przepisami. A w jednym z wywiadów usłyszałam, że preferuje lekkie posiłki, jak zupy i sałatki, z bardzo prostego powodu - goracej australijskiej pogody. I rzeczywiście, znalazłam sporo ciekawych propozycji na kanapki, ciasteczka i smoothies. Z przeznaczeniem do pudełek śniadaniowych, czy na piknik w parku, a także zestawy dań na posiedzenia ze znajomymi, czy szybkie 'telewizyjne' obiady do pojadania, przed ekranem
Lejdi of the houseletnią drugą zalewą. Do każdego słoiczka na koniec dodać po łyżce oleju. Zakręcić słoiki i pasteryzować 15 min. Sałatka jest bardzo smaczna ja używam jej do obiadu i kanapek z wędliną. Polecam. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Lato to zawsze świeże pomidorki. Pachnące, soczyste, pełne słońca. Można je wykorzystać nie tylko na kanapki, ale jako odrębne danie obiadowe. Oto moja propozycja! Z pomocą przyszła mi nowość od Kupiec- Lunch mix , którym nadziałam właśnie pomidory. Można nadziać samą mieszanką pysznych i zdrowych zbóż, a można podrasować jak ja. Co nam trzeba? 4 duże pomidory 2 torebki lunch mixu
LatosiowydomKanapka Kinder country to pyszny, czekoladowy batonik z płatkami kangus. Smaczny wręcz pyszny, idealny dla dzieci i dorosłych. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 300 g czekolady białej 200 g czekolady mlecznej 200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 180 g płatków kangus 250 g serka mascarpone 7 łyżek mleka w proszku 300 g herbatników maślanych blaszka
Kulinarne Fantazje MarioliLubicie plasterki ogórka w plastrach prosto na kanapki???. Świetny patent i zawsze te słoiki kończą się jako pierwsze. Zróbcie, koniecznie, a za rok z pewnością powtórzycie. Składniki: - 1 kg ogórków, lub jej wielokrotność, mogą być różne wielkości, tylko musicie przygotować różne wielkości słoików Solanka: - 1 litr zimnej wody - 3 kopiate łyżki soli morskiej Zalewa: - 2 i 1/2 szklanki wody
Apetyczna babeczkapodagrycznikiem autor: kryzysowy kucharz | blog: Kryzysowa Książka Kucharska zupa krem z marchwi i pomarańczy autorka: babka w formie | blog: babka w formie Kanapka z tuńczykiem i kminkiem - Tuna And Cumin Sandwich - Sandwich di tonno e cumino autorka: Angela | blog: Smakołyki Angeli, Angela's Delicacies, Le Prelibatezze di Angela Frittata (omlet
Weekendy w domu i ogrodziektóry jest też bio i z naturalnych składników :-) Mąż ostatnio stał się fanem hummusu, więc dla niego bio hummus z suszonymi pomidorami i drugi z kolendrą. Stosujemy go na kanapki zamiast masła ;-) Mnie zaciekawił bardzo miód suflet z płatkami róży, oj coś czuję, że będzie smakował rewelacyjnie :-) Dla siebie kupiłam też bio wodę różaną w sparyu, przyda mi się
kruche babeczkiWitam Kochani dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie bułeczki śniadaniowe. Można je wykorzystać do kanapek, posmarować dżemem, zjeść z szynką itp. Są to po prostu domowe bułki :) Przepis jest niezawodny, często z niego korzystam. Bułki są mięciutkie, puszyste, długo zachowują świeżość. Zapraszam SKŁADNIKI -500g mąki pszennej tortowej -150ml ciepłego mleka -100 ml ciepłej wody -2 płaskie łyżki cukru
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwyłącznie owocowego do bardziej zrównoważonego warzywno – owocowego? Bo odkąd zrezygnowałam z produktów mlecznych na śniadanie, zmagam się z tym, czym zastąpić tradycyjne płatki śniadaniowe z mlekiem, czy klasyczną kanapkę z serem, czy z twarogiem. Jak się najeść bezglutenowo – bezmlecznie na śniadanie … Artykuł Jak zmieniałam swoje nawyki żywieniowe na zdrowsze? pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOpracy zabieram owsiankę, to poza ulubionymi dodatkami w postaci orzechów, bakalii, czy też siemienia lnianego, dodaję obowiązkowo owoce (moje ulubione, to maliny); Jeżeli na śniadanie w pracy zabieram kanapkę, to zawsze dodaję na niej świeżą paprykę, rzodkiewki, ogórek, pomidory lub inne warzywa. Dodatkowo zabieram np. pomidorki koktajlowe jako przekąskę. Często robię do pracy sałatki pełne warzyw. Na obiad często jadam
Passions hobbies lifeuzupełniając go o dodatki. Ja do swojego dorzuciłam świeży szczypiorek. Całość wylądowała na toście z rzodkiewką i ogórkiem. Świetnie sprawdzi się tu również wędzony łosoś Artykuł Domowy twarożek na kanapki pochodzi z serwisu Mostek w kuchni
Mostek w kuchniZdrowe serce Wieczna młodość Dzień drugi Poziom energii dalej utrzymywał się na wysokim poziomie, zauważyłam również, że jakoś lepiej mi się w tym dniu spało. Oprócz soków zjadłam również kanapki z chleba żytniego z dodatkiem warzyw i sera, zupę ogórkową oraz owoce. W tym dniu miałam zaplanowane dłuższe wybieganie, dlatego potrzebowałam więcej energii. Po tym dniu waga spadła już
365 dni dookoła kuchnitego co najważniejsze. Głównymi składnikami pasztetu warzywnego jest ugotowana ciecierzyca, marchewka i jajka. Resztę załatwiają aromatyczne przyprawy. Pasztet wychodzi kremowy, gładki, wyrazisty w smaku, lekko orientalny. Idealny na kanapki, do sałatki lub jako przekąska. Na blogu znajdziecie też kilka innych przepisów na bezmięsne pasztety: Pasztet z cukinii i ciecierzycy Pasztet z czerwonej soczewicy Pasztet z ciecierzycą i kaszą jaglaną
HealthyCreationswyciągnięcie ręki, ale możemy w łatwy sposób przygotować pyszne wędlinki w domu. Dziś goloneczka. Od razu po przyrządzeniu może być daniem obiadem, pozostawiona do wystygnięcia świetną wędlina na kanapki. Składniki: 2 przednie golonki bez kości sól- ok 1,5 łyżki pieprz ziarna- 8 sztuk ziele angielskie- 5 sztuk liść laurowy 3-4 sztuki 2 marchwie 1 pietruszka pół selera
Z Majeczką w kuchni