kanapka - 6539 przepisów (strona:169/436)

Pasta jajeczna z awokado i rzeżuchą 208

Nadchodzą święta "jajeczne" więc wrzucam pomysł na wykorzystanie jajek. Pasta jajeczna z awokado i rzeżuchą. Zdrowa, smaczna - idealna na śniadanie - nie tylko świąteczne.  Jeżeli lubicie pasty na kanapki polecam Wam również pastę jajeczną z serem feta  lub wegańską koreańską pastę sojową  :) Składniki: 3 jajka 1 dojrzałe awokado 1 łyżeczka soku z cytryny Sól himalajska Pieprz czarny Rzeżucha

Czarnawisienka
Papryka w oliwie i ziołach 106

Znakomity dodatek do kanapek, jak również sałatek. Taką paprykę możemy przechowywać w lodówce przez długi czas. Oliwa w której papryka leżakuje, może być wykorzystywana na różne sposoby: można na niej smażyć, dodawać do sałatek oraz surówek. Ma cudowny zapach i smak ziół. Składniki:     (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Kulinarne przemyslenia
Sos tatarski 151

tatarski to idealny dodatek do jajek, kanapek oraz mięs więc doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Oczywiście można kupić w sklepach gotowy sos ale zdecydowanie wolę ten domowy, zrobiony tak jak lubię. składniki: 10 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 łyżka tartego chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ogórki kiszone lub konserwowe 1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek

Monia miesza i gotuje
Schab duszony w winie z jabłkami 140

marynacie a ta jest tu bardzo aromatyczna. Polecam na spotkania z przyjaciółmi czy na pyszny obiad całej rodzinki a jak jeszcze zostanie pokrójcie w plastry i będzie znakomity do kanapek. Schab duszony w winie z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta jajeczna z rzeżuchą 93

Pasta nie tylko idealnie nada się na kanapki. Rewelacyjnie wkomponuje się jako nadzienie do połówek jajek ugotowanych na twardo. Na Wielkanoc, jak znalazł ;) Składniki 3 jajka 1 garść rzeżuchy 100 ml oliwy z awokado sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jajka gotujemy   na twardo, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Do jajek

R'n'G Kitchen
JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z AWOKADO 283

wszystko dokładnie  doprawiając solą i pieprzem. Farsz nałożyć w wycięte części jajek, w jak największej ilości. Jajka ułożyć na półmisku. Udekorować zieleniną. Pozostałą, niewykorzystaną część pasty użyć na kanapki

Calzonella.com
Fit sałatka z kurczakiem w sezamie 417

chcecie wiedzieć więcej na ten temat odsyłam Was od fachowej literatury. Ja wspomnę tylko, że musi być spożywany na zimno by zachował swoje właściwości np. jako dodatek do sałatek, kanapek, różnego rodzaju past czy koktajli. Jeśli zachęceni jego właściwościami zdecydujecie się na zakup oleju poszukajcie takiego dobrej jakości, świeżego, naturalnego,  nierafinowanego i niekonserwowanego, ja polecam oleje od Oleania. Kurczak

Cynamonowe szczęście
DIP Z BURACZKÓW 152

Smakiem tego dipu byłam sama zachwycona ,niespodziewałam się takiej ferii smaku , jednak był mocno wyczuwalny smak buraczka , czyli o to nam chodziło w zrobieniu  tego dipu.Polecam  do kanapek,dań obiadowych i na dietę , krakersów ,grzanek itp.Zapraszam. 35 dąb.buraków 0.5 papryczki chilli 1 ząbek czosnku 0.5 kubka jogurtu greckiego 0.5 łyżki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek Odrobinę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szynka peklowana 205

Doskonała szynka, wędlina domowa, smakuje wyśmienicie na kanapce, w sałatce, do obiadu lub solo.  Dobra na zimno i na ciepło.  Warto zrobić taką szyneczkę nie tylko na Święta :)  Szynka peklowana   1, 5 kg szynki 2, 5 l przegotowanej, zimnej wody Peklowanie: 1, 5 łyżki soli peklującej 6 ząbków czosnku 4 kulki ziela ang 2 listki laurowe

Takie tam pichcenie
Pasta z kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami i kaparami 119

Witajcie😊 Na dzisiejsze śniadanie trochę już za późno, ale może przygotujecie moją pastę na jutro? Pasty kanapkowe są wspaniałym urozmaiceniem śniadania. Nie mówię, że tradycyjne kanapki z serem i pomidorem są nie dobre, bo bardzo je lubię, ale po jakimś czasie są dla mnie nudne i w tedy sięgam po różnego rodzaju pasty kanapkowe. Kasza jaglana jak już wspominałam

kulinarne odsłony pati
Schab wolno pieczony 160

przyda. Schab wolno pieczony w niskiej temperaturze możemy podawać zarówno na ciepło, tak jak zrobiłam to ja, z dodatkiem pure z ziemniaków lub na zimno, jako wędlinę do kanapek. Myślę, że z dodatkiem domowego chrzanu czy sosu tatarskiego będzie pysznym elementem świątecznego śniadania. Schab wolno pieczony Czas przygotowania: 26 godzin Składniki: 2 kg wieprzowego schabu olej rzepakowy 2 łyżeczki

Kulinarne przygody Gatity
I Festiwal Smaków Food Trucków w Gorzowie Wielkopolskim 153

wydarzenia 😊 Jakie atrakcje czekają na chętnych spróbowania food truck'owych przysmaków? Raminio Ramen Burger – burgery w japońskim makaronie Ramen Manufaktura Owoców w Czekoladzie Magic Fruits – owoce w czekoladzie Cubanos – kanapki w różnych odsłonach  Fresh Donuts – amerykańskie pączki z dziurką  Lubish Langosh – słowacki langosz Wheel Meal – kuchnia meksykańska Arabeska – kuchnia bliskowschodnia Beef'n'roll – burgery (dwukrotny Vice Mistrz Mistrzostw Burgerowych

Codzienna kuchnia niecodzienna
PIECZEN RZYMSKA 104

Znakomity przepis na PIECZEŃ RZYMSKĄ.  Pieczeń jest świetna zarówno jako dodatek do obiadu ( z ziemniakami i surówką) lub po prostu do kanapek. Nawet na zimno smakuje wyśmienicie. Polecam dla całej rodziny np. na niedzielny obiad. SKŁADNIKI: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu  2 łyżki musztardy 2 jajka 2 duże cebule 2 łyżki

Moja Książka Kucharska
KAPUSTA SALATKOWA 101

KAPUSTA SAŁATKOWA  Przedstawiam dzisiaj przepis na kapustę sałatkową idealną jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako zdrowa przekąska. Oprócz oczywiście kapusty, mamy tutaj m.in. paprykę słodką, marchew oraz cebulę. Polecam przepis na sałatkę z kapusty dla całej rodziny. SKŁADNIKI : na 3 kg kapusty 1 kg cebuli 1 kg marchwi 0,5 kg papryki czerwonej

Moja Książka Kucharska
Pasztet wieprzowo-drobiowy 172

Smaczny domowy pasztet z mięsa wieprzowego i drobiowego bardzo dobrze się kroi nawet w cienkie plastry. Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek

talerz przyjemności

Proponowane wyszukiwania