kanapka - 6539 przepisów (strona:165/436)

Kiszone rzodkiewki 187

Jeśli zostawicie je dłużej w słoikach to po ok. 10 dniach kiszone rzodkiewki są gotowe i można je wynieść do piwnicy lub schować w spiżarni. Zimą kiszone rzodkiewki na kanapkach są idealne! Oczywiście jak kisimy rzodkiewki to robimy jednocześnie ogórki małosolne! The post Kiszone rzodkiewki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Przepisy na zdrowe pasty kanapkowe 157

czasu sama wpadam w śniadaniową rutynę. Czytaj standardowo chleb, serek, wędlina i trochę warzyw. Tymczasem jest tyle możliwości, nie warto ograniczać się do utartych schematów. Warto natomiast urozmaicać kanapki tak, żeby były i zdrowe, i łatwe w przygotowaniu. Dziś przygotowałam dla Was trzy przepisy na pasty kanapkowe, które najlepiej sprawdzają się w roli dobrych dodatków do pieczywa . Pierwszy z nich

Powiedz dietom nie
Sos blue cheese do hamburgerów i nie tylko 145

dodaj jogurt i majonez. Wymieszaj sos lub zmiksuj. Ja lubię blue cheese z grudkami. Jeśli sos jest za gęsty można dolać trochę wody. Gęsty dressing pasuje lepiej do kanapek. Do sałatki może być rzadszy. The post Sos blue cheese do hamburgerów i nie tylko appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Ciasteczkowe love owsiano – bananowe. Przemycamy siemię lniane i jajko niemowlakowi. 156

już moją tendencję do przemytu. Ci, którzy są tu po raz pierwszy mogą zajrzeć tu: Jak przemycić dziecku kaszę – ciąg dalszy. Bananowo – waniliowy krem na kanapki. albo tu: Mamo czy jadłaś już królika? Przepis w sam raz dla niemowlaka. Udziec z królika pieczony pod pierzynką z warzyw. Z cyklu czym zastąpić rybę? albo najlepiej do każdego

Krupeczki
Szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce 205

głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście tak je lubię najbardziej). Do panierki dodałam pyszną musztardę Octim – musztardę ze smażoną cebulką . Uwielbiam ją jako dodatek do kanapek, kiełbasy, sałatek. Polecam! Warto zapoznać się z ofertą Octim . I warto przygotować sobie takie pieczarki Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję – 6 sztuk pieczarek) 6 większych pieczarek 2 łyżeczki

Słodkie okruszki
Pasta z twarogiem, tuńczykiem i ogórkiem 110

Idealna do kanapek na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się także na imprezie. Świetne smarowidło do chleba, bułeczek, wek. Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon

Raj dla Podniebienia
O tym, jak powstawały „Serniki słodkie i wytrawne” 132

zupełnie jak ja, sporo lat temu, brodzi patykiem w płytkiej rzece, wrzuca kamyki, śpiewając coś pod nosem… Siadamy na trawie blisko rzeki i robimy sobie mały piknik. Sok, kanapki, banany. Ja nie odstawiam aparatu. Chciałoby się uwiecznić nim każdy centymetr tego miejsca. Pospiesza nas nadchodząca burza. Przeglądam uchwycone kadry i jestem zadowolona. Z pewnością niektóre ujęcia wzbogacą moją książkę

Raj dla Podniebienia
KOKTAJL Z OLEJEM Z BAZYLII I JABŁKA 144

tego co z niego zostało 1 gałązka świeżej bazylii 0.5 dużego jabłka 250 ml.czyli szklanka maślanki biały pieprz ****************************** Wszystko razem ze sobą zmiksować,doprawić pieprzem.Podawać w szklance np.z kanapką z chleba żytniego.Pycha i smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Wiosenne przepisy na kolację 194

dwóch nowych smakach: Almette z rzodkiewkami  oraz  Almette ze szpinakiem i czosnkiem . Jest to dodatek zdecydowanie w moim guście. Nie mam na myśli wykorzystania ich tylko do kanapek! Zastanawiacie się zatem jakie dania można przygotować z ich wykorzystaniem? Oto pyszna, wielokolorowa propozycja czterech dań przygotowanych przez amabasadora marki Almette Davida Gaboriaud. 1.     Frittata z serkiem

Tradycyjna Kuchnia
KLOPSY JAJECZNE Z TUŃCZYKIEM 171

tartej bułce i smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Fajnie smakują na ciepło jako danie obiadowe, ale równie pyszne są na zimno, pokrojone w plasterki na kanapki

Walijskie Pichcenie
Hummus z selera 211

smaku. Czego chcieć więcej - powiem tak - u  mnie na razie serwowany będzie ten z selera, tradycyjnym się już troszkę przejadłam. Idealny do wszystkiego: wrapów na ciepło czy zimno, kanapek (te z pomidorem są najlepsze), zamiennik masła czy po prostu, ot tak, do schrupania z marchewkami :) Składniki: - 1 duży seler (ok.400g) - 3-4 ząbki czosnku - oliwa z oliwek

CookYourself
Dżem z truskawek 80

Jeden z moich ulubionych prostych dżemów owocowych. Przygotowany tak, żeby były w nim duże kawałki owoców - miękkich oczywiście, żeby w razie czego łatwo rozsmarowywało się je na kanapce. Co roku staram się wymyślać nowe dżemy, ale ten jest jedną z obowiązkowych pozycji na liście do zrobienia

Milion Smaków
Prosta zupa z czosnku niedźwiedziego z grzankami czosnkowymi 153

popularna, że dotarła do mojego Piaseczna. Liście czosnku niedźwiedziego można jeść na surowo i mi najbardziej zasmakował twarożek z dodatkiem posiekanych listków. Świetnie też sprawdza się w pesto na kanapce lub z makaronem. Ja jednak chciałam zmajstrować coś oryginalniejszego i przygotowałam podwójnie czosnkową zupę o pięknym zielonym kolorze. Dziki czosnek nadaje je wspaniałego aromatu, a ziemniaki kremowości. Do tego chrupiące

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia pieczona w ziołach 181

Dodatek do obiadu, makaronów, kasz, ryżu, sałatek, na kanapkę, zapiekankę na ciepło.   To także ciekawa propozycja niestandardowego caprese lub carpaccio z cukinii. Wystarczy cukinia, kilka przypraw i chwila czasu na przypilnowanie ich podczas pieczenia:) Ziół możecie użyć dowolnych, w zależności jakie kompozycje lubicie, vegeta natur i lubczyk też świetnie się sprawdzą. Składniki: 1 cukinia oliwa z oliwek pieprz, słodka

Zasmakuj Kuchni
Ogórki małosolne na sucho 676

moim prywatnym rankingu ogórków są one na samej górze. To znaczy najbardziej lubię małosolne właśnie, potem konserwowe, a na końcu kiszone. Takimi małosolnymi mógłbym się non stop zajadać. Na kanapki, do obiadu, a nawet tak po prostu chwycić w dłoń i pochrupać. Ale słyszeliście o małosolnych na sucho? Robionych bez wody? Od teraz z całą pewnością nie zrobię już

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania