potrząsajcie pudełkiem, żeby bułka pokryła mięso. To znacznie szybszy i „czystszy” sposób panierowania niż przy użyciu standardowych trzech misek: z mąką, jajkiem i bułką. Jest mniej pracy i mniej sprzątania. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: Polędwiczki wieprzowe około 1 kg 4 plastry mozzarelli Kilka łyżek tartego parmezanu 4 łyżki oleju roślinnego Sól i pieprz do smaku
Niedzielny kucharzschabowego możemy wykorzystać przepis na roladki. Farsz przygotowany ze świeżych kurek jest ciekawym sposobem wypełnienia roladek. Smakują również doskonale na zimno. Składniki 4 kotlety schabowe około 1 cm grubości 500 g świeżych kurek kilka łyżek masła olej do smażenia 2-3 ząbki czosnku oregano,sólo,pieprz jajko bułka tarta Kotlety rozbić aby … Czytaj dalej Roladki schabowe z farszem
gotuj ze mnąmięso z piersi kurczaka (ok. 500 g), - 250 ml śmietany 12 % (słodkiej), - jajko (ok. 50 g), - ząbek czosnku, - przyprawy: kurkuma, papryka słodka, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Szklimy drobno pokrojoną cebulę na łyżeczce oleju. 2. Do cebuli dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy kilka minut (aż woda całkowicie odparuje). 3. Kroimy w drobną kosteczkę paprykę i podsmażamy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachOmlety wcinam dopiero od jakiegoś czasu. I urozmaicam je na różne sposoby, dziś ze świeżą cukinią i szczypiorkiem smakuje obłędnie i jest bardzo lekki. Składniki: 3 jajka szklanka żółtej cukinii pociętej w cienkie paski pęczek szczypiorku 2 łyżeczki sezamu sól i pieprz do smaku kilka kropli octu winnego Przygotowanie: jajka ubij z octem i dopraw delikatnie do smaku
Niezły Młynekokoło 6 muffinek) całóść: 18g tłuszczu/12g węgli/ 56g białka: 3 jajka 30g odżywki białkowej (ja użyłam smaku kokosowa trufla) 30g zmielonej na mąkę kaszy jaglanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżka jagód goi (mielimy razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrabarbarem Składniki 375 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 125 ml jogurtu naturalnego ( dałam grecki) 200 g cukru 125 ml oleju ulubiony aromat 500 g rabarbaru Lukier 2 łyżki białka kilka kropel ulubionego aromatu cukier puder do uzyskania odpowiedniej konsystencji lukru Sposób przygotowania Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy wolnym
Mieszam w GarnkuJajka. To one zdecydowanie rządzą na świątecznym, wiosennym stole. podane na różne sposoby, nigdy się nie nudzą, zawsze chętnie po nie sięgamy. Pięknie i kolorowo podane mogą być świetną ozdobą stołu. Mi osobiście takie otulone szyneczka smakują wyśmienicie. Składniki: 6 jajek 6 plastrów szynki parmeńskiej kilka gałązek szczypiorku łyżka majonezu sol, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Z wystudzonych ścinamy
Z Majeczką w kuchniWielunia "Mój ulubiony" - 325 ml śmietanki 36 % - szklanka cukru pudru - 4 jajka - 1 duża ,płaska łyżka mąki pszennej - 2 duże ,płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego Masa do przełożenia : - 250 g serka Philadelphia - 200 g masła - kilka kropel olejku waniliowego - szklanka cukru pudru Sposób wykonania : Piekarnik nagrzać do 170 stopni . Margarynę ucierać do białej masy ,dodawać na przemian
Wypieki Reneletnim, gdzie jest duża dostępność świeżych owców, smoothie to zaraz po boczku i jajkach moje najczęstsze śniadanie. Owocowy koktajl można przygotować na tysiące różnych sposobów i konfiguracji. Jednym z moich ulubionych jest ten prosty przepis na smoothie z arbuza. Składniki: szklanka mrożonych truskawek 1 kg arbuza kilka listków mięty limonka Przygotowanie: Wrzucamy wszystko do blendera, wyciskamy sok z limonki
PaleoLifecytryny – 1 łyżeczka * sól , pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PLACKI ZIEMNIACZANE: Oczyszczone ziemniaki trzemy na dużych oczkach, odciskamy nadmiar soku. Dodajemy drobniutko posiekaną cebulę , czosnek, jajko, mąkę i przyprawy – wszystko razem dokładnie mieszamy. Smażymy na bardzo mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. JARMUŻ: Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi. Siekamy razem ze słonecznikiem
Ostra na Słodkołyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego + 500 ml mleka 2 - 3 jabłka (około 500 g) 100 g złotych rodzynek jumbo 80 g suszonej żurawiny Sposób przyrządzania: Rodzynki i żurawinę zalać gorącą wodą, zostawić na kilka minut i osączyć. Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo żółtka
Zakątek rozkoszy kulinarnychświeża kolendra. Całość smakuje naprawdę świetnie, zwłaszcza z chrupiącymi grzankami z awokado i jajkiem :) SKŁADNIKI (3-4 nieduże porcje) 100g świeżego filetu z dorsza 100g świezego fieltu z łososia 1 cytryna 1 limonka 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pomarańczy kilka gałązek świeżej kolendry sól morska świeżozmielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ryby dokładnie myjemy, suszymy i kroimy w kostkę o boku
DefinicjaSmakuPasty kanapkowe można przyrządzić na wiele sposobów. Ja pierwszy raz próbowałam dodać do pasty kaszy i to było bardzo dobre posunięcie :) Być może zostało po obiedzie kilka łyżek? Potrzebujemy: pół puszki śledzi w oleju Łosoś Ustka pół cebuli 2 jajka na twardo 3 łyżki ugotowanej kaszy kus kus 2 łyżki ketchupu pieprz Śledzie wraz z olejem przekładamy do miseczki. Śledzie
MamaOskarkaurośnie tak jak trzeba, bo jak wiadomo kukurydza nie zawiera glutenu. Kilka prostych specyfików i mamy omlet! Składniki: 2 jajka 2 czubate łyżki mąki kukurydzanej 2 łyżki jogurtu greckiego garść szpinaku 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej sól pieprz papryka słodka Sposób przygotowania:Do miski wbijamy jajka, dodajemy mąkę, jogurt, proszek do pieczenia, sodę, sól, pieprz
Truskawkowa Fiesta