Ogórki małosolne i mizeria to w sezonie ogórkowym ulubione przysmaki mojej rodziny. Mizeria oczywiście jako dodatek do obiadu, a na kolację i śniadanie ogórki małosolne do kanapek. Moi domownicy uwielbiają ogórki małosolne niezbyt ukiszone, czyli takie 2-3 dniowe. Dlatego muszę je robić dość często, a mianowicie kilka razy w tygodniu. Nie jest dla mnie to żaden problem, ponieważ
Danka PichciRzodkiewki w słodko-kwaśnej zalewie to doskonały, chrupiący dodatek do obiadów, sałatek, hot dogów, hamburgerów, dań z grilla, na kanapki, do … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Rzodkiewki</span> w słodko-kwaśnej zalewie pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerpestkę i oddzielimy miąższ, zostawiając skórkę, oraz rozgnieciemy go na pastę. Z awokado można przygotować mnóstwo potraw, jak chociażby zapiekane połówki awokado w jajkiem, pesto do makaronu, dodać do kanapek lub sałatek albo zrobić guacamole lub inną pastę, a nawet krem na deser. Pamiętajcie tylko, że awokado szybko ciemnieje, więc lepiej takie pasty przygotowywać tuż przed podaniem. Jeśli jednak
Obiad gotowyPrzygotowujecie na śniadania lub przyjęcia popularne deski pełne najróżniejszych wędlin, warzyw i innych pyszności? A może po prostu uwielbiacie domowe kanapki z wędliną, serem i sałatą? Bez względu na to co najbardziej lubicie jest jeden wspólny element – odpowiedniej grubości plasterki. I choć ostry nóż, to podstawa każdej kuchni, to ciężko za jego pomocą uzyskać idealnie równe plastry wędliny, chleba
Słodkie okruszkisuper pyszne i bardzo proste w przygotowaniu ogórki kanapkowe do słoików na zimę. Błyskawicznie się je robi a jeszcze szybciej zjada. Warto spróbować! - sprawdzony przepis - świetne ogórki na kanapki - można je jeść już po dwóch dniach
AniaGotuje.plOgórki wujaszka to pyszny dodatek do kanapek, kawałka mięsa przy obiedzie a nawet do wódeczki 🙂 Są bardzo wyraziste w smaku i uzależniające. Na jednym kawałeczku nie skończy się, o nie! Dlaczego wujaszka? Nie wiem, ale mi to się zaraz kojarzy z biesiadą rodzinną przy jednym stole i % 🙂 I właściwie te ogórki takie … Czytaj dalej Ogórki wujaszka (z chilli
Pieprzyć z Fantazjąidealnie. Otwierając słoik, czujemy zapach lata, oraz przypominamy chwile ciepłych i słonecznych dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szwedzka sałatka z ogórków to idealny dodatek do różnego rodzaju dań obiadowych czy kanapek. Z pewnością posmakuje każdemu z Was. Tak przygotowane ogórki można spożywać już po kilku dniach. Są naprawdę przepyszne! Składniki: 3 kg ogórków 2 l wody 2 łyżki soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Przepiski.plSzybkie, małe kanapeczki na dwa kęsy dziś na śniadanie, aby napełnić brzuch czymś pożywnym i pysznym. Szybkie w wykonaniu, aromatyczne, małe grzanki idealnie nasycą organizm, polecam. Małe kanapki z jajem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieGdzie kupić prawdziwe wędliny? Wędliny towarzyszyć mogą wszystkim posiłkom. Jako parówki śniadaniowe, kiełbasa w zupie czy też zapiekana, na kanapkach na kolację… Jednak chociaż sięgamy po nie chętnie, to wielokrotnie rozczarowuje nas smak, zapach czy nawet struktura kiełbasy. Wydaje się, jakby było w nich coraz […] Artykuł Gdzie kupić prawdziwe wędliny? pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniwędliny sięgamy często i chętnie. Jedzone w zupach, sosach, na kanapkach. Pieczone, grillowane, gotowane. Boczki, kiełbasy, kaszanki i pasztety. Lubimy ich smak. Ale lubimy także wiedzieć, co jemy. Bo nie każda wędlina jest taka sama, chociaż wyglądać może podobnie. Nie każda smakuje tak samo, pachnie tak samo, czy tak samo jest dla nas zdrowa. Tradycyjne podejście do wędliny… Każdy
Fascynacje Aniświetny pomysł na pyszne przetwory z ogórków. Sam przepis jest niezwykłe prosty i każdy poradzi sobie ze zrobieniem tych pysznych ogóreczków. - tylko kilka składników - świetne nie tylko na kanapki - można je jeść już na drugi dzień
AniaGotuje.plpotrzebny, czy jest to zbędna fanaberia? Pieczywo towarzyszy nam często przez cały dzień. Większość osób sięga właśnie po nie na śniadanie, a także na kolację. Służy nam ono do kanapek, a także innych potraw. Zapach i smak świeżego pieczywa kojarzy się ponadto z błogim dzieciństwem. Dzisiaj nie zawsze uda nam się dotrzeć do piekarni z samego rana, aby móc cieszyć
kruche babeczkipory jest u mnie w spiżarni co roku.Jest genialna,a dzięki temu ,że jest bez skórki jest lżej strawna,no i smak pieczonej papryki jest zupełnie inny,rewelacyjna na kanapki,do mięs
Swojskie jedzonkoosób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Przetwory Trudność: Łatwe Przygotowanie 20 min. Gotowanie 2 godz. Kalorie 220 kcal Niezwykła konfitura z zielonych pomidorów do herbaty, na kanapkę lub jako dodatek do mięs. Niepowtarzalny smak i struktura, której ciężko się oprzeć. Składniki: 1 kg zielonych pomidorów 400 g cukru 1 cytryna 250 ml wody Sposób przygotowania: Pomidory umyć, usunąć szypułki
ProstePesto.plChrupiąca foccacia jest idealna na śniadanie, przekąskę czy kolację. Możemy ją przekroić i zrobić z niej kanapki. Gwarantuję Wam, że cała blacha szybko znika :) Czytaj więcej
Ana Mari's world