Pudełka na lunch dla dziecka to coraz bardziej popularny u nas lunchbox. Kiedyś kanapki pakowało się w papier śniadaniowy, torebki lub folię aluminiową. Dało się oczywiście ale ile razy ucierpiały na tym książki. Kilka lat temu z zachodu przyszły do nas kolorowe pudełka śniadaniowe tzw. lunch boxy. To plastikowe zamykane pojemniki do przechowywania jedzenia, które… Artykuł Pudełka na lunch
Jaśkowe Klimatybułeczek samodzielnie według tego przepisu na domowe bułki do hamburgerów . Są maślane i pyszne. Możesz zrobić też pół porcji bułek, lub wszystkie i wykorzystać te co zostaną do klasycznych kanapek Jeśli lubicie tego typu dania polecam Wam także przepis na: – burger z czerwonej soczewicy – wegeburger z kalafiora – najlepszy domowy cheeseburger – burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym
nietylkopasta.pldodatkiem kakao oraz czekolady. Jest to z pewnością zdrowsza wersja tradycyjnej nutelli, kupowanej w sklepie. Nutella ze śliwek to idealny dodatek do różnego rodzaju naleśników, gofrów, kanapek czy deserów. Jest naprawdę przepyszna. Uwielbiają ją dzieci, ale także dorośli zachwycają się jej smakiem. Domowa nutella ze śliwek wychodzi bardzo gęsta, klarowna, dzięki czemu świetnie się rozsmarowuje
Przepiski.plSAŁATKA - BURACZKI Z PAPRYKA, NA ZIMĘ W dzisiejszym poście zapraszam do zrobienia jednej z moich ulubionych zimowych sałatek. Ta sałatka pasuje zarówno do obiadu jak i do kanapek. Przyznam się tez, ze zawsze robię ja z podwójnej porcji :) Składniki: 2,5 kg buraka 25 dag. czerwonej papryki 3 średnie cebule zalewa: 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 łyżki cukru
Kulinarnie z Polką na Kresachdalszy i pyszna papryka w musztardzie 😍. Jeśli znudziła się Wam marynowana papryka bądź szukacie czegoś nowego to ten przepis jest dla Was. To super dodatek do pieczonego mięska na kanapkę , do faszerowanych jajek . Naprawdę warto zrobić parę słoiczków. Składniki: 12 dużych , mięsistych papryk 150 ml octu 10% 150 ml wody 2 łyżki cukru 1łyżka soli 6 liści laurowych
Niespełnione zdolności kulinarneKABACZEK, CUKINIA NA ZIMĘ W dzisiejszym poście zapraszam do zrobienia dobrego kabaczka czy cukinii na zimę. Taka cukinia będzie idealnym dodatkiem do kanapek , w zimowe dni. Składniki: 2 kg. kabaczka lub cukinii(najlepiej wybierać młode okazy) 1 pęczek natki 1 pęczek koperku 5-6 ząbków czosnku (1 główka) 125 g cukru (ok 5 łyżek) 125 ml octu
Kulinarnie z Polką na KresachLubię kolacje na ciepło. Klasyczne kanapki nie są złe, choć dość szybko mi się nudzą. Dlatego gdy tylko mam czas (i siłę) kombinuję z potrawami na ciepło. Dziś padło na ryż z dodatkiem zielonych warzyw - ciepłe, pyszne i proste do zrobienia danie w stylu azjatyckim. A że zielony, to mój ulubiony kolor, więc kolacja była także ucztą dla moich oczu
Z notatnika dietetykaczasie nakładamy do wcześniej wysterylizowanych ciepłych i suchych słoików. Słoiki zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Zostawiamy do ostygnięcia pod nakryciem. 10.Taka adżykę możemy używać do kanapek, jako sos do makaronu , na pizze. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na KresachZdaję sobie sprawę, że w środku tygodnia wśród zgiełku i codziennych obowiązków, ciężko wygospodarować czas na tak wykwintne śniadanie. Zwykle jest to szybka kanapka, albo jogurt z drożdżówką. W czasie weekendu, kiedy czasu zwykle jest nieco więcej, zachęcam do przyrządzenia śniadania na ciepło. Kokilki wypełnione szklistą smażoną cebulką, chrupiące kawałki chudego boczku, ciągnący się ser i oczywiście jajka z półpłynnym
ProstePesto.plsezonie powstał dżem – mój pocieszyciel na czas jesiennych i zimowych dni. Dżem to bardzo uniwersalny proszę państwa, bo nadaje się zarówno do pieczywa na słodkie śniadanie jaki i do kanapki z pieczonym czy wędzonym kurczakiem. Jak najlepiej określić jego smak? Jest lekko pikantny, czuć że rozgrzewa, a smak końcowy porównałabym do rabarbaru, bo w ten właśnie sposób najczęściej rzewień przyprawiam
Karo in the Kitchenjajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami I Składniki 4 jajka 10 średnich pieczarek 1 średnia cebula łyżeczka musztardy łyżka posiekanego kopru sól Instrukcje jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka cebulę
To co lubię - gotuję i polecamZjawiskowe, suszone pomidory to idealna przekąska i pyszny dodatek do różnych mięs, kanapek, sałatek. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a zapach jaki unosi się podczas przygotowania jest obłędny. Zapraszam miłośników suszonych pomidorów i nie tylko. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Suszone pomidory Składniki 2 kg pomidorów 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek około 500 ml tymianek rozmaryn sól cukier Instrukcje Pomidory
To co lubię - gotuję i polecamwyciskarkę aby pozbyć się drobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy Galaretka
W garach u Gosioraz pikantną papryczką typu peperoni, które niezmiennie co roku przygotowuję w zalewie miodowo-octowej. Papryka w zalewie jest aromatyczna i bardzo smaczna, delikatna i nie kwaśna. Idealna na kanapki, koreczki lub jako samodzielna przekąska. Jest jędrna i soczysta. Składniki: Papryka, najlepiej kolorowa Nie podaję określonej ilości papryki. U mnie słodka oraz strąki pikantnej peperoni. Strąki ostrej papryki układałam
W garach u Gosi