imbir - 9508 przepisów (strona:389/634)

Sajgonki z wołowiną i warzywami 218

czosnku 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 płaska łyżeczka chilli lub mniej jeśli nie lubicie ostrości 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżka, ciemnego, sosu sojowego kawałek korzenia imbiru , startego na drobnej tarce ( kawałek około 1 cm ) sól do smaku białko z jednego jajka do sklejania płaty do sajgonek olej do smażenia Marchewkę , szalotkę i seler naciowy , tniemy

Ogrodnik w podróży
Kulinarny poradnik na walentynki (e-book) Przepisy z miłością 183

Dlatego Różowa Kuchnia oraz inni blogerzy  zapraszamy was na Kulinarny poradnik na walentynki Przepisy z miłością czyli kolejnego e-booka. Czekają na was afrodyzjaki,  imbir, granat,wanilia czy czekolada. I to nie tylko w deserach.Zapraszam kochani.   e-book do pobrania już jest

Różowa kuchnia
Marchewkowy budyń jaglany 161

mleka uzyska się rzadszy budyń) 2 spore marchewki (każda o wadze około 100 g) 6 – 8 daktyli (niesiarkowanych) szczypta nierafinowanej soli i przyprawy: 1 łyżeczka cynamonu, po 1/2 łyżeczki imbiru i kardamonu, 1/4 łyżeczki mielonych goździków, 1/5 łyżeczki kurkumy, szczypta pieprzu i duża szczypta wanilii, gałka muszkatołowa do smaku garść delikatnie podprażonych orzechów do podania naturalny syrop lub miód

Even Better Food
Sajgonki 133

arkuszy papieru ryżowego - 200 g mięsa mielonego z łopatki - średnia cebula - 4 suszone grzyby mun - 3 liście kapusty pekińskiej - ok 25 g makaronu ryżowego - łyżeczka czosnku granulowanego - szczypta imbiru i chilli - dwie łyżki sosu sojowego - sól, pieprz biały do smaku - jajko - olej do smażenia Grzyby mun zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na 15 minut, następnie odcedzamy, kroimy w paski. Makaron

Cook&Love
Zdrowa alternatywa dla małej czarnej 161

gronie wielką popularnością cieszy się woda z cytryną – mieszanka, która pobudza i oczyszcza organizm z toksyn jednocześnie. Pobudzającymi właściwościami może nas też zaskoczyć sok z jabłka, cytryny i imbiru. A co z miłośnikami smoothie ? Dla nich ciekawą alternatywą dla kawy może się okazać smoothie z zielonej herbaty , sproszkowanej guarany oraz czerwonego grejpfruta. Zdrowych, pobudzających napojów, jest wiele. Każdy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla przekładana piersią z indyka 171

łyżka kurkumy  1 łyżeczka curry  1 łyżeczka słodkiej papryki  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  pieprz czarny  sól do smaku  1 łyżeczka startego imbiru  1 łyżka oleju kokosowego  100 dag sera żółtego twardego  Wykonanie  Pierś z indyka myję oraz osuszam , następnie kroję w drobną kostkę i przekładam do miski , cebulkę , czosnek obieram

Mój Smak
Śląski Festiwal Sushi 144

Arigato Gliwice Susharnia Sushi Bar Katowice Seto Sushi Restaurant Sosnowiec Sakana Sushi Bar Katowice Rock&Rollka Chorzów Restauracja Kaya Sushi, Teppanyaki i Steak House Tychy Kami Sushi Tychy Imbir i Ryż sushi club Katowice Hobu Sushi Katowice Edo Eko Częstochowa

Moja smaczna kuchnia
Koktajl rozgrzewający na bazie kaszy jaglanej 137

skutkować kilkoma dodatkowymi kilogramami. Alternatywą mogą być zimowe koktajle rozgrzewające przygotowane na bazie kaszy, płatków, owoców suszonych, mleka i innych składników. Pamiętamy też o dodawaniu przypraw: wanilii, cynamonie , kardamonie imbirze. Koktajle

Kulinarne pyszności Molki
Naleśniki z serkiem ziołowym 128

ciasta naleśnikowego . Składniki na farsz  1 paczka serka z ziołami  1 ząbek czosnku  1 cebula  sól pieprz czarny  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  szczypta imbiru w proszku  szczypta gałki muszkatołowa  masło ziołowe do przesmażenia  3 łyżki oleju do przesmażenia  Wykonanie  Na wstępnie obieram cebulkę , czosnek i kroję w drobną kostkę

Mój Smak
Szaszłyki drobiowe z piekarnika. Szaszłyki hawajskie. 171

Składniki: 250 g fileta drobiowego czerwona papryka pół świeżego ananasa Marynata: imbir 2cm ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek łyzka sosu sojowego łyżeczka miodu łyżeczka pieprzu łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka sezamu Wykonanie: Filmik instruktażowy

Atlas Smaków
Ulubieńcy stycznia 114

uszek. Przepis znajdziecie tutaj . Kolejnym ulubieńcem jest herbata rozgrzewająca z Bierdronki. Bardzo przypadł mi do gustu jej owocowy smak połączony z korzennymi przyprawami. Swój aromat zawdzięcza słodkiej śliwce, fidze, imbirowi i cynamonowi. Jest idealna na zimowe, chłodne wieczory :). Ostatnim ulubieńcem jedzeniowym i moim hitem tego miesiąca jest kolejny baton Trek. Wcześniej próbowałam  owsianych  batonów tej firmy. Ten jest

wegujemy
Kimczi 143

mnie na zrobienie kimczi. I to klasycznej wersji z kapusty pekińskiej. Kiszonki rulez!   Składniki: średnia kapusta pekińska 2 łyżki soli   pół cebuli 3 ząbki czosnku łyżeczka startego imbiru 3 łyżki sosu sojowego łyżka sosu rybnego 3 łyżki pasty chili np. harissy czy gochujang (jesli lubisz mniej ostre to 2) duży słoik z przykrywką – umyty i wyparzony wrzątkiem

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania