powidła śliwkowe, a szczególnie te z dodatkiem czekolady. Ich smak przypomina mi galaretkę w czekoladzie. Używam ich jako dodatku do naleśników lub gofrów, do tostów i kanapek albo po prostu wyjadam łyżeczką ze słoika ;) Ich przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje stosunkowo niewiele czasu. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania czekoladowych powideł śliwkowych (około 7 słoiczków
Gotuj Się Kto MożeTosty hawajskie Tosty hawajskie to miła odmiana dla zwykłych kanapek które czasem robią się nudne i nieciekawe. Pomysł jest prosty, realizacja nie wymaga dużo czasu a składniki na ogół są w domu więc … do dzieła. Pieczywo tostowe śmiało możemy zastąpić zwykłym. (Ja chleb tostowy przechowuję w lodówce wtedy długo zachowuje świeżość
Gotuj Się Kto Możefirmy PRINCES FOODS (oni produkują olej wielkopolski) zapięła wszystko na ostatni guzik. Było wyjątkowo. Podczas gotowania towarzyszył nam Damian Kordas. Na początku czekały na nas przekąski. Deska serów, kanapki, wytrawne babeczki, suflet i inne pyszności. Później zabraliśmy się za wspólne gotowanie. Przygotowaliśmy Dorsza w panierce orzechowo-migdałowej i musztardzie podanego z sosem groszkowo - chrzanowym i jadalnymi kwiatami tj bratki. Tego
Kuchnia w oparachLato to czas kiedy wyjeżdżamy na weekendowe wycieczki za miasto. Kanapki jednak już dawo znudziły się mojej ferajnie. Proponuje więc na piknik lub wypad za miasto kulebiak w wersji piknikowej :) Składniki: 50 dag mąki 1 szklanka mleka 2 łyżki OPTIMA OMEGA 3 1 łyżeczka cukru 5 dag drożdży 2 jajka 1 łyżeczka soli Farsz: 500 g łososia 125 g pieczarek
Kuchnia w oparachcukier znajdujący się w nabiale. Ser poza brakiem laktozy jest świetnym źródłem wapnia oraz związków mineralnych. Dodatkowo ma smak taki jak ser Mlekovita z laktozą. Ser jest idealny do kanapek, sałatek, mięsa i zapiekanek. Wbrew temu o czym się mówi ziemniaki są małokaloryczne. 100 g ziemniaków to ok 60 Kcal. Ziemniak jest również lekkostrawny. To on jest źródłem skrobi
Kuchnia w oparachNiskokaloryczne danie stworzone na pyszną przekąskę lub jako doskonały zamiennik kanapki pakowanej do pracy na lunch. Przygotowanie sajgonek wymaga trochę precyzji, ale wysiłek się opłaci. Sajgonki to małe dzieło sztuki, które cieszy nie tylko oko, ale przede wszystkim podniebienie, bo smakuje naprawdę znakomicie. Najlepsze są na wiosnę, jak sama nazwa zresztą wskazuje:) Nasze polskie sajgonki to jedna z tych nazw
Niedzielny kucharzpesto z avocado z dodatkiem szpinaku, pestek słonecznika i parmezanu. Klasycznie można je wykorzystać jako dodatek do makaronu, ale też jako dip do maczania warzyw lub też pastę na kanapkę. Niech w końcu będzie zielono, ciepło i lekko. Makaron z pesto z avocado i szpinaku Drukuj Prep time 15 min Cook time 19 min Total time
Cooking for Emilyfasolową. Tak naprawdę dopiero od niedawna odkrywam ją na nową. Przez swój neutralny smak może być bazą wielu dań, nie tylko wspomnianej zupy, ale i kotletów, pasztetów, past na kanapki czy nawet słodyczy. Tym razem połączyłam ją z pieczarkami i cebulką, doprawiłam majerankiem, uformowałam kotlety, które następnie upiekłam i podałam w towarzystwie kaszy owsianej z warzywami oraz meksykańską salsą . Doskonale
Fabryka pomysłówcukru. Oczywiście do mięsa/wędlin najlepsza byłaby musztarda, która ma 7 g B i 4,4 g węglowodanów - jak toś ją znajdzie to gratuluje, z kolei do kanapki węglowodanowej proporcje powinny być odwrotne. Zapomnijmy o musztardach słodkich, bo zawartość węglowodanów to 21, 27 a nawet 49%... Ketchup Najgorzej jest z ketchupem... Ketchup jest
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezachwycą nie jedną osobę. Tradycyjnie przygotowane na Śląsku a tradycja sięga setki lat wstecz. Tak przygotowane jajka nadają się do jedzenia już po dwóch dniach. Są świetnym dodatkiem do kanapek, podkreślają smak i aromat. SKŁADNIKI : 6-7 jajek 1 l wody 2 łyżki kminku 2 płaskie łyżki soli duża garść łusek cebuli 1 słoik litrowy
Kulinarne Fantazje MarioliNajlepsze bułeczki do domowego fast foodu jak i tradycyjnych kanapek. Dobre zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Dzięki dużej ilości żółtek i masła są m ięciutkie, puszyste i bogate w smaku. Trzymane pod przykryciem długo zachowują świeżość. Łatwo się je przygotowuje i choć ciasto na etapie wyrabiania jest dosyć luźne (tak ma być
cool and mintysię na stole w te święta. Ja, wraz z Sylwią ze smaker.pl, przygotowywałyśmy pasztet – nie byle jaki, bo z cukinii! Możecie nie wierzyć, ale idealnie nadaje się na kanapki, a także jako przystawka na świąteczny stół. Zachwyci nawet mięsożerców, także wierzcie mi na słowo. Niebawem przygotuję Wam na niego przepis Artykuł Tarta z łososiem według Michela Moran pochodzi
Kuchnia BazyliiAgnieszka i Oliwka pokazują jak zrobić sos czosnkowy . Taki domowy sos może przydać się do różnych potraw, jako dodatek do dań, pizzy, czy nawet można posmarować kanapki. Dodatkowo o wiele lepiej smakuje niż sosy kupne i oczywiście minimalizuje się ilość konserwantów... Link do filmu na YouTube: Sos Czosnkowy - Film na Yoytube Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowiezachować tradycję wspólnego śniadania w ten dzień ;) Przy stole, a nie przed TV w pokoju obok. Czasem coś ugotuję, czasem upiekę kiełbaskę, ale zawsze, naprawdę zawsze jem choćby małą kanapkę z wszystkim, co tylko w koszyczku się znajduje :) Pomijając oczywiście słodkości, te zostawiamy na później...Kawę oczywiście też robię i powiem Wam, że wtedy smakuje mi jakoś tak bardziej, wyjątkowo
Kuchnia w czekoladzieminut + czas oczekiwania Składniki : 1/2 opakowania mrożonego szpinaku Poltino 1 ząbek czosnku 6 jaj ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki serka śmietankowego do smarowania kanapek sól pieprz Wykonanie: Szpinak wrzucamy na suchą patelnię i bardzo dokładnie odparowujemy. Gdy przestygnie, jeszcze dokładnie go odciskamy w rękach, masa powinna być bardzo sucha. Ząbek czosnku obieramy, kroimy na części
Kulinarne przygody Gatity