kanapka - 6539 przepisów (strona:138/436)

Domowy dietetyczny majonez 75

dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 50 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo) musztarda (1 łyżeczka) sok z cytryny (2 łyżeczki) pieprz, sól

Wymiar Zdrowia
Pasta z pieczonego bakłażana z nutką chilli 81

miski. Zrobić niewielkie wgłębienie w paście, skropić delikatnie łyżeczką oleju o smaku ostrego chilli i posypać ziarnami sezamu i płatkami chilli. Pasta z pieczonego bakłażana doskonale nadaje się do kanapek, a także jako gęsty dip do warzyw korzeniowych pokrojonych w słupki. 100g pasty to ok. 140 kcal , węglowodany: 16g, białko: 2g, tłuszcz: 11g Informacje dla diabetyków: w 100 g pasty

Dietolog
Pieczeń z mięsa mielonego 134

żadnego wysiłku. Potrawą, którą dziś przygotowałam jest pieczeń z mięsa mielonego . Zapiekankę z mięsa mielonego można podawać na ciepło jako danie główne, ale także na zimno jako wędlinę na kanapki. W obu postaciach mięso jest bardzo smaczne. Dzięki dodatkowi boczku i bulionu mięso nie jest suche, a dodatek ziół i kopru włoskiego sprawia, że całości jest bardzo aromatyczna. Zdecydowanie polecam

Codzienne Gotowanie
Pasta drobiowa z marchewką 174

Też zastanawiacie się czasami co zrobić z mięsem, które zostało Wam z rosołu ? Nie ma nic prostszego jak przygotowanie pasty na kanapki. Wystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę. Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce. Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować. Pasta drobiowa z marchewką

Ewa w kuchni
Domowy serek kanapkowy – bardzo kremowy 95

Absolutna PETARDA. Przepis dostałam od mamy. Serek robi się bardzo prosto, smakuje jak jeden z najbardziej znanych serków na kanapkę. Składniki: 1 duży jogurt grecki (400g) 1/2 opakowania dużej śmietany 18 % (200g) szczypta soli Do dużej miski wrzucamy jogurt i śmietanę, doprawiamy solą, mieszamy- sprawdźmy smak. Durszlak kładziemy na drugą miskę. Na durszlak układamy pieluchę tetrową lub woreczek materiałowy

MojaQchnia.pl
Łopatka wieprzowa pieczona w smalcu z papryką, cukinią, cebulą i czosnkiem 120

Doskonałe mięso na ciepło na obiad lub jeszcze lepsze na zimno do kanapek. Dzięki esencji Knorr do duszonych warzyw nie trzeba ich dodatkowo doprawiać. Duża ilość warzyw powoduje, że cała potrawa, pomimo smalcu jest bardzo lekka. Na zimno z sosu powstaje bardzo delikatna galaretka. Co potrzeba: 1,4 – 1,5 kg łopatki wieprzowej bardziej okrągłej, 1 sztuka esencji Knorr

Bułka z Chlebem
Przekąska… 84

kukurydzianym nadałam kolorowy i pełen energii charakter i podałam na desce. Moja córka zjadła je bez mrugnięcia okiem. Przygotowałam je z myślą o tych, którzy nie chcą zrezygnować z kanapek, ale muszą zrezygnować   z pieczywa. Oto moja propozycja pomiędzy posiłkami . Składniki: - wafle kukurydziane  Kupiec - kilka plasterków marchewki - 1 bardzo soczysta gruszka - pół dojrzałego awokado - trochę natki pietruszki ,selera

Z Kuchni Do Kuchni
Korniszony 181

Pomysł na wykorzystanie małych ogórków gruntowych - korniszony wraz z dodatkiem marchewki, chrzanu oraz czosnku w zalewie octowej. Idealne do sałatek lub jako dodatek do obiadu czy też na kanapki.  Składniki na każdy słoik do 0,5 l*: małe ogórki gruntowe 1 gałązka kopru 2 ząbki obranego czosnku pokrojonego na 2-3 kawałki kawałek świeżego, obranego chrzanu kilka plasterków surowej

Ugotować
Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej 135

pracy, a jednocześnie smakują fantastycznie. Dzisiaj pasztet w wersji wege, czyli zrobiony na bazie startej cukinii i marchewki, z dodatkiem kaszy jaglanej i świeżych ziół. Uwielbiam go jeść zamiast kanapek na śniadanie lub kolację. Smakuje świetnie z jogurtem greckim i może być świetnym posiłkiem do pracy. Takie danie nie sprawi, że będziemy ociężali, wręcz przeciwnie – najemy się, ale nie przejemy

Analiza Smaku
Dżem dyniowy z nutą pomarańczy i wanilii 95

bardzo macie na nią pomysł, warto zrobić dżem dyniowy. Prosty w wykonaniu, a do tego bardzo aromatyczny i smaczny. U nas w domu dżem dyniowy dajemy na kanapki, jako nadzienie do naleśników ale też np. babeczek. Nada się również jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast. Cały przepis opiera się na puree z dyni. Jeśli nie wiecie w jaki sposób

Mieszam w Garnku
Sos paprykowo-pomidorowy (Lutenica) 109

Lutenica, a właściwie Ljutenica to sos paprykowo-pomidorowy pochodzący z Bałkanów. Niezwykły smak i aromat pieczonych warzyw sprawia, że sos świetnie pasuje do pieczonych mięs, jak również kanapek. Podobno każda gospodyni na Bałkanach robi go na swój sposób. Polecam również przepis na ajvar . Zerknij również do działu PRZETWORY . Składniki: 3 kg pomidorów lima 1,5 kg bakłażanów 3 kg papryki

Pasja Smaku
Placki zamiast chleba 84

taki wysoki. Placki są bardzo sycące. Z powodzeniem zastąpią pieczywo, nie tylko na śniadanie. Sprawdzą się na słodko i wytrawnie. Moje dzieci zjadły z miodem, a ja, w formie kanapki z jakiem i łososiem. Kładąc więcej ciasta na porcje, placki wyrastają na tyle, by móc je traktować, jak płaską bułeczkę. 4 porcje: 1 szklanka naturalnego jogurtu

Kucharzyca
Jak naturalnie i niebanalnie wzmocnić smak potraw wegańskich? 81

przy tym słodkiego posmaku; znacząco dopełnia smaku wielu potraw roślinnych, szczególnie zaleca się dodawanie płatków do zup, sosów, roślinnych kotletów i pasztetów; idealnie nadają się również do smarowideł na kanapki, można je nimi posypywać; sprawdzają się również jako panierka do kotletów; dodatek bardzo popularny w kuchni roślinnej, często pojawiający się w przepisach, do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością

Ugotowane pozamiatane
Tarta z maślakami 103

tarcie całkowicie się zetnie . Serwujemy lekko przestudzoną , wtedy łatwiej ją pokroić . Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło . Doskonała na obiad , kolację , a nawet do pracy zamiast kanapek Polecam ! Smacznego !     Artykuł Tarta z maślakami pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Pikle warzywne do słoików na zimę 81

powiecie na mix ulubionych warzyw zamkniętych w słoiku? Pikle, bo o nich mowa świetnie się sprawdzą w zimie jako kolorowy i smaczny dodatek do obiadu oraz jako przekąska do kanapek. Składniki 1/5 kg fasolki szparagowej – ja dałam fasolkę tyczną o długich strąkach. 1/5 kg ogórków 1 cukinia żółta 1 cukinię zieloną 2 duże cebule pokrojone w piórka 2 papryki

Kasia i jej kobiecy świat

Proponowane wyszukiwania