kanapka - 6539 przepisów (strona:135/436)

Schab po azjatycku 100

Tradycyjny, pieczony schab to fantastyczny pomysł na przekąskę na imprezy lub dodatek do kanapek. Pod tym względem moim absolutnym numerem jeden jest schab ze śliwką, który stał się dla mnie obowiązkową pozycją na świątecznym stole. Nie raz był też hitem na przyjęciach. Jednak jakiś czas temu zamarzyła mi się odmiana. Postanowiłam zrobić wyjątkowo aromatyczny schab po azjatycku, który łączyłby

okolicepalnika.pl
Chlebek sodowy z daktylami i orzechami włoskimi... 153

coś mokrego. I tyle. Na stronie było też apetyczne zdjęcie gotowego wypieku - śmierć moja, daję się namówić! Chlebek jest nieco słodkawy i raczej nie nadaje się, jako baza dla kanapki z serem, czy tuńczykiem. Ale okazał się pyszny z sosem żurawinowym i brie, albo z masłem i dżemem.   Składniki: (na 1 bochenek) 400g m ą ki 2 łyżeczki proszku

Lejdi of the house
Gofry (chrupiące) 126

wychodzi ich całkiem sporo:) Na drugi dzień zwykle pakuję je na drugie śniadanie – dziecku do szkoły, a nam do pracy. Od czasu do czasu taka przerwa od zwykłych kanapek jest doskonałym rozwiązaniem. 4 jajka 1 szkl. cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 3 szklanki mąki 3/4 szkl. mleka 3,2% (temp. pokojowa) 3/4 szkl. wody 3/4 szkl. oleju

Smaki Na Talerzu
Pasta do kanapek z makreli i twarogu 120

Głodni? Co powiecie na kanapki z baaaardzo prostą, fit pastą z makreli i twarogu? 🐟  U nas podana z koperkiem ale możecie do niej wrzucić dowolne zioła - pietruszkę, miętę, a nawet bazylię 🌱 Składniki : 400 g twarogu półtłustego lub chudego 1 wędzona makrela 4 łyżki jogurtu (raczej takiego gęstszego) Sól, pieprz i dowolnie zioła Przygotowanie : Makrele dokładnie obieramy, usuwamy rękami wszystkie

Czarnawisienka
Hummus z cukinii 67

gotujemy na parze. Odsączamy, studzimy i miksujemy razem z czosnkiem, sokiem z limonki, tahiną i przyprawami (ja dodaję jeszcze 2 łyżeczki za’ataru i nim posypuję wierzch swoich kanapek). Taki hummus można zjadać w towarzystwie chleba lub makaronu. Można go też zawekować i cieszyć się jego smakiem przez całą zimę! Życzę Wam smacznego i dajcie koniecznie znać jak sprawdza

Szybko Tanio Smacznie
Domowa pasta Harrisa 68

innych krajów Maghrebu. Harissa sprzedawana jest przeważnie w tubkach i puszkach (pasta), ale też w młynkach i torebkach (postać sucha). Używana jest głównie jako dodatek do kuskusu, makaronów, kanapek

Wymiar Zdrowia
Szynka pieczona w całości 104

wieprzowa marynowana w kawie Szynka pieczona w całości jest doskonała na ciepło i na zimno. Soczyste, rozpływające się w ustach mięso można podać na obiad albo jako wędlinę do kanapek. Marynata z brązowego cukru, świeżo mielonej kawy, soli, pieprzu i wędzonej papryki nadaje mu niepowtarzalny aromat. Dodatek kawy sprawia, że mięso ma lekko dymny smak, taki jakbyśmy upiekli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tak wiele rzeczy - So many Things, recenzja. 120

czasach kiedy znajomość języka angielskiego jest bardzo ważna, bez niego ani rusz.  Ostatnio na lekcji języka angielskiego moja córka została zapytana oczywiście po angielsku, jaka jest jej ulubiona kanapka. Córka powiedziała, że bardzo lubi z serem. Na moje pytanie czy tylko z serem? odpowiedziała, tak bo nie wiedziałam jak inne rzeczy są po angielsku.  Z tą książką już

Radość kipiąca uśmiechem.
Surówka z selera,marchewki i jabłka-pyszna 98

dobry :) Przychodzę do Was z pyszną surówką z selera, marchewki i jabłka. Jak zwykle prosta i szybka w przygotowaniu, idealna do mięs i ryby. Ja taką surówkę uwielbiam na kanapki z szynką, rewelacja. Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: 1 średni  seler 1 duża marchewka    1 jabłko 2 łyżki majonezu lub według uznania sól, pieprz do smaku Wykonanie: Warzywa

Sama słodycz i szczypta chili
Mini kanapeczki z bagietki 1525

Co powiecie na takie mini kanapeczki z bagietki, nadziewane serkiem kanapkowym, z szynką, żółtym serem, ogórkiem konserwowym i papryką? Moim zdaniem to fajna opcja na przekąskę

Smaki Na Talerzu
Szynka pieczona w mleku 107

Szynka pieczona w mleku to pomysł na pyszną domową wędlinę na kanapki. Pieczenie, a najpierw marynowanie w mleku sprawia, że mięso po upieczeniu jest kruche i soczyste. W łatwy sposób, z niewielkim nakładem pracy mamy smaczną i zdrową wędlinę, bez sztucznych dodatków. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,5kg 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Waniliowe Improwizacje