zdrowsze. Dzisiaj zrobiłam sałatkę z cukinii z dodatkiem papryki i cebuli w słodko-kwaśnej zalewie z kurkumą. Taka sałatka pasuje właściwie do wszystkiego jako dodatek do obiadu lub kanapek. Jeżeli macie nadmiar cukinii w ogrodzie to polecam wypróbować ten przepis! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3 kg młodej cukinii 3 czerwone papryki 400 g cebuli 1 główka czosnku Zalewa: 2 szklanki
Danka PichciCzęsto zamiast kanapek na kolację lubię przygotowywać sałatki z dużą ilością warzyw. Po takie kompozycje sięgam zazwyczaj w okresie wiosenno-letnim, kiedy mam świeże warzywa z własnego ogródka. Dzisiejsza moja sałatka z dodatkiem rukoli i roszponki to doskonały pomysł nie tylko na kolację, ale można ją zapakować w pudełeczko i zabrać jako drugie śniadanie do pracy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Danka Pichciwarzywa z własnego ogrodu. Jednak robię również inne przetwory i dzisiaj mam dla was przepis na paprykę w zalewie miodowo-octowej. Zimową porą sprawdzi się jako dodatek do kanapek lub lecza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 kg papryki (u mnie kolorowa) 1-2 cebule 1 główka czosnku do każdego słoika po 4 ziarenka ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 1/2 łyżeczki
Danka PichciDzisiaj mam dla was przepis na pieczeń wieprzową z dodatkiem właśnie tych owoców. Możemy ją podawać na ciepło (na przykład z ryżem), a także na zimno jako dodatek do kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) 3 jabłka 2 cebule 1 szklanka soku jabłkowego 1 łyżka musztardy rosyjskiej 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju sól
Danka Pichciszybkość i prostota stały się dla mnie priorytetem. I wreszcie trafiłam. Siedziałam po południu sama w domu i musiałam zrobić sobie coś do jedzenia. Nie miałam ochoty na kanapki, to musiało być coś ciepłego. Przejrzałam lodówkę, znalazłam kostkę białego sera i wpadłam na pomysł, żeby zrobić leniwe po nowemu, na podstawie przepisu z kwestii smaku. Okazały się pyszne: mięciutkie, delikatne
W mojej kuchnipieczemy ok. 1 godziny bez przykrycia, na ostatnie 30 minut przykrywamy mięso folią aluminiową i zwiększamy temperaturę do 200 stopni C. Mięso po upieczeniu można wykorzystać jako wędlina na kanapki lub przygotować mięso w sosie pieczeniowym. Sos pieczeniowy jest pyszny w smaku, oraz bardzo aromatyczny, podany został do klusek śląskich. Składniki na mięso w sosie pieczeniowym: kawałek upieczonej łopatki wieprzowej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlodówki przed samym podaniem. Tortille z łososiem można również z powodzeniem wykorzystać jako śniadanie do pracy czy szkoły, dzieci je uwielbiają! Jest to świetny pomysł, by nie robić zwyczajnych kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla z łososiem – Składniki 2 placki pszennej tortilli bądź pełnoziarnistej 150 gram łososia wędzonego 1 opakowanie kremowego serka śmietankowego 1 średni zielony ogórek 2 garście mieszanki
To Musisz Wiedziećogórków, nakryć talerzykiem, obciążyć kamieniem, nakryć ściereczką kuchenną i zostawić na blacie kuchennym, po dwóch dniach można już jeść ogórki - najlepsze ogórki małosolne, uwielbiamy jako dodatek do wielu potraw, kanapek ale też tak do podjadania.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCzym najchętniej smarujecie chleb? Pomimo, że jestem wielką masła, to wolę bardziej treściwe smarowidła, jeżeli chodzi o kanapki. Najczęściej jest to hummus, ale lubię używać w tym celu również innych warzyw. Pietruszka – zarówno korzeń, jak i natka nadają się do tego doskonale. Ta prosta Read More Artykuł Prosta pasta pietruszkowa do chleba pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoondodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 50 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo) musztarda (1 łyżeczka) sok z cytryny (2 łyżeczki) pieprz, sól
Wymiar Zdrowiamiski. Zrobić niewielkie wgłębienie w paście, skropić delikatnie łyżeczką oleju o smaku ostrego chilli i posypać ziarnami sezamu i płatkami chilli. Pasta z pieczonego bakłażana doskonale nadaje się do kanapek, a także jako gęsty dip do warzyw korzeniowych pokrojonych w słupki. 100g pasty to ok. 140 kcal , węglowodany: 16g, białko: 2g, tłuszcz: 11g Informacje dla diabetyków: w 100 g pasty
Dietologżadnego wysiłku. Potrawą, którą dziś przygotowałam jest pieczeń z mięsa mielonego . Zapiekankę z mięsa mielonego można podawać na ciepło jako danie główne, ale także na zimno jako wędlinę na kanapki. W obu postaciach mięso jest bardzo smaczne. Dzięki dodatkowi boczku i bulionu mięso nie jest suche, a dodatek ziół i kopru włoskiego sprawia, że całości jest bardzo aromatyczna. Zdecydowanie polecam
Codzienne GotowanieTeż zastanawiacie się czasami co zrobić z mięsem, które zostało Wam z rosołu ? Nie ma nic prostszego jak przygotowanie pasty na kanapki. Wystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę. Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce. Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować. Pasta drobiowa z marchewką
Ewa w kuchni