Marynowana papryka: Marynowana papryka to teraz obowiązkowa pozycja na mojej liście przetworów w tym roku. Zimą słoiczek przygotowanej w ten sposób papryki posłuży jako dodatek do obiadu, sałatek czy kanapek. Papryka marynowana z tego przepisu jest zawsze pyszna i chrupiąca. Przygotowanie jest bardzo proste, a dodatki możesz skomponować według własnych upodobań smakowych. Przygotowanie takich słoiczków nie zajmie Wam dużo czasu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnerazem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku
Gotujemy i jemysłoiku to ratunek, który zawsze jest pod ręką. Tak zwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka
Gotujemy i jemyOstatnio kupiliśmy 15 kg bawolich serc (piszę o pomidorach). Niby dużo, a jednak dziś okazało się, że w sumie średnio. Część rozdaliśmy tu i tam, część pałaszujemy do kanapek i sałatek, część wylądowała dziś w piekarniku. I z tej ostatniej części zrobiłam, póki co, najlepszą pomidorową w swoim życiu. Aaa, makaron. Wiem, że wygląda jak larwy. Dopiero potem zorientowałam
KardamonovyOgórki to jedne z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek, a także wykonuje się z nich przetwory - kisząc, konserwując, marynując je. Ogórki w 96 % składają się z wody, a reszta do niewielkie ilości witamin i składników mineralnych. Ich wartość odżywcza nie jest zbyt wysoka
Kuchnia MagdaLenyważne, ponieważ tego typu dania raczej wolimy jeść na ciepło a np. w podróży nie ma możliwości ich podgrzania. Dobrze będą sprawdzały się również jako wkład do kanapek, ponieważ smakują podobnie jak domowe warzywne pasztety. My osobiście mamy większą słabość do cieciorki ale zdecydowanie warto spróbować obie wersje. "Bułeczki" z kaszy nadziane daniem Feel Fit (przepis wkrótce na Instagramie
Candy Pandasbułkę z masłem i plastrem jabłka w środku zamiast wędliny. To było to, co w dzieciństwie smakowało jak najlepszy firmowy hamburger albo inne sushi. Dziś dzieci na widok takiej kanapki uniosłyby co najwyżej wysoko brwi... ale taki kogel mogel na przykład? Klasyczny, czyli utarte żółtka z cukrem albo w wersji de luxe - z dodatkiem soku z cytryny (jeśli była
bistro mamakabaczka – brzmi dziwnie? Jak to dżem z warzywa? A no tak! A jaki pyszny! :) Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to zróbcie go koniecznie! :) Idealnie nadaje się do naleśników, kanapek, ciast, deserów i placuszkó The post Dżem z cukinii. Dżem z kabaczka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeśmietanę, jajka, sól, sodę oczyszczoną i kminek. Gotujemy 2 minuty, przez cały czas mieszamy. Ser wykładamy do przygotowanej miseczki i odstawiamy do wystygnięcia. A potem to już tylko na kanapki i SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyprzepisami. A w jednym z wywiadów usłyszałam, że preferuje lekkie posiłki, jak zupy i sałatki, z bardzo prostego powodu - goracej australijskiej pogody. I rzeczywiście, znalazłam sporo ciekawych propozycji na kanapki, ciasteczka i smoothies. Z przeznaczeniem do pudełek śniadaniowych, czy na piknik w parku, a także zestawy dań na posiedzenia ze znajomymi, czy szybkie 'telewizyjne' obiady do pojadania, przed ekranem
Lejdi of the houseletnią drugą zalewą. Do każdego słoiczka na koniec dodać po łyżce oleju. Zakręcić słoiki i pasteryzować 15 min. Sałatka jest bardzo smaczna ja używam jej do obiadu i kanapek z wędliną. Polecam. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Lato to zawsze świeże pomidorki. Pachnące, soczyste, pełne słońca. Można je wykorzystać nie tylko na kanapki, ale jako odrębne danie obiadowe. Oto moja propozycja! Z pomocą przyszła mi nowość od Kupiec- Lunch mix , którym nadziałam właśnie pomidory. Można nadziać samą mieszanką pysznych i zdrowych zbóż, a można podrasować jak ja. Co nam trzeba? 4 duże pomidory 2 torebki lunch mixu
LatosiowydomKanapka Kinder country to pyszny, czekoladowy batonik z płatkami kangus. Smaczny wręcz pyszny, idealny dla dzieci i dorosłych. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 300 g czekolady białej 200 g czekolady mlecznej 200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 180 g płatków kangus 250 g serka mascarpone 7 łyżek mleka w proszku 300 g herbatników maślanych blaszka
Kulinarne Fantazje Marioli