu niepowtarzalny aromat. Dodatek kawy sprawia, że mięso ma lekko dymny smak, taki jakbyśmy upiekli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Surówka z selera,marchewki i jabłka-pyszna 145

dobry :) Przychodzę do Was z pyszną surówką z selera, marchewki i jabłka. Jak zwykle prosta i szybka w przygotowaniu, idealna do mięs i ryby. Ja taką surówkę uwielbiam na kanapki z szynką, rewelacja. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 1 średni  seler 1 duża marchewka    1 jabłko 2 łyżki majonezu lub według uznania sól, pieprz do smaku Wykonanie: Warzywa

Sama słodycz i szczypta chili
Mini kanapeczki z bagietki 1566

Co powiecie na takie mini kanapeczki z bagietki, nadziewane serkiem kanapkowym, z szynką, żółtym serem, ogórkiem konserwowym i papryką? Moim zdaniem to fajna opcja na przekąskę

Smaki Na Talerzu
Szynka pieczona w mleku 144

Szynka pieczona w mleku to pomysł na pyszną domową wędlinę na kanapki. Pieczenie, a najpierw marynowanie w mleku sprawia, że mięso po upieczeniu jest kruche i soczyste. W łatwy sposób, z niewielkim nakładem pracy mamy smaczną i zdrową wędlinę, bez sztucznych dodatków. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,5kg 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Waniliowe Improwizacje
Szakszuka 160

ścięcia jajek. Choć klasyczna szakszuka składa się z jajek, pomidorów, papryki i cebuli, ja cebulę zamieniłam na czosnek, a papryki nie dodałam, bo akurat wczoraj ostatnia wylądowała na kolacyjnych kanapkach 😉 Jakby nie było szakszuka wyszła pyszna.  Śmiało mogę więc wysnuć wniosek, że możecie dodawać swoje ulubione dodatki i zapewne też wyjdzie pysznie - bo jeśli lubicie cukinię, szynkę szwarcwaldzką

Z notatnika dietetyka
Pasta z twarogu, szynki i chrzanu 157

/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Wszystko to razem daje świetny efekt smakowy 😋 Znakomicie nadaje się  na kolacje czy też śniadania. Dobrym dodatkiem do kanapek z tą pastą będzie jako na twardo, rzodkiewka czy pomidorek koktajlowy. Nie zapomniejcie również dodać czegoś zielonego: rukoli, sałaty czy roszponki 😊  Składniki: -chudy twaróg 100 g -szynka gotowana

Kulinarne przemyslenia
Pieczeń z karkówki 151

aluminiową przez ok. 1,5 godziny w 180 stopniach. Na ostatnie 20 minut pieczenia można zdjąć folię, wtedy mięso będzie miało bardziej chrupiącą skórkę. Ja swoją pieczeń przeznaczyłam na kanapki, więc wystudziłam ją w piekarniku i dopiero potem wyjęłam z powstałego sosu, zawinęłam w folię aluminiową i schłodziłam w lodówce. Jeśli natomiast pieczeń ma być przeznaczona na obiad, to wystarczy

Waniliowe Improwizacje