kanapka - 6539 przepisów (strona:142/436)

Ogórki kanapkowe w zalewie musztardowo-miodowej 353

roku robię na zimę sałatkę szwedzką z ogórków, która sprawdza się nie tylko jako dodatek do obiadu,ale często jadamy ją do kanapek. W tym roku postanowiłam wypróbować coś innego. Ogórki w długich plastrach w słodkiej zalewie. Już po tygodniu od zrobienia musiałam otworzyć jeden słoik i koniecznie spróbować. To był strzał w dziesiątkę. Są pyszne. Koniecznie spróbujcie sami. OGÓRKI

Bon appetit mon amie
Rogaliki serowe z malinami 258

kupić takie papierowe torebki? Polecam Wam zajrzeć do FPHU Green Pack . Wybór jest ogromny. Ja posiadam cały pakiet. Takie papierowe torebki, to u mnie coś niezbędnego. Pakuję w nie kanapki mężowi do pracy, domowe bułeczki, chlebek, idealne też są np. do domowych zapiekanek (ale o tym innym razem ) czy bułek czosnkowych itd. Tutaj możecie zobaczyć pełną ofertę (klik

Słodkie okruszki
Ryż z serem pleśniowym i szafranem z dodatkiem marchewki chantenay i fasolki 149

Jeśli często podróżujecie lub nosicie obiad ze sobą do pracy i wolicie zjeść coś swojego, pewnego i coś innego niż kanapki ,to polecam moje danie lunchowe. Zabierzecie je niemal wszędzie ze sobą. Nie potrzebuje być podgrzanym.  Idealne w temperaturze pokojowej. Podładujecie sobie baterie, zjecie pewniaka- bo przygotujecie to sami. Nawet dzień wcześniej. I do pudełka! Składniki 2 torebki ryżu

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczeń z mięsa mielonego z papryką 177

Pieczeń z mięsa mielonego jest bardzo uniwersalnym daniem - możemy zjeść ją na obiad na gorąco lub wystudzić i zrobić z nią kanapki. Wersja z papryką przypadła nam do gustu:). 500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 pietruszka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 4 ząbki czosnku  przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Marchew i pietruszkę

Szefowa kuchni
Omlet z łososiem wędzonym, awokado i rukolą 164

mnie była to bazylia i oregano, ale na pewno świetnie sprawdzą się inne przyprawy czy świeże zioła.   Prawdziwe energetyczne fit śniadanie i świetna alternatywa dla zwykłych kanapek. Składniki (2 porcje): 2 jajka ok. 50 g łososia wędzonego 4 garście rukoli pół czerwonej papryki 1/3 awokado pół opakowania Bielucha lub innego lekkiego serka olej kokosowy do smażenia sól, pieprz

Healthy food explorer
Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem 196

polega na tym, iż nie używamy żelfixów. Dżem gotuje się przez 3 dni przez co najmniej 1 godzinę. Ten przepis jest na dżem bez pestek. Idealny dla dzieci, na kanapki, do naleśników czy jako podkład do ciast. Dżem łatwo smaruje się, pachnie i prezentuje się wyśmienicie.  Dżem porzeczkowo cytrynowy babcinym sposobem  czerwone porzeczki 3 l.  cytryna

Kuchnia Paulettes
Wuzetka 592

Przy obecnej pogodzie zdecydowanie polecam upiec biszkopt wieczorem poprzedniego dnia. Trochę wysiłku przy pieczeniu wynagrodzi Wam jednak potem deser – mocno schłodzona domowa wuzetka bije na głowę każdą mleczna kanapkę i smakuje bajecznie! Składniki na biszkopt czekoladowy: 6 jajek 120 g mąki pszennej (12 łyżek) 60 g kakao (6 łyżek) 60 g mąki ziemniaczanej (6 łyżek) 216 g cukru

Ciastkozercy
Domowe przetwory z jabłek 218

jabłek. To gotowiec, który po wyjęciu ze słoika wystarczy doprawić cynamonem i wykorzystać w szarlotce lub do ryżu zapiekanego z jabłkami. Jedno z nas używa tych jabłek zwyczajnie na kanapkach. Trochę więcej pracy i czasu wymaga zrobienie dżemu z jabłek i mirabelek . Jest znakomity do ciasta drożdżowego i lasagne na słodko . Gdy dojrzeją pigwowce i aronia, warto zrobić konfiturę

Weekendy w domu i ogrodzie
Chleb nocny na zakwasie ze złotym lnem i słonecznikiem 135

Uwielbiam takie chleby w których coś mi chrupie pod zębem. Chleb jest pachnący, z chrupiącą skórką i aromatycznym, miękkim i elastycznym wnętrzem. Idealny chleb na kanapki do pracy czy szkoły, polecam. Chleb nocny na zakwasie ze złotym lnem i słonecznikiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
SŁONY KARMEL - SOS DAKTYLOWY 220

mleka". Podobnie z dodawaniem soli - sprawdzajcie jaka ilość Wam pasuje. Uwielbiam ten sos, bo w każdej chwili mogę szybko  dorobić   porcyjkę. Idealnie nadaje się do lodów, owsianki, kanapek lub jako dip do owoców (cudownie smakuje w połączeniu z kwaśnymi jabłkami). Przygotowany sos należy przechowywać w lodówce

Emcia Pichci
Zdrowa pasta z pomidorem i awokado 184

codziennie (dokładnie tak samo mam z nasionami chia), dlatego wypróbowuje coraz to nowe przepisy na smoothie, sałatki, pasty i inne przekąski z awokado w roli głównej. Taki dodatek do kanapek jest bardzo pożywny, zdrowy i zapewni Wam sytość na długo, najlepiej smakuje z jeszcze gorącą grzanką z bagietki, mniam! Wartość kaloryczna całej pasty: 375kcal Białko: 6,56g Tłuszcz: 30g Węglowodany

Feel Eat
Propozycja na letnie śniadanie, czyli pasta z wędzonej makreli 172

makreli. Klasyka, którą warto umieścić w smakowitych kontekstach. Pasta ta idealnie posmakuje podana na domowych bułkach, których mamy sporo na naszym blogu. Świetnie też nadaje się jako baza dla kanapek zabieranych na wycieczki. Warzywa i ryby na letnie śniadania Letnie śniadania kojarzą się głównie z warzywami, którymi można objadać się do woli – którymi wręcz warto objadać się do woli. Żeby

KulinarneImpresje.pl
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 213

farszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa widoczna jest kolorowa mozaika.  Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami filety drobiowe 4 szt. słodka mielona papryka 1 łyżka ostra mielona papryka 1 łyżeczka

Kuchnia Paulettes
CEBULA MARYNOWANA NA SŁODKO 178

krążki cebulowe marynowane. Pyszne krążki cebulowe marynowane w occie jabłkowym, z kurkumą i goździkami. Absolutna rewelacja. Takie cebulki świetnie się sprawdzą jako dodatek do burgerów, hot dogów czy kanapek. Wyśmienite do pieczonej wieprzowiny lub grillowanego steku. Przepis nie zakłada dodawania oleju. Odpowiednie proporcje wszystkich podanych składników zapewnią właściwą kwasowość zalewy, dzięki czemu cebula  bardzo dobrze się przechowuje i smakuje

Moja Książka Kucharska
Pasta z buraków i migdałów do chleba 181

Pasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła. 6 młodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku 100 gram wyprażonych migdałów bez skórki olej np. z awokado ząbek czosnku kumin 1/2 łyżeczki * zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu sól i pieprz do smaku ** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych

AZgotuj!