Niesamowity przepis na wegetariański pasztet na kanapki. Prosty, pyszny, niezapomniany. Zresztą.. nie wierzcie mi na słowo, że jest kremowy, słodko słony i wcale nie czuć goryczki.... Spróbujcie sami i do mnie napiszcie :-) Bierzcie się do pracy, do na pewno wszystkie składniki macie w domu! Łączny czas przygotowywania: do 40 minut Ilość porcji: do około 600 ml pasztetu
AniaGotuje.plBardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia sos jajeczny. Zastosowanie: - dodatek do jajek faszerowanych - sos do mięs pieczonych - na wędlinę do kanapek - do pieczonej kiełbasy - dip do warzyw, kabanosów, krakersów - jako sos do polania na surówki i sałatki Czas przygotowywania: do 5 minut + gotowanie jajek Ilość sosu: około 300 g Składniki: • 3 średnie jajka ugotowane na twardo
AniaGotuje.plcytryna puści sok i u góry może zebrać się płyn. Aplikujemy po 1-2 łyżki dziennie. Dodajemy do ciepłej (nie gorącej!) herbaty, grzanego piwa, wina, płatków, muesli, solo na kanapki. Cieszymy się jesienią i brakiem Bestii na łożu boleści! Post Jesień pachnąca miodem pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenUwielbiam domowe wędliny. Kiedy robię taką wędlinę sama w domu , jestem spokojniejsza o swoje zdrowie i bliskich. Wiem co daję im do kanapek . Jak tylko mam czas wolę przygotować taką wędlinę niż iść do sklepu i kupić gotową. Dziś polecam drobiową wędlinę z filetów z kurczaka oraz ze szpinakiem i natką pietruszki. Połączenie nie codzienne ale zadowoli nie jedno
Gotowanie Patkirosołku powstał pasztet bez wątróbki, za to z jajkiem w środku. Pyszny, podczas jego pieczenia w całym domu unosił się cudowny zapach. Pasztet prezentuje się bardzo ładnie, doskonały na kanapki, idealny również na stół Wielkanocny. Do przygotowania pasztetu wykorzystałam zestaw przypraw i foremki aluminiowe od Tradismak . Składniki: * 1 kg mięsa drobiowego z rosołu * 3 jajka ugotowane
Zrób to smacznieprzygotować wspaniałą paprykę marynowaną z miodem na zimę - sprawdzony przepis krok po kroku. Marynowana papryka przygotowana na zimę z miodem - świetna jako dodatek do obiadu, sałatek lub kanapek. Przygotowuje się ją niezwykle szybko, więc polecam, wypróbujcie przepis. Zalewę można wzbogacić o wasze ulubione zioła i przyprawy, można również dodać kilka ząbków czosnku - będzie super :) Paprykę należy ciasno ułożyć
Moja Książka Kucharskatych przypraw...jednak dzięki curry i oregano, papryka pachnie niczym pizza z pieca ;) Z tej ilości składników wyjdzie 5 litrów sałatki paprykowej, idealnej do obiadu, na kanapki lub jako sos do pizzy. Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :) Pięknie pozdrawiam :) K.K. SKŁADNIKI : 3 kg czerwonej papryki, pokrojonej w paski 1 kg cebuli, pokrojonej w piórka 1 litr łagodnego keczupu 1 szklanka
Moja Książka Kucharskatradycyjne grzybki w occie. To najbardziej znana forma ich pasteryzowania i słusznie zresztą, bo są rewelacyjne. Niezastąpione jako przekąska na dom owych uroczystościach, ale i wspaniały dodatek do kanapek z wędliną. Składniki: 2 kg małych grzybków ( podgrzybki, borowiki) Marynata: 2 szklanki octu 10% 4 szklanki wody 4 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka gorczycy 3-4 listki laurowe
Gosia gotujeasty warzywne Wawrzyniec poznałam biorąc udział w kampanii ambasadorskiej Streetcom . Pasty te idealnie nadają się zarówno do dań na zimno, jak i na ciepło. Śmiało można je stosować do kanapek, pierogów, naleśników, jak również do własnych eksperymentów kulinarnych Moim zdaniem, pasty Wawrzyniec są przepyszne! Są idealnie doprawione i niesamowicie wyraziste w smaku. Polecam wypróbowanie tych past warzywnych, bo gotowanie
Okiem Blondynki by McBlonditeż akcie w urzędzie stanu cywilnego. Uważam takie rozwiązanie za znakomite - nikt nie czuje się pominięty, a impreza nie będzie kosztowała trzy razy tyle, ile zakładaliśmy. U nas były kanapki, musujące wino (ekologiczne, porzeczkowe i agrestowe - super pyszne) i tort, a na koniec zwiedzanie pałacu, w którym wszystko się odbywało. Pogoda była piękna, goście więc rozpierzchli się po parku
Pożeraczka, czyli raz adobrzeinnego rano. Wcześnie rano czasami. Wówczas nawet największy bełkot da się ubrać w piękne słowa :D Papryka marynowana to świetny dodatek do sałatek, mięs czy po prostu na kanapki. Z racji, że w tym roku zostałam obdarowana sporą jej ilością i przerabiałam ją na co się da (zaglądajcie niebawem na bloga) postanowiłam sobie i takie papryczki w słoiku przygotować
My simple kitchennawet jeść nie chce), to do pracy. Porcją takiego mięska w lunchboksie na pewno nie pogardzi ten, kto o ciepłym, świeżym obiedzie może tyko pomarzyć, a zadowolić musi się kanapką z plastrem szynki czy sera. Dlatego Kochani idziemy marynować schab, a później pieczemy! Jak nie zjemy z ziemniaczkami/ kaszą/ ryżem, to na drugi dzień spokojnie możemy zabrać do pracy
Kuchnia w czekoladziepoddane obróbce cieplnej, nie tracą cennych minerałów i witamin. Można ją przygotować wcześniej, przełożyć do zamykanego pojemnika i do czasu spożycia przechowywać w lodówce. Spróbujcie wykorzystać ją do kanapek z szynką lub kotletem np. schabowym. Sprawdzi się również jako dodatek do dań mięsnych. SKŁADNIKI / 4 porcje 1/2 główki kalafiora 1 duża marchewka 1 mała cebula 1 łyżka posiekanej natki
cool and mintyczas szukamy inspiracji, w niedzielę jedziemy oglądać drzwi :). Ajjj jeszcze trochę... A tymczasem zapraszam Was na pyszną rybkę w towarzystwie pysznej sałatki na bazie oleju lnianego - mój ulubiony do kanapek i sałatek! :) Składniki na sałatkę: 2 garście mixu sałat 1/2 pęczka rzodkiewek 1/2 słodkiej papryki 1 obrany ze skórki pomidor 10 oliwek zielonych 2 ogórki konserwowe 1/2 pęczka koperku
TrufelkowoOstatnio zamiast kanapek na śniadanie często gości u mnie jogurtowy słoik. Pełen pysznych, zdrowych dodatków, lekki, smaczny. Można go zabrać np. do pracy jako drugie śniadanie :). Zapraszam! Składniki: 1 jogurt naturalny 1 łyżka nasion chia 1 łyżeczka miodu garść truskawek 1 kiwi 5 łyżek ekspandowanej kaszy jaglanej (może być z dodatkami) Wykonanie: W słoiku wymieszać jogurt z nasionami
Trufelkowo