kanapka - 6539 przepisów (strona:139/436)

Jak zrobić francuski ratatouille? Przepis na ratatuj zapiekany 162

cukinii i bakłażanów, a gdy pójdziecie na zakupy, to szukajcie warzyw od naszych polskich producentów.  Inne ciekawe przepisy z wykorzystaniem papryki, cukinii i bakłażana: bruschetta z pieczoną papryką kanapka panini z grillowaną papryką i cukinią oraz serem żółtym pasta do chleba z pieczonej papryki i fety spaghetti peperonata pide z cukinią i fetą tarta z cukinią, pomidorami i fetą

Chilli Czosnek i Oliwa
Pancakes bazyliowo-figowe, bez glutenu, mleka i cukru 84

dodatkami. W ten właśnie sposób powstały pancakes na mące gryczanej z dodatkiem bazylii, słodzone bananami i figami. Pankejki mogą Cię uratować, gdy chcesz zrobić na śniadanie coś innego, niż kanapki, … Artykuł Pancakes bazyliowo-figowe, bez glutenu, mleka i cukru pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
UDZIEC Z INDYKA PIECZONY W AROMATYCZNEJ MARYNACIE 102

Pyszny, soczysty, delikatny, pieczony w piekarniku udziec z indyka uprzednio marynowany w aromatycznej marynacie. Doskonale sprawdzi się na ciepło na obiad lub na zimno jako przekąska albo wędlina na kanapki.  Mięso z indyka można zmielić na mięso mielone a można też upiec je w całości, dowolnie zamarynować i upiec w piekarniku, to świetna propozycja na szybki obiad

Zrób to smacznie
Kiedy dzieci nie ma w domu, robimy…. szakszukę! 173

pyszna! A jak pachnie… Wrzesień, czas kiedy musimy więcej i szybciej. Nie zawsze mamy nadstan wolnych minut, aby o 7 rano przyrządzić pyszne śniadanie. W pośpiechu połykamy kanapkę, przepijając kawą, która co nieco do tej kromki z szynką i serem nie pasuje. Co więcej, to średnio ciekawe śniadanie. Dlatego najczęściej obieram wariant, że coś ciekawego, odżywczego, nadającego energii robię

W Kawiarence
Cynamonowe płatki śniadaniowe (Keto, Paleo, LowCarb) 160

były stałym bywalcem na moim stole. Chyba właśnie dlatego, że w momencie kiedy zrobiły się takie popularne, to ja preferowałam już stały pokarm na śniadanie, czyli zwykłą pospolitą kanapkę. A tak na poważnie, to rzeczywiście jakoś nie mam zbyt wielu doświadczeń z tym produktem. Dlatego też rzędy półek w supermarketach z płatkami śniadaniowymi we wszelakich odsłonach były

Modern Cave Girl
Marynowana papryka 109

Marynowana papryka: Marynowana papryka to teraz obowiązkowa pozycja na mojej liście przetworów w tym roku. Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. Papryka marynowana z tego przepisu jest zawsze pyszna i chrupiąca. Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych. Przygotowanie takich słoiczków nie zajmie Wam dużo czasu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 138

razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku

Gotujemy i jemy
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 165

słoiku to ratunek, który zawsze jest pod ręką. Tak zwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka

Gotujemy i jemy
Zupa z pieczonych pomidorów 107

Ostatnio kupiliśmy 15 kg bawolich serc (piszę o pomidorach). Niby dużo, a jednak dziś okazało się, że w sumie średnio. Część rozdaliśmy tu i tam, część pałaszujemy do kanapek i sałatek, część wylądowała dziś w piekarniku. I z tej ostatniej części zrobiłam, póki co, najlepszą pomidorową w swoim życiu.  Aaa, makaron. Wiem, że wygląda jak larwy. Dopiero potem zorientowałam

Kardamonovy
KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI 94

Ogórki to jedne z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka

Kuchnia MagdaLeny
Danie warzywne indyjskie z ciecierzycą / włoskie z fasolą pinto - Feel Fit 99

ważne, ponieważ tego typu dania raczej wolimy jeść na ciepło a np. w podróży nie ma możliwości ich podgrzania. Dobrze będą sprawdzały się również jako wkład do kanapek, ponieważ smakują podobnie jak domowe warzywne pasztety. My osobiście mamy większą słabość do cieciorki ale zdecydowanie warto spróbować obie wersje. "Bułeczki" z kaszy nadziane daniem Feel Fit (przepis wkrótce na Instagramie

Candy Pandas
Kulki z mleka w proszku 235

bułkę z masłem i plastrem jabłka w środku zamiast wędliny. To było to, co w dzieciństwie smakowało jak najlepszy firmowy hamburger albo inne sushi. Dziś dzieci na widok takiej kanapki uniosłyby co najwyżej wysoko brwi... ale taki kogel mogel na przykład? Klasyczny, czyli utarte żółtka z cukrem albo w wersji de luxe  - z dodatkiem soku z cytryny (jeśli była

bistro mama
Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka. 74

kabaczka – brzmi dziwnie? Jak to dżem z warzywa? A no tak! A jaki pyszny! :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to zróbcie go koniecznie! :) Idealnie nadaje się do naleśników, kanapek, ciast, deserów i placuszkó The post Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ser „smażony” z kminkiem 178

śmietanę, jajka, sól, sodę oczyszczoną i kminek. Gotujemy 2 minuty, przez cały czas mieszamy. Ser wykładamy do przygotowanej miseczki i odstawiamy do wystygnięcia. A potem to już tylko na kanapki i SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania