kanapka - 6539 przepisów (strona:125/436)

Camembert w boczku 119

obieramy, kroimy w talarki i podsmażamy. Odkładamy na bok. Z 4 plastrów boczku robimy „gwiazdę”, kładziemy połówkę sera, dodajemy czosnek, przykrywamy drugą połówką i dokładnie zawijamy „kanapkę” aby nie było szpar. Powtarzamy to samo z drugim serem. Smażymy na rumiano z każdej strony. Smacznego Makro w 100g 276kcl B- 16g T-22g W-0,3g Makro

serzmiesem
Marynowane grzyby 88

wolicie grzybki "ostrzejsze", dodajcie nieco więcej octu. Polecam również inne przepisy na grzyby: Pasta grzybowa do słoików na zimę Placek po zbójnicku z sosem grzybowym Makaron z sosem grzybowym Kanapki z borowikami i jajkiem Zupa grzybowa z mrożonych grzybów Pęczotto z grzybami i boczkiem Uszka i pierogi z kapustą i grzybami   Marynowane grzyby  Składniki: 2kg grzybów: podgrzybki, borowiki

Obiad gotowy
Pasta z Tuńczyka Jajek i Sera Białego 62

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zobaczcie jak w zaledwie 15 minut, powstaje przepyszna pasta z tuńczyka jajek i twarogu. Idealna do kanapek, tortilli, jako przekąska, a także śniadanie czy kolacja. Jak zrobić pastę z tuńczyka? Okazuje się, że bardzo łatwo! Wystarczy puszka tuńczyka, kilka jajek, twaróg i pyszna pasta z tuńczyka gotowa. Do tego posiekana cebulka, jogurt naturalny i przyprawy. Przepis jest

Przepiski.pl
Domowy pasztet bez mięsa – pyszny i zdrowy 94

bulion na zupę, zostają mi warzywa, z którymi nie wiadomo co zrobić, a szkoda wyrzucać. Najczęściej powstaje wtedy jakiś pyszny pasztet albo sałatka jarzynowa. Taki pasztet świetnie smakuje na kanapkach w towarzystwie pomidora czy kiszonego ogórka. Składniki na domowy pasztet bez mięsa: 100 g kaszy pęczak (może też być jęczmienna perłowa, a w wersji bezglutenowej jaglana czy gryczana

e-PrzepisyKulinarne
Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów 65

gładziutki krem. Doprawiamy do smaku solą i odrobiną pieprzu. Serwujemy z pokruszonym serem feta, pudrem orzechowym oraz całymi orzechami. PS. Puder można wykorzystać również jako posypkę do jajek lub kanapek

Kate's Kitchen
Meatloaf, czyli pieczeń z indyka i kaszy 105

syna. Meatloaf świetnie smakuje z pure ziemniaczanym, sałatkami i surówkami lub pieczonymi warzywami (można je upiec razem z pulpetem). Jeśli zostanie ci coś z obiadu możesz zjeść pieczyste z kanapką. Przepis wzorowany na Skinnytaste.com Składniki: 250-300 g mielonego indyka ½ szklanki ugotowanego pęczaku ½ szklanki ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 jajko Sól Pieprz

Niedzielny kucharz
Kokosowy budyń jaglany 110

Smaczne i pożywne śniadanie na bazie kaszy jaglanej i mleczka kokosowego   to zastrzyk pozytywnej energii na cały dzień. Budyń robię wtedy gdy znudzą się zwykłe kanapki.   Dzieci nawet nie wiedzą z czego jest zrobiony więc jedzą aż miło. Kaszę moczymy wieczorem a rano gotujemy. Składniki do przygotowania kupicie w sklepie Kuchnie Świata J   Składniki

Wanilia i Kardamon
Sałatka ryżowa z ananasem i kurczakiem gotowanym 107

Witajcie 😊 Mam dzisiaj dla Was szybką sałatkę ryżową, z ananasem, kukurydzą a przed wszystkim z przepysznym gotowanym kurczakiem   Cedrob Duda.  Idealny na kanapki oraz do sałatek, zawiera wysoką zawartość białka,bez dodatku fosforanów,bez dodatku glutaminianu monosodowego, z polskiego drobiu. Zapraszam 😊     Składniki : 200 g ugotowanego ryżu 200 g  gotowanego kurczaka Cedrob Duda 5 plastrów ananasa

Sama słodycz i szczypta chili
Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 114

Smakosze papryki spożywają ją surową, ale na pewno nie trafi w gusta każdego. Jeśli mamy ją w większych ilościach możemy zamarynować. Papryka ze słoika też może trafić na nasze kanapki, bądź też do sałatki, gdzie polecam poszukać przepis na sałatkę z zupek chińskich, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowanych i marynowanej papryki. Papryka faszerowana mięsem mielonym Innym sposobem na wykorzystanie papryki

sierotka maRysia w kuchni
Ciąża i poród w USA, a w Polsce? 80

pomaga w czasie pierwszej kąpieli po porodzie, a później dba, żeby rodzącej nic nie brakowało (np. gdy ta zgłodnieje w nocy, to przynosi jej z lodówki dla pacjentek zestaw kanapek albo sałatkę przygotowane wcześniej przez catering szpitala) . Po przewiezieniu do sali poporodowej, w kalifornijskim szpitalu konieczne było podpisanie oświadczenia, że obejrzę w wewnętrznej telewizji dwa konkretne programy (w nowojorskim szpitalu

Lamarida.pl
Sałatka z kurczakiem, bazylią i granatem 105

misce układamy bazylię. Dodajemy usmażone plastry kurczaka. Obieramy granat i wyciągamy z niego pestki. Całość posypujemy pestkami granatu. Mieszamy sok z cytryny z oliwą. Warto wiedzieć jak przygotować: Kanapka z serkiem i sałatką z pomidorów Sałatkę doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Wszystko polewamy przygotowanym sosem. Na sam koniec można jeszcze raz wszystko wymieszać. Podajemy od razu. Sałatka z kurczakiem, bazylią

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapka drwala 76

Kanapka drwala to pyszny burger z soczystym kotletem z mięsa wołowego. Do tego chrupiący boczek, podsmażony w panierce ser, świeże warzywa oraz sos musztardowy.  - super pomysł na obiad - prosty sos z trzech składników - można użyć nawet zwykłą bułkę

AniaGotuje.pl
Salsa warzywna 69

Salsa warzywna to idealny dodatek do kanapek. W zasadzie to nic innego jak drobno pokrojone warzywa z dodatkiem oliwy z oliwek lub oleju lnianego tłoczonego na zimno. Jeśli chcemy, możemy dodać także nasiona słonecznika albo pestki dyni i tym samym podnieść wartość odżywczą naszej salsy. Polecam, bo podanie warzyw w takiej formie oznacza, że zjemy ich znacznie więcej

Natka Pietruszki
Uniwersalny farsz mięsny 177

myśl o gotowaniu powoduje lekkie mdłości. Pogoda zachęca bardziej do zakopania się w kocyk, zrobienia z siebie ludzkiego burito i czytania książek. Co robić, ah co robić, gdy wizja kanapek na obiad odstręcza tak samo, jak myśl o gotowaniu obiadu? Jak pogodzić chęć zjedzenia czegoś fajnego z jednoczesnym wstrętem do gotowania? Już pędzę z odpowiedzią, będę waszą tłustą góralską wróżką

ladykitchen
Szynka z łopatki z suszonymi pomidorami 75

Szynka przygotowana w szynkowarze, z łopatki, z dodatkiem suszonych pomidorów i czosnku niedźwiedziego, otoczona delikatną galaretką. Idealna po schłodzeniu w lodówce, krojona na cienkie plasterki - jako wędlina na kanapki. Najważniejszą częścią przygotowań jest marynowanie mięsa w przyprawach - to wtedy właśnie nabiera ona swojego niepowtarzalnego aromatu. Polecam wszystkim fanom wędlin domowych :) Składniki: 80 dag chudszej łopatki tzw. "orzech

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania