czasu do czasu robię mięsa taką metodą jak ta. Gotowane mięso do chleba jako wędlina. Dziś mam pomysł na filet z indyka. Tak przygotowany nie jest suchy. Propozycja idealna dla osób, które nie mogą jeść smażonych lub pieczonych mięs. Filet jest delikatny, oczywiście przyprawy możecie modyfikować pod swój gust. Możecie podać go z sosem tatarskim czy innym dipem do mięs(...)jaki przygotujecie. Gotowany filet z indyka
Ewa w kuchniząbki czosnku 5 sztuk,por 1 sztuka duża ,cebula 1 sztuka, kostka rosołowa 2 sztuki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra 1/2 łyżeczki, mięso z indyka z rosołu (skrzydło,szyja), olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, por, ząbki czosnku. Wsypać pokrojoną paprykę, fasolkę, cukinię(...)marchew, dodać kostki rosołowe, wlać wodę. Po zagotowaniu gotować do miękkości marchewki, fasolki. Na koniec dodać obrane mięsko z indyka, doprawić pieprzem mielonym i pieprzem ziołowym, wsypać posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze z 2 minuty. Podawać z ryżem, kaszą, makaronem ziemniakami - takie danie warzywne z wykorzystaniem mięsa z rosołu jest bardzo sycące, rozgrzewające, po prostu smaczne........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mięso indyka na gulasz 50 dag, olej rzepakowy 1/2 szklanki, fasolka szparagowa 30 dag, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 3 sztuki, pieczarki 6 sztuk większe, papryka 2 sztuki, bób ugotowany 1 szklanka, kostka rosołowa 2 sztuki, papryka ostra 1/2 łyżeczki, woda 3-4 szklanki, ryż ugotowany 2 woreczki, kasza pęczak ugotowana 2 woreczki, koperek 1 pęczek, przyprawa w płynie(...)potrzeba Mięso indyka na gulasz p[okroić drobniej, posypać papryką ostrą i na oleju zrumienić. Do mięsa wsypać obraną, opłukaną fasolkę wymieszać, podsmażać z 2 minuty. Wsypać pokrojoną cebulę z czosnkiem , wymieszać podsmażać z 4 minuty. Wsypać pokrojone w talarki pieczarki, wymieszać, podsmażać z 4 minuty. Wsypać pokrojone papryki, wymieszać, wlać wodę, dodać kostki rosołowe i pod przykryciem gotować
W Mojej Kuchni LubięRewelacyjna rolada z udżca indyka z typowo jesiennym farszem, bo znajdziesz tu puree z dynii, jarmuż i żurawinę. Kolorowe smaczne danie na świąteczny jesienny obiad. Tym razem do przygotowania rolady zamiast filetu użyłam mięsa z indyczego udźca. Mięso jest bardziej wyraziste w smaku, smaczne i soczyste. Rolada jest fit, bez uprzedniego obsmażania na tłuszczu tylko upieczona. Do farszu użyłam wcześniej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapach takiego domowego obiadu roznosi się po całym domu. Uwielbiam dodatek leśnych grzybów w połączeniu z mięsem. Tym razem postawiłam na delikatne mięso z indyka. 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 3 jajka 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz ½ pęczka natki pietruszki 500 ml bulionu drobiowego 1 łyżeczka suszonej włoszczyzny Garść suszonych leśnych grzybów 200 g pieczarek
VioletoweKucharzenieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy krupnik to tradycyjna polska zupa w której jest kasza jęczmienna, kawałki ziemniaków, marchewki ugotowania na bazie mięsa z kurczaka bądź indyka oraz świeżych warzyw. Dla jednych przepyszna, pożywna dla innych koszmar dzieciństwa pod postacią zdrowej kaszy. Ja i mój mąż uwielbiamy domowy krupnik. Jest to bardzo pożywna, sycąca zupa, pełna pysznych dodatków. Kasza jęczmienna, staropolsko zwana(...)krupnik jako typowe pierwsze danie i wolą by była ona lżejsza. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy krupnik – Składniki 100 gram kaszy jęczmiennej perłowej 3 litry wody 1 golonko z indyka bądź ćwiartka z kurczaka 4 skrzydełka 5 ziemniaków 4 marchewki 1 cebula 1 pietruszka kawałek pora pół selera łyżeczka soli 4 ziela angielskie (rozgniecione) 2 liście laurowe garść koperku (adsbygoogle
To Musisz WiedziećMakaron spaghetti zazwyczaj podajemy z sosem bolońskim a ja mam dziś inną propozycję: białe spaghetti bianco z mielonym filetem z indyka, pieczarkami i śmietaną. Świetna propozycja obiadowa:). 400g makaronu spaghetti 500g mielonego fileta z indyka 500g pieczarek 2 duże cebule 250ml śmietany 18% sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa olej natka pietruszki 1. Makaron gotujemy zgodnie
Szefowa kuchniPolędwiczka po indyjsku to moja wariacja na temat przygotowania standardowego dania z polędwiczką. Wyjątkowy aromat uzyskamy dzięki dodaniu przyprawy garam masala. Garam masala to wyjątkowe połączenie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 750 g mięsa z udźca indyka (bez kości i skóry) 6 ogórków kiszonych 3 marchewki 1 pietruszka 3 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 listki laurowe 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso
Qchnia po prostuSkładniki U mnie 2 kg piersi z indyka 1 kg pierś z indyka 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki tymianek 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony sól do smaku 3 łyżeczki oliwa 3 ząbki czosnek 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny rękaw do pieczenia Wykonanie Czosnek posiekać drobno nożem
w mojej kuchniSkładniki U mnie 2 kg piersi z indyka 1 kg pierś z indyka 1 łyżeczka bazylia 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki tymianek 1/2 łyżeczki czarny pieprz świeżo mielony sól do smaku 3 łyżeczki oliwa 3 ząbki czosnek 60 ml sok z cytryny= to około z jednej cytryny rękaw do pieczenia Wykonanie Czosnek posiekać drobno nożem
mojej kuchniKiedy widzę w sklepie mięso (mielone z indyka – ulubione, delikatne) od razu myślę o kształtnych, soczystych, domowych i dobrze doprawionych kotletach mielonych. Wspomnienie dzieciństwa jak nic, wspaniały domowy obiad za którym od razu tęsknię gdy dawno nie było..:) Prostota, tradycja, a zakochać się można bezpowrotnie! Kotlety mielone podaję na kilka sposobów: z tłuczonymi ziemniakami z wody, pieczonymi, puree, wszelakimi(...)kotlety z kaszą gryczaną i smażoną cukinią z cebulą i suszonymi pomidorami, aromatyczny, nieco urozmaicony od klasycznego obiad. Pysznie jest przez kilka dnia SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebula 1 czerstwa kajzerka 2 jajka sól, świeżo zmielony pieprz olej do smażenia lub masło klarowane bułka tarta do obtoczenia kotletów do podania kasza gryczana, u mnie niepalona
Zasmakuj KuchniDzisiaj polecamy Wam bardzo prosty sposób na chrupiące nuggetsy, podpatrzony i sióstr Hemsley . Polega na tym, że mięso – może być kurczak, ale świetnie sprawdza się polędwiczka z indyka – panierujemy w mielonych migdałach. Nam nie zdarzyło się trafić na mielone orzechy w sklepie, ale do żaden problem, bo wystarczy wrzucić orzechy do miksera i po chwili super panierka jest(...)Nuggetsy najlepiej smakują z pieczonymi frytkami. Przepis na chrupiące nuggetsy wchodzi w skład pięciu lanczy z zestawu “Najprostsze menu na tydzień” . Składniki: Nuggetsy 500 g polędwiczek z indyka lub kurczaka 2 szklanki migdałów 1 duże jajko lub dwa małe Sól Pieprz Frytki 500 g ziemniaków 1 łyżka oregano 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Świeże warzywa: sałata, pomidor
Niedzielny kucharzShawarma to świetny wstęp do zrobienia kebaba w domu. Tu znajdziecie przepis na idealnego kebaba domowej roboty . Przepis na shawarmę pochodzi z bloga toriavey.com . Składniki: 500 g polędwiczek z indyka lub udek z kurczaka bez kości Fociaccia ( według tego przepisu ) lub duża bagietka Sałata plus dowolne warzywa (ogórek, pomidor, rzodkiewka) Sól i pieprz Marynata 3 łyżki oleju 1 łyżeczka kminu(...)ziela angielskiego, łyżeczkę czosnku w proszku, szczyptę cynamonu oraz pieprz kajeński według uznania. Wymieszaj. Wlej 3 łyżki oleju, ponownie wymieszaj. Przełóż pastę do misy z mięsem i dokładnie obtocz indyka w marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę lub całą noc. Krok 3 Wyjmij mięso z lodówki i odstaw, żeby ogrzało się do temperatury pokojowej. Rozgrzej piekarnik
Niedzielny kucharzpochodzi z zestawu lanczy na cały tydzień „Najprostsze menu na tydzień” . Jeśli podoba Wam się przepis na shawarmę na pewno zasmakuje Wam grecki gyros. Składniki: 500 g polędwiczek z indyka, lub udek z kurczaka bez kości 1 szklanka kaszy bulgur 2 łyżki oliwy Sól Marynata 3 łyżki oleju łyżeczka kminu łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka mielonego ziela(...)ziela angielskiego, łyżeczkę czosnku w proszku, szczyptę cynamonu oraz pieprz kajeński według uznania. Wymieszaj. Wlej 3 łyżki oleju, ponownie wymieszaj. Przełóż pastę do misy z mięsem i dokładnie obtocz indyka w marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej na godzinę lub całą noc. Krok 3 Wyjmij mięso z lodówki i odstaw, żeby ogrzało się do temperatury pokojowej. Rozgrzej piekarnik
Niedzielny kucharz