imbir - 9508 przepisów (strona:379/634)

pasztet z mięsa rosołowego 138

przedstawiam wam przepis na wykorzystanie mięsa rosołowego na pasztet. Składniki: - 0,5kg mięsa z rosołu - 1 duża czerstwa bułka zwykła  - 3 jajka - pieprz, sól - mała cebula - gałka muszkatołowa, imbir do smaku - 100g masła Wykonanie: Zmielić mięso przez maszynkę dwa razy, namoczyć bułkę w zimnym rosole, a jak nie ma to w zimnym mleku, osączyć i przepuścić przez maszynkę. Dodać

Tanio szybko zdrowo
Kruche ciasteczka maślane z czekoladą 253

gorące słońce wychodzące zza bzu i wspaniałego kompana (koniecznie!) to udany dzień murowany! Dodatki? Użyłam gorzkiej czekolady (uprzednio roztopionej w kąpieli wodnej), możecie dodać mleczną, kajmak, marmoladę, szczyptę imbiru, skórki pomarańczowej, cukier puder, wersja korzenna też się sprawdzi, w kuchni poczujecie zapach pierników... A może po prostu Wasz inny ulubiony dodatek albo jedynie

Zasmakuj Kuchni
Dżem z rabarbaru i jabłka 108

roku dostaję dużo, dużo rabarbaru. I co roku robię z niego dżem. Różne dżemy - klasyczny - tylko z rabarbaru, skandynawski z dużą ilością imbiru, oraz ten - rabarbar + jabłko. Jabłko sprawia, że konsystencja dżemu jest lepsza a dodatkowo zawarte w nim pektyny pozwalają na obniżenie ilości cukru w dżemie. Warto spróbować

Milion Smaków
PRZEPIS NA DIETETYCZNĄ SAŁATKĘ DO PRACY 162

mnie rukola) - kilka oliwek czarnych - 1/4 czerwonej papryki - 80 do100 g wędzonego na ciepło łososia - kilka gałązek tymianku - dymka - suszone figi hiszpańskie (1-2 sztuki) - kilka plastrów marynowanego imbiru - dressing: oliwa z oliwek, sok z cytryny, sól himalajska  W/w składniki łączymy ze sobą polewamy dresingiem i gotowe! Proste! Smaczne

SMYKWKUCHNI
„Kobiety sukcesu zaczynają dzień od smoothie! 5 przepisów na wyśmienity początek dnia” 160

cytryny + Zimna, gazowana woda ŻÓŁTY: Mango + Banan + Mleko kokosowe + Sok z cytryny CZERWONY: Truskawki + Jabłko + Woda kokosowa + Miód wielokwiatowy POMARAŃCZOWY: Marchew + Pomarańcza + miód + Sok z cytryny + Woda + Kardamon + Imbir NIEBIESKI / FIOLETOWY: Borówki / Jagody + Mleko migdałowe + Śliwki + Miód Ps. à propos tych milionów, które podobno mam wygrać w Lotto :) Czytałam ostatnio fajny artykuł pt. „Menu na miarę milionera” Wiecie

Ostra na Słodko
Pieczone żeberka 130

Marynata: 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki syropu klonowego pół łyżeczki soli morskiej łyżeczka rozmarynu łyżka octu balsamicznego łyżka octu jabłkowego 3 ząbki czosnku, starte 1 cm imbiru, starty WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie łączymy. 2. Żeberka myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. 3. Wkładamy do garnka, dodajemy pokrojoną cebulę, marchew i liście laurowe. Zalewamy wodą do przykrycia

Atlas Smaków
Tort bezowy Pavlova z daktylami, figami i gruszką 262

łyżka cukru pudru 1 opakowanie suszonych fig 1 opakowanie suszonych daktyli 1/2 opakowania suszonych śliwek 5-6 łyżek płatków migdałowych 1 opakowanie cukru do szarlotki ( z cynamonem i imbirem ) 1 duża twarda gruszka 100 ml rumu Zaczynamy. Pracę można podzielić sobie na dwa dni. Dobę wcześniej zalać rumem suszone owoce. Miska powinna być metalowa lub szklana ( taka w której

Jemy Pijemy
Wegetariański zestaw na wiosnę, Escape Rooms 221

zdjęciu: puree ziemniaczane, sos koperkowy  na mleku, z dodatkiem mąki kukurydzianej i spiruliny (1 łyżeczka), surówka z kapusty kiszonej z olejem lnianym, mini marchewki z imbirem i chili na maśle klarowanym i jaglane nuggetsy. Escape rooms (jest ich kilka w Rzeszowie)  to ciekawy pomysł na spędzenie wolnego czasu, integrację pracowników a nawet zabawę rodzinną. To taka

Qlinarnie i Qlinarnie
Grillowany kurczak whiskey z sosem cebulowym 137

oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki soli oraz sporo pieprzu 1 łyżeczka suszonych płatków cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki chilli 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki suszonej natki pietruszki Kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy się wszelkich chrząstek i tłuszczu. Można przekroić go wzdłuż na cieńsze plastry lub pozostawić w takiej formie jak jest. Umieszczamy

Cooking Monster
Gulasz z szynki z warzywami 195

szynki wieprzowej 250 g mrożonej włoszczyzny (możecie również pokroić świeże warzywa w paseczki) 1 mała cebula 1 szklanka wody sól pieprz koperek pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki suszonego imbiru 3 łyżki koncentratu pomidorowego Gulasz z szynki z warzywami – przepis Na odrobinie oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak cebula będzie już szklista dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Całość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpeciki z przyprawą shoarma 119

ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Bardzo lubimy aromatyczne, pełne charakteru przyprawy. Taką jest właśnie shoarma, mieszanka cynamonu, goździków, papryki, kminu, czosnku, kurkumy, imbiru, pieprzu, kolendry, kardamonu i chili. Zapach unosi się po całym mieszkaniu <3 Pulpeciki podaliśmy z delikatnym sosem pomidorowym i kaszą bulgur. Składniki 300 g filetów z kurczaka 1 szalotka

R'n'G Kitchen
Warzywny gulasz z soczewicą. 185

soczewicy Skworcu sól himalajska drobnoziarnista  lub gruboziarnista , pieprz czerwony lub inny ,  chili   Skworcu do smaku po poł łyżeczki kolendry suszonej ,  kminu rzymskiego ,  oraz  imbiru mielonego  Skworcu    cukier do smaku (około pół łyżeczki) Przygotowanie; Soczewicę płuczemy a następnie gotujemy aż będzie miękka ale nie rozgotowana. Go garnka wrzucamy masło, szklimy cebulę pokrojoną

Radość kipiąca uśmiechem.
Tortille pełnoziarniste z pikantnym farszem z cieciorki, dobry pomysł na lunch do pracy. 160

kanapek, dobrze doprawione smakują naprawdę wyśmienicie. Składniki: 4 tortille pełnoziarniste (przepis tutaj) spora garść świeżego szpinaku 250g ciecierzycy 3 ząbki czosnku cebula łyżeczka oleju rzepakowego 50g pieczarek kurkuma, imbir, gałka muszkatołowa, chilli Sposób przygotowania: Na łyżeczce oleju podsmaż drobno posiekaną cebulkę. Kiedy ta ładnie się zeszkli dodaj posiekany czosnek. Chwilę podsmaż. Dodaj posiekane pieczarki i podsmażaj przez około 5 minut

wysmienity
SOK Z POKRZYWY 143

bardzo potrzebny nam w dzisiejszych czasach  - jod. Na zdrowie! Składniki: 10 łodyg pokrzywy wraz z liśćmi, 5 liści jarmużu, 1/2 pomarańczy, 1 marchewka, 2 garści kiełków słonecznika, kawałki imbiru i kurkumy (wielkości małego palca). Wykonanie:  Wszystkie składniki przepuszczamy przez wyciskarkę wolnoobrotową. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu

Proponowane wyszukiwania