raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet ten nie wymaga pieczenia, a więc jest dość szybki w wykonaniu i idealnie nadaje się do kanapek ;-) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – Składniki: ok. 1 kg wątróbki drobiowej mleko do moczenia wątróbki – u mnie 250 ml mleka ok. 100 ml wody
Kulinarne PrzebojeJeśli znudziły Ci się kanapki, musli , owsianki czy jajecznica na śniadanie , zapraszam na puszysty omlet na słodko. Przygotowanie omletu zajmie Ci kilka chwil a syci do pełna. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 2 PORCJE
Gotowanie PatkiAwanturka to wspomnienie naszych mam, babć i w ogóle ludzi, dla których ten rarytas był podstawą codziennego jedzenia. Proste połączenie smaków daje idealną i pyszną pastę na kanapki. Do tego bardzo bogatą w wapń! Warto zajadać przynajmniej raz w tygodniu! Co nam trzeba? kostka twarogu półtłustego (około 250 g) i puszka szprotek w oleju (140-170 g). (mogą być wędzone
Latosiowydomsmaku kebabu doskonała do frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale ta zrobiła pozytywne wrażenie . Świetnie nadaje się także do kanapek . Lubie ją w chrupiącej bułce z plastrem sera i szynki . To już bardziej mięsna wersja Dzisiaj towarzyszyła pieczonemu kurczakowi i była doskonałym dodatkiem Polecam za prostotę i smak . Składniki : 1/2 małej
Ogrodnik w podróżySałatka z pieczonym burakiem Pyszna i zdrowa! Pieczone buraki możemy wykorzystać nie tylko do sałatek, ale również do kanapek czy jako dodatek do mięs. Składniki: - mix sałat - 1 upieczony burak - 5 łyżeczek serka twarogowego - 1 pomidor - pesto bazyliowe - przepis -> tutaj Jak upiec buraki? - buraki porządnie umyj oraz wytrzyj do sucha, - każdego z nich obłóż folią aluminiową, - włóż do piekarnika
MintTastegotujemy pod przykryciem ok 60 min, po tym czasie wyjmujemy szynkowar z wody studzimy i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.Po tym czasie wyjmujemy naszą wędlinkę i kroimy na kanapki. Smacznego
Swojskie jedzonkobędzie, ale z pewnością będzie pysznie i co najważniejsze całkowicie naturalnie, bez żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. W roli głównej - boczek! Rolada z boczku to idealny dodatek do codziennych kanapek, ale świetnie sprawdzi się także na świątecznym stole. W Wielkanocny poranek najlepiej smakuje z domową ćwikłą. W Boże Narodzenie zaś idealnym dodatkiem do rolady jest moja ulubiona konfitura z czerwonej
Wędrówki po kuchnirozmowie. Choć oczywiście w artykule znajdziecie także smakowite przepisy na potrawy, których zdjęcia ozdabiają także ten wpis. Moje śniadaniowe menu składa się z: crostaty z dżemem brzoskwiniowym pączków ciambelle kanapki panini z pesto, szynką prosciutto i mozzarellą frittaty z ziołami i parmezanem oraz oczywiście z aromatycznej kawy - espresso lub cappuccino. Prawdziwa uczta dla zmysłów, więc koniecznie kliknijcie po przepisy;) ➤ Zobacz
Chilli Czosnek i Oliwaśniadaniowa czyli błyskawiczna pasta jajeczna ze skorporami kminkowymi klik - MAMUT. Skorpor to coś więcej, niż zwykła przekąska. Niewielkie pszenne łódeczki ze szczyptą kminku są wyśmienitą bazą dla zdrowych kanapek oraz źródłem błonnika pokarmowego. Zapraszam :) Składniki : 4 jajka 3 plasterki sera żółtego 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku kawałek cebulki skorpory Mamut
Sama słodycz i szczypta chilismaku (u mnie sarepska ) Ser zetrzeć na tarce o małych otworach. Ser, żółtka, masło krótko zmiksować. Doprawić do smaku musztardą. Ja dodałam 1 łyżeczkę musztardy. Pastę można użyć do kanapek tortowych. zastawa
królestwo garówjest mój ulubieniec, w teorii miał posłużyć jako słodka przekąska, umilająca szkolną egzystencję mojej nastoletniej latorośli, ale niestety nie dane nam było wypróbować ich wytrzymałości w czeluściach pudełka na kanapki. Zawsze, owe wafelki, zjadane są w trybie natychmiastowym, jedynym ich mankamentem jest fakt, iż nie mogę otrzymać chrupkości, takiej jak w sklepowym oryginale, ale to, nam zupełnie nie przeszkadza. Wafle
Upiecz sobie babeczkęPyszne wytrawne gofry z dodatkiem cukinii. Można zajadać same jako przekąskę. Można z nich zrobić pyszną kanapkę lub podać jako dodatek do sałatki czy zupy krem. składniki: 1 młoda cukinia ok 600 g 1 szklanka mleka ok 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5 łyżek oleju rzepakowego 2-3 łyżki drobno startego
Monia miesza i gotujeRAZOWE PANCAKES są alternatywą dla tradycyjnych kanapek i świetnie się... Artykuł RAZOWE PANCAKES Z BANANAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEprzepisem na pasztet z cukinią na bazie ciecierzycy. Dzięki dodatkowi mnóstwa przypraw wyszedł bardzo aromatyczny. Ja tego typu pasztet wykorzystuję na wiele sposobów. Może to być klasycznie dodatek na kanapkę, pożywny składnik sałatki, czy po prostu zdrowa wytrawna przekąska. Na blogu znajdziecie także inny przepis na pasztet warzywny z kaszy jaglanej . PASZTET WARZYWNY Z CUKINII I CIECIERZYCY Czas
HealthyCreationswięc pasztet jest bezglutenowy. Dla jednych to będzie pasztet, dla innych pieczeń, dla mnie to i to. Idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu (można podsmażyć) jak i na kanapki na zimno. Idealna zwarta, ale nie sucha konsystencja, wyrazisty ale łagodny smak, idealny dla całej rodziny Przechowywać w lodówce, spokojnie wytrzyma tydzień, można też zamrozić. Na porcję do obiadu wystarczą
greenscarf