nazwie potrawy jest mowa o liściach curry (dużo mniejszymi literkami), ale w liście produktów już nie, a tu w trakcie całego gotowania takie słowa „…dodaję orzechy, plaster imbiru… liście curry…? Co, ale ile tych liści do cholery? Nigdy nie miałam okazji ich jeść, więc nie mam bladego pojęcia jaki to ma smak, i ile powinnam
greenscarforganizmu. Nie dosładzaj go proszę, posiłkuj się jedynie słodkimi, dojrzałymi owocami. Kolejność koktajli jak na zdjęciu. Szpinakowy szklanka posiekanych liści szpinaku 1 słodkie jabłko 1 pomarańcza szczypta cynamonu szczypta imbiru w proszku szklanka wody mineralnej Koktajl z nutą przypraw, aromatyczny, działający uspokajająco. Pietruszkowo bazyliowy Natka pietruszki zielonej Garść świeżej bazylii Kawałek zielonego ogórka 1 łyżka soku z limonki 2 dojrzałe
Mój pomysł najajko 1,5 dojrzałego banana (ok 160 g po obraniu) 60 g jogurtu naturalnego 130 g mąki owsianej bezglutenowej płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru 50 g czekolady gorzkiej 70% kakao Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po kolei jajko, dobrze rozgnieciony na papkę banan, jogurt. Na koniec wsypujemy składniki suche
Mój pomysł nazamieniają się w wyjątkowo smaczny i zdrowy obiad . Idealna sprawa dla osób, które liczą kalorie. Tym razem postanowiłam poeksperymentować z azjatyckimi smakami. Jak wiadomo, marchew bardzo lubi się z imbirem , a orzechy dodatkowo podkreślają ich smak. Zrobiłam sos, który nie potrzebuje gotowania, a ciepło łapie od spaghetti z marchewki. Aby danie było bardziej sycące, do marchewki dodałam uprażoną ciecierzycę (możecie
Okolice Palnikamoje 3 najsmaczniejsze propozycje! Kolejność koktajli jak na zdjęciu. Szpinakowy szklanka posiekanych liści szpinaku 1 słodkie jabłko 1 pomarańcza szczypta cynamonu szczypta imbiru w proszku szklanka wody mineralnej Koktajl z nutą przypraw, aromatyczny, działający uspokajająco. Pietruszkowo bazyliowy Natka pietruszki zielonej Garść świeżej bazylii Kawałek zielonego ogórka 1 łyżka soku
coolinarnycytryny (do zakwaszenia mleka) 400 g mąki pszennej, z czego połowa to może być pełnoziarnista i np. orkiszowa łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru łyżeczka cynamonu łyżeczka suszonego imbiru (lub 1 cm świeżego, startego na drobnych oczkach tarki) szczypt soli do dekoracji/przybrania/smaku: garść orzechów- polecam pistacje i syrop klonowy/z agawy/ryżowy Przygotowanie: Do mleka dodaj sok cytrynowy i odstaw
greenscarfzagotuj wodę, posól, do wrzątku wrzucaj pierożki i gotuj ok. 5 minut do czasu ich wypłynięcia. Smacznego! P.S. Tak moje rosoły są żółte, bo dodaję do nich zawsze kurkumę (imbir również) – ze względu na ich właściwości wspomagające odporność. Rosół nie jest tłusty, wszak królicze mięso jest chude, a mostek to praktycznie skóra i kości. No trzeba wytężyć oczy, żeby
gutfutsoczewicy z chili oraz z kalafiora z dodatkiem koperku. Skład: marchew 55%, woda 31%, sok z limonki z soku zagęszczonego 7%, mleko kokosowe 4%, kolendra 1%, czosnek, imbir, sól, pieprz cenne. Zupa krem Pan Brokuł & Szpinak 500 g - 6,99 PLN Zupy proponowane przez Pan Pomidor & Co to zupy bez konserwantów i ulepszaczy, co potwierdza
Bez Cebulijajko 1,5 dojrzałego banana (ok 160 g po obraniu) 60 g jogurtu naturalnego 130 g mąki owsianej bezglutenowej płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru 50 g czekolady gorzkiej 70% kakao Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po kolei jajko, dobrze rozgnieciony na papkę banan, jogurt. Na koniec wsypujemy składniki suche
coolinarnyłyżki soli 1/2 łyżki bazylii 2/3 łyżki oregano 1 łyżka soli czosnkowej 1 łyżka mielonego czarnego pieprzu 4 łyżki papryki wędzonej mielonej 2 łyżki suszonego czosnku 1 łyżka imbiru 3 łyżki białego pieprzu 1 łyżka mielonej gorczycy 2 łyżki cukru palmowego 1 łyżka kurkumy 3 łyżki musztardy 2 jajka mąka do obtoczenia bułka tarta olej do głębokiego smażenia
R'n'G Kitchendyni (bardzo dobra jest dynia Hokkaido, ponieważ ma bardzo cienką skórę i jest słodsza w smaku), 6-7 ząbków czosnku, 1 duża cebula, 1 łyżka starego drobno imbiru, 1/2 łyżeczki curry, Sól, pieprz, szczypta kurkumy, 1-1,2 litra wywaru warzywnego lub warzywnej kostki bulionowej BIO (do kupienia w sklepie ze zdrową żywnością), 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie
Moja Mama Gotujebędzie naszym wybawieniem, Ma właściwości poprawiające krążenie krwi. W tym celu należy zagotować 250 ml wody, następnie do wrzątku dodać po równo 1 łyżkę stołową startego korzenia świeżego imbiru oraz chrzanu pospolitego. Zakryć garnek i gotować na małym ogniu zioła przez około 10 minut. Roślina ta zawiera bardzo duże ilości witaminy C, magnezu, potasu, żelaza i sodu , więc jest
Moja Mama Gotujeroku przygotuję taki syrop samodzielnie, aby jeszcze bardziej cieszyć się moim ukochanym zapachem. Nie tylko w czasie Świąt. :) Piernikowy syrop Składniki: 300 g cukru 1 łyżka stołowa mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1/2 łyżeczki esencji waniliowej ( lub kilka ziaren z laski waniliwej) Przygotowanie: Do garnka wlewamy 500 ml wody, dodajemy
Moja Mama Gotujeszklanki wody gazowanej 0,5 szklanki mleka 5 g drożdży masło Sos: opakowanie mrożonych malin Hortex ksylitol (cukier brzozowy) 1/4 szklanki wody 2 goździki szczypta imbiru szczypta soli szczypta pieprzu cayenne Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Jeśli jest inaczej, należy mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier waniliowy i odstawić na 10 minut. Następnie wszystkie składniki
Dieta moja pasja