indyk - 7293 przepisów (strona:157/487)

Gulasz z indyka w sosie pomidorowym z papryką 112

Indyk w sosie pomidorowym z papryką to doskonały obiad dla całej rodziny. Jest bardzo aromatyczny, pożywny i rozgrzewający, idealny na jesienną porę. Gulasz przygotowałam z mięsa udźca indyczego - świetny zdrowszy zamiennik dla mięsa wieprzowego i wołowiny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz dyniowy z indykiem i fasolą 115

Magda Kremowy, gęsty gulasz bez długiego duszenia mięsa i bez dodatku śmietany jest możliwy. Sięgnijcie po przepis na gulasz z mielonego mięsa indyka z fasolą, który zagęszczam purée z dyni. To on sprawia, że gulasz jest aksamitny, gęsty i sycący. Prosty patent a pyszny smak gwarantowany. Składniki (na 2-3 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka szklanka upieczonych kawałków dyni

Smaczna Strona
Pasztet z mięsa i warzyw z rosołu 110

Dzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszny pasztet z mięsa i warzyw z rosołu. Rosół ugotowałam na dwóch ćwiartkach z kurczaka i dwóch golonkach z indyka. Do pasztetu dodałam też usmażoną wątróbkę, kilka suszonych pomidorów i natkę pietruszki. Wyszedł pyszny, polecam. Domowy jest o wiele lepszy od tego sklepowego. Można jeść na ciepło i na zimno. Do kanapek(...)idealny. Miłego dnia :-) Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 2 golonki z indyka 4 marchewki kawałek pora 2 pietruszki kawałek selera 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 jajka M pęczek natki pietruszki 2 bułki kajzerki 4-5 ząbków czosnku 500 g wątróbki drobiowej 3 cebule 6-7 suszonych pomidorów 1 łyżka soli pieprz zioła prowansalskie 1. Do dużego garnka

kruche babeczki
Kapusta kiszona z dynią i mięsem mielonym 155

Kapusta kiszona z dynią i mięsem mielonym z indyka – proste, sezonowe, jednogarnkowe, bardzo smaczne danie dla fanów bigosu i kwaśnych potraw. Kapustę kiszoną można przygotować samodzielnie – na blogu jest już wpis Jak zrobić kiszoną kapustę. Dynia swoją słodyczą świetnie przełamuje kwas kapusty. Do tej potrawy najbardziej smakuje mi dodatek dyni muszkatołowej (na zdjęciu) lub dyni hokkaido. Mięso mielony(...)wybrałam z indyka – jest lekkostrawne i najmniej kaloryczne, ale oczywiście wieprzowe czy wołowe będzie równie smaczne. PRZEPIS NA KAPUSTĘ KISZONĄ Z DYNIĄ I MIĘSEM Składniki na kapustę kiszoną z dynia i mięsem: 1 kg kapusty kiszonej 1/2 szt kapusty pekińskiej 1 kg dyni 1 papryka 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego sól

Dorota Smakuje
PANCZKRAUT I GULASZ Z INDYKA + FILMIK 100

Panczkraut, ślaska potrawa, składajaca się z ziemniaków i kiszonej kapusty. Jest to świetny dodatek do dań obiadowych.  SKŁADNIKI :  500 g mięsa z indyka 1 łyżka mąki do posypania mięsa  1 cebula  przyprawa z indyka, sól, pieprz, papryka słodka i ostra liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach mąka z wodą do zagęszczenia sosu

Kulinarne Fantazje Marioli
Krem ze świeżych pomidorów i pieczonej papryki z grzankami czosnkowymi 133

Składniki: 1,5 kg polnych pomidorów (jojo) 4 papryki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler kawałek pora skrzydło lub szyja z indyka 1/2 posiekanej świeżej ostrej papryczki (lub 1/2 łyżeczka chilli) 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka słodkiej papryki Grzanki: bułka wrocławska 100 g masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki poszatkowanego koperku sól Sposób wykonania: Mięso z indyka wkładamy

Qchnia po prostu
Dietetyczne klopsiki z indyka 115

Dietetyczne klopsiki z indyka to idealna propozycja dla wszystkich ceniących lekkie, zdrowe jedzenie. Bez obsmażania na tłuszczu przygotujesz równie smaczne klopsy. Nie tylko zdrowsze, ale i łatwiejsze do przygotowania. Układasz przygotowane klopsiki na blaszce, a całą resztę zrobi za ciebie piekarnik. Do tego ulubiony sos i pyszny obiad gotowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Papryka nadziewana mielonym mięsem z indyka z selerem naciowym i kukurydzą 110

myślcie, że to byle co. To doprawdy najlepsza nadziewana papryka jaką widział i czuł świat. Łapcie.  Składniki (na 2 porcje): 2 papryki  200 g mielonego indyka  4 łyżki kukurydzy z puszki  3 łodygi selera naciowego  szalotka  ząbek czosnku  10 czarnych oliwek  100 passaty pomidorowej  1 jajko  sól, pieprz, papryka wędzona(...)majeranek  olej rzepakowy do smażenia  Paprykę umyj, odetnij czapki i delikatnie pozbądź się nasion. Na patelni podsmaż szalotkę i posiekany czosnek. Dodaj mielonego indyka i przyprawy: sól, pieprz, majeranek i wędzoną paprykę. Podduś składniki razem kilka minut. Dodaj pokrojonego w drobną kostkę selera naciowego i kukurydzę. Smaż składniki 5-6 minut. Dodaj passatę pomidorową i duś

Mango Papaja
Tarta orkiszowa z cukinią 146

Witam Was ;) Dziś zrobiłam pyszną tartę razową z mozzarellą,indykiem i cukinią. Zniknęła błyskawicznie. Polecam ;) Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki 🤗🤗🤗🤗 https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ 🤗 Z podanych składników wyszło mi ciasta na dwie duże tarty ;)  Składniki:  Ciasto:  2.5 szklanki mąki orkiszowej  1 jajko  50 ml ciepłej wody  100 g masła(...)łyżeczki soli  1/3 łyżeczki pieprzu  Szczypta cukru  Farsz:  20 dag mięsa mielonego z indyka  1/2 cukini  150 ml przecieru pomidorowego  2 łyżki drobno posiekanej natki  Sól i pieprz do smaku  1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego  1 łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia  Sos: 200 ml śmietany

Gotowanie Patki
Kiełbasa drobiowo-wieprzowa 70

krótko. Należy też pamiętać o dodaniu wody ciepłej - ale nie wrzącej. Kiełbaskę polecam serdecznie a za przepis dziękuję Mateuszowi Martyniakowi z grup wędzarniczych na FB. Składniki: 40% udo z indyka 40 % szynka wieprzowa klasy I (wp I) 20 % boczek 18 g peklosoli / kg mięsa Przyprawy na 1 kg: 1 g majeranku 2 g pieprzu białego 2 g czosnku świeżego(...)kawałki 3x3 cm, każde osobno przełożyć do pojemnika, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i peklować 48 h w lodówce. Po tym czasie mięsa zmielić: szynka 13 mm udo z indyka i boczek 6 mm Zapeklowane i zmielone mięso przełożyć do misy, dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę, wlać wodę do mięsa i delikatnie wyrobić, wymieszać (wyrabiam hakiem do ciast

Kocham..lubię..gotuję..
Kotleciki siekane z indyka z cukinią i pieczarkami 114

Pyszna propozycja obiadowa - zdrowe, fit kotleciki siekane - indyka możecie oczywiście zastąpić kurczakiem, a także żonglować dodawanymi warzywami.  Kotleciki w tej wersji są delikatne i pyszne :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób - wychodzi ok 12 kotlecików)    500 g piersi indyka 1/2 małej cukinii (ok 150 g) 3 duże pieczarki (80 g) 100 g tartej mozzarelli 2 jajka

Moje Kuchenne Rewelacje
Przepisy na zdrowe burgery 165

mięsiste, solidne, wyraziste w smaku. No po prostu kawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku i indyka Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Przepis(...)prosty sposób przenieść się do kulinarnego nieba – burger z portobello to coś dla Was. Czas: 30 minut Poziom trudności: bardzo łatwe Liczba porcji: 2 Super prosty burger z indyka Jak zrobić idealnego, niewymagającego pracy, pysznego burgera? Wystarczą pięć składników, sól i pieprz. Burgery można usmażyć, zgrilować, albo upiec. Ma on tę wspaniałą właściwość, że bardzo lubią go dzieci. Czas

Niedzielny kucharz
ZUPA Z ŻÓŁTEJ FASOLKI, KALAFIORA I KUREK 153

się kupić 😍  Zupa wyszła przepyszna ...  Jest bardzo gęsta i aromatyczna, dlatego nie dodaję już do niej dodatkowo ziemniaków czy makaronu (zbędne węglowodany 😉). Składniki: 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1/2 kg żółtej fasolki szparagowej 1/2 kalafiora garść kurek sól pieprz liść laurowy słodka śmietanka 18% koperek Wykonanie :  Skrzydło myjemy, zalewamy wodą w dużym(...)zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec wlewamy zahartowaną wcześniej śmietankę - zagotowujemy i zdejmujemy z gazu. Dorzucamy posiekany koperek i obrane mięso z indyka

Walijskie Pichcenie
Zupa koperkowa z lanymi kluskami 145

Zupa jest prosta do przyrządzenia i bardzo smaczna. Jeżeli dbacie o formę to nie podsmażajcie koperku i nie zabielajcie zupy 😊 Składniki na porcję dla 4-6 osób: mięso z indyka, np. skrzydła (wagowo około 0,8 kg) 1,5-2 l wody (musi przykryć mięso) 3 marchewki 1 por (ciemna część) 1 cebula 1/2 małego selera 1 pęczek koperku(...)czubate łyżki mąki pszennej szczypta soli do zabielenia zupy 1/2 szklanki śmietany 30% (125 ml) 2 łyżki mąki pszennej Przygotowywanie wywaru Do garnka wlać wodę, dodać umyte mięso z indyka oraz listki laurowe i ziele angielskie. Zagotować. Cebulę obrać i opalić. Następnie do zupy dodać obrane warzywa wraz z umytą, opaloną cebulą. Całość posolić i popieprzyć. Gotować na bardzo małym

Ugotować