Tagine z dyni i ziemniaków z soczewica

Tagine z dyni i ziemniaków z soczewica

Tagine z dyni i ziemniaków z soczewica

Mnóstwo przygotowań ale efekt powalający. Pyszne rozgrzewające danie!!!  Zainspirował mnie przepis znaleziony w "Ekonomii gastronomii" ale zmieniłam składniki i proporcje. Tagine z dyni i ziemniaków z soczewica kilka łyżek oliwy po 500 g dyni hokkaido i ziemniaków (już po obraniu), pokrojone w kostkę o boku ok 3 cm 3 ząbki czosnku, posiekane 1 czerwona cebula, obrana i posiekana po 1 czerwonej i żółtej papryce, bez pestek, pokrojona w spora kostkę 2 puszki krojonych pomidorów 60 g suszonych daktyli bez pestek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, mielone, dynia, papryka, pieczywo, chleb, imbir, wegetariańska, suszone pomidory, chleb mieszany, drugie danie

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.