Sernik dyniowy

Sernik dyniowy

Sernik dyniowy

Przepis na : deser

Sernik dyniowy to jesienny sernikowy klasyk. Dynia nadaje wypiekowi słodki smak i piękny, żółty kolor. Jest to sernik dość zwarty, raczej z tych cięższych w stylu amerykańskim. Najlepiej smakuje na spodzie z aromatycznych, korzennych ciasteczek. Nie powinno się go długo miksować, aby nie napowietrzyć masy, a wyjdzie równiuteńki. Polecam zarówno sam jak i polany solonym karmelem . Sernik dyniowy: 1 kg mielonego twarogu * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) 1 – 1,5 szklanki puree z upieczone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, ciasteczka, dynia, ser, mleko skondensowane, puree, twaróg, mielone, piernik, imbir, deser, desery, ciasto, puree dyniowe, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne, bez pieczenia, sernik pieczony, puree ziemniaczane, sernik bez pieczenia, dynia pieczona, sernik bez cukru, sernik bez pieczenia z twarogu, ser żółty, ciasto z masa, ciasta z masa, mleko w proszku, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.