kanapka - 6539 przepisów (strona:134/436)

Szynka pieczona w kombiwarze 162

Soczyste, delikatne, mięciutkie, aromatyczne, pyszne mięso dziś do podania mam. My zajadaliśmy z groszkiem i ryżem czerwonym ale tutaj pełna dowolność. Można zajadać do obiadu lub na zimno do kanapek. Będziecie do niego wracać, polecam. Soczysta szynka do obiadu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Guacamole 102

Guacamole – czyli pasta z awokado, na którą mówi się również meksykańska salsa z awokado. Super sprawdza się jako pasta na kanapki lub jako dodatek do imprezowych przekąsek, np. do nachosów. Guacamole jest tak pyszne, że powinno zasmakować nawe The post Guacamole appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pasta buraczana z czerwoną fasolą (wegańska) 83

Pasta buraczana z czerwoną fasolą, to idealne smarowidło na kanapkę, dla tych, którzy nie jadają mięsa, albo dla tych, którzy akurat mają ochotę na coś lżejszego. W skład pasty wchodzi gotowany lub pieczony burak i czerwona fasola oraz świeży czosnek. Robi się ją w kilka minut, po prostu wystarczy zmiksować wszystkie składniki i gotowe! Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także

Kulinarne przygody Gatity
Baba ghanoush - pasta z bakłażana 92

Poniższy przepis jest bazowy - serdecznie zachęcam do próbowania! Pasta nadaje się jako przekąska - wystarczy zajadać ją pokrojonymi w słupki warzywami lub (mniej zdrowymi) nachosami. Może być również dodatkiem do kanapek, smarowidłem do pieczywa lub krakersów. Smacznego! Baba ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana Składniki: 2 bakłażany 1 łyżka tahini 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku szczypta soli szczypta pieprzu 3 łyżki

Gary Bez dna
Tilapia na parze 84

podobny sposób można podać każdą z ryb. Składniki na tilapię na parze 400 g filetów z tilapii 1 duży pomidor 1 papryka czerwona 25 g ziołowego serka śmietankowego (na kanapki) 4 plasterki cytryny kawałek papryki chilli 2 łyżeczki łagodnej musztardy suszone zioła (majeranek, bazylia, tymianek) sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Paprykę czerwoną, pomidor i chilli umyć. Paprykę pokroić

niecodziennikpary
Zapiekanki z kiełbasą i pieczarkami 82

Zapiekanki z kiełbasą i pieczarkami przypominają czasy z dzieciństwa, gdy w trakcie przerwy w podróży posilało się taką ciepłą i szybką kanapką. Bez wysiłku można je zrobić samemu w domu, trwa to zaledwie chwilę, a cała rodzina może zajadać się kolorowymi i sycącymi zapiekankami z kiełbasą i pieczarkami na bułce . Jest to również dobra propozycja na zimowe wieczory, kiedy

niecodziennikpary
Dżem śliwkowy II 99

wszystkim długie gotowanie na małym ogniu sprawiają, że dżem śliwkowy bez konserwantów nie ma sobie równych. Ten dżem stosujemy często w naszej kuchni, głównie jako dodatek do naleśników, na kanapki z białym serem, ale także do przekładania ciast. Dzisiaj np. świeży dżem ze śliwek węgierek towarzyszył śniadaniowym pankejkom. Składniki na dżem śliwkowy 3 kg śliwek 900 g cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle

niecodziennikpary
Warstwowa sałatka z selera marynowanego 76

Zamiast tradycyjnych kanapek na śniadanie lub kolację proponujemy Wam zdrową, kolorową warstwową sałatkę z selera marynowanego . Niech nie zmyli Was zdjęcie, sałatki wychodzi spora miska i najeść się nią może cała rodzina, a jej przygotowanie jej jest prawie tak szybkie jak napisanie tego wpisu. Składniki na warstwową sałatkę z selera marynowanego 1 słoik marynowanego selera 250 g szynki

niecodziennikpary
Baba ghanoush 81

Baba ghanoush przygotowana samodzielnie w domu to efekt naszej wyprawy do Łodzi i przepysznej kolacji zjedzonej w libańskiej restauracji. Jeśli lubicie pasty do kanapek, słonych przekąsek lub surowych warzyw, baba ghanoush z pewnością przypadnie Wam do gustu. Zrobienie tej pasty z bakłażanów jest łatwe i szybkie. Najwięcej czasu zajmuje opiekanie bakłażanów, tak aby ich skórka zrobiła się czarna. Ponieważ

niecodziennikpary
Torta cremosa di ricotta – kremowe ciasto z ricotty FIT 97

lodówce ricottę, nie zastanawiajcie się długo i bierzcie się do roboty! Jeśli nie – zapiszcie przepis na później. Osobiście jestem wielką miłośniczką ricotty, uwielbiam używać jej do placków, ciast, kanapek, czy do obiadu, dlatego zawsze mam ją w lodówce. Całe ciasto to zaledwie ok. 1035kcal, B: 50,4g, T: 48,1g, W: 97,2g. Składniki na formę

Be Fit Be Strong
Sos tatarski 294

tatarski, najlepszy do jajek, mięs, ryb i na kanapki. Niezbędny na świątecznym stole, zarówno podczas Wielkanocy, kiedy podajemy go głównie do jajek, jak i w Święta Bożego Narodzenia, gdy smakuje najlepiej u boku wszelkiego rodzaju ryb i sałatek. Składniki: szklanka majonezu pół szklanki śmietany 18% pół szklanki grzybków marynowanych pół szklanki ogórków konserwowych pół większej cebuli spora garść świeżego szczypiorku

NiePieprz.pl
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem oraz czosnkiem 83

wykorzystać ziemniaki pozostałe z poprzedniego dnia. To pyszna włoska wersja pieczywa, występuje w wersji cienkiej jak i grubszej. Ja tym razem zrobiłam grubszą, aby wykorzystać ją jako podstawę kanapek.   Focaccia z ziemniakami, rozmarynem i czosnkiem 300 g ugotowanych ziemniaków 300-400 ml ciepłej wody 1 łyżeczka soli 650 g mąki pszennej 20 g drożdzy świeżych plus 1 łyżeczka cukru

Kuchnia na wzgórzu
Szynka pieczona w marynacie musztardowej 119

pyszną pieczeń, tym razem z szynki wieprzowej. Zrobiłam ją w marynacie musztardowo - paprykowo - cebulowej. Szynka jest idealna na ciepło jako pieczeń obiadowa, lub na zimno jako domowa wędlina na kanapki. Wyszła bardzo soczysta i mięciutka. Piekłam ja w rękawie foliowym. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: szynka wieprzowa o wadze ok. 1,5kg ok. 1 łyżka soli 0,5 łyżeczki

Waniliowe Improwizacje
Zdrowa przekąska – tortilla z awokado 111

czosnkowy, albo chrzanowy. Zobacz przepis na: Jogurtowy sos czosnkowy Składniki placki tortilli 1 pomidor awokado sól pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki kukurydzy z puszki Szybki przepis na: Kanapka z awokado i jajko w koszulce Tortilla z awokado – przepis Awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę, obieramy ze skórki, kroimy w plasterki. Wkładamy do miseczki i skrapiamy sokiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z papryki konserwowej 93

Papryka konserwowa jest sama w sobie smacznym dodatkiem do obiadu czy kanapek. Jest wyrazista w smaku i ładnie wygląda. Ale można jej nadać jeszcze więcej smaku i aromatu, robiąc z niej pyszną sałatkę/surówkę. Taka surówka jest piękna i kolorowa, a co najważniejsze bardzo fajna w smaku. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 3-4 kawałki papryki konserwowej żółtej

Waniliowe Improwizacje