Teriyaki składniki: 500 g piersi z kurczaka 100 g kiełków 1 słodka czerwona papryka (ta podłużna) 100 g pieczarek 1 czerwona cebula 1/2 pora Sos: łyżeczka sproszkowanego czosnku łyżeczka imbiru łyżeczka miodu 1/4 szklanki sosu sojowego 5 łyżeczek cukru brązowego 2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej 1 szklanka wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kurczak w sosie Teriyaki wykonanie: W rondelku najpierw mieszamy dokładnie
Delusional Trinewidzieć w zdrowiu i szczęściu, a nie na liście osób do transplantacji. Łyżeczka miodu codziennie złagodzi wam jesień i jej objawy. Potrzebujemy: 0,5 litra miodu wielokwiatowego 4 cm imbiru obranego 10 goździków 1 gwiazdkę anyżu 2 laski cynamonu 8 ziarenek czarnego pieprzu 2 cm świeżej kurkumy lub łyżeczka mielonej dobrej jakości 1 cytryna sparzona i pokrojona w plastry. Przygotowanie
ladykitchenPodsmaż chwilę i dorzuć krewetki z warzywami. Na koniec posyp szczypiorkiem. W wersji wegetariańskiej: podsmaż w woku pokrojoną w paski marchewkę, paprykę, chilli oraz cebulę, dopraw sosem sojowym i imbirem oraz białym pieprzem. Dodaj pędy bambusa, skrop sokiem z cytryny i dodaj zielony groszek. Serwuj z ugotowanym wcześniej ryżem długoziarnistym. Jeśli chcesz wypróbować innych wersji smaków z Azji, wielu kulinarnych
Kuchcik gotujeintensywnością przypraw , smakiem i konsystencją..Kawa wyszła lekka jak puch , świetna do popołudniowego deseru. Polecam przepis. 400 ml.mleka3/2% 1/2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki imbiru mielonego 5 łyżek piure z dyni 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 150 ml.kremówki 30% 1/2 łyżeczki cukru pudru kakao do posypania **************************************** W rondelku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimleka 1 szklanka płatków ryżowych 1 łyżka miodu szczypta cynamonu Dodatkowo: 200 g mrożonych wiśni 1 łyżka cukru 4-5 ziaren kardamonu 5-6 goździków szczypta cynamonu szczypta imbiru Przygotowanie budyniu: Do rondelka wlać mleko - doprowadzić do wrzenia. Na gotujące się mleko wsypać płatki ryżowe. Gotować 2-3 minuty, mieszając. Ugotowane płatki ryżowe odstawić na kilka minut
kolorowotorcikowopomidora 1 cebulę 1 ząbek czosnku 4 średnie marchewki (lub 2 duże) 1/2 puszki kukurydzy konserwowej kawałek ulubionego sera żółtego (opcjonalnie) przyprawy: sól (u mnie himalajska), pieprz ziołowy, kurkuma, imbir, słodka papryka, majeranek, bazylia, lubczyk Oczywiście nie musicie dodawać wszystkich przypraw. Ja po prostu bardzo lubię taką mieszankę Wykonanie krok po kroku: 1. Kaszę jaglaną gotujemy w proporcji
Okiem Blondynki by McBlondikawałków (formę 35 × 21 cm): Ciasto: 1 szklanka wytłoczyn z marchwi, 1 szklanka płatków orkiszowych, 1 szklanka wiórek kokosowych, 1 szklanka suszonych daktyli, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru w proszku. Polewa: 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego RAW, 5 łyżek karobu, 1 łyżeczka syropu klonowego lub melasy karobowej lub innego słodu, ewentualnie 1 łyżka tahini lub masła orzechowego. Wykonanie: Wszystkie
Jeść, by żyć w zdrowiumiłośników szarlotek i innych jabłkowo-cynamonowych smaków :) Składniki : - 8 jabłek (np. odmiana Gala) - 1/3 - 1/2 szkl brązowego cukru - 4-5 goździków - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 łyżeczka suszonego imbiru - 2l wody Jabłka umyć i pokroić na ósemki. Wyciąć gniazda nasienne. Jabłka zalać wodą, dodać pozostałe przyprawy i cukier. Zagotować. Podawać jako ciepłą herbatkę na rozgrzanie. Smacznego
CookYourselfkilka kulek mini mozzarelli przyprawa do ryb* odrobina soku z cytryny szczypta soli *mieszanka: ziela angielskiego, czarnego pieprzu, liści bazylii, macierzanki, trawy cytrynowej, listków laurowych, cebuli, gałki muszkatołowej oraz imbiru Od lewej strony: filety przed i po upieczeniu Filety umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki. Kawałki ryby oprószyć przyprawą do ryb oraz solą, a także delikatnie skropić sokiem
Ugotowaćokoło 1 kg) 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka melasy 2 jajka 1 łyżka oleju kokosowego otarta skórka i sok z 1/2 pomarańczy 1 łyżka cynamonu 1 łyżeczka imbiru suszonego 1 łyżka skrobi olej Wykonanie: Dynię przekroić na pół, posmarować olejem i piec w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez 1 godzinę. Po ostudzeniu usunąć pestki i skórkę
zadanie-gotowanietaką niepogodę, do weekendowej kawy lub herbaty z imbirem, miodem i cytryną, idealnie sprawdzi się pyszna domowa drożdżówka. Na przykład ze śliwką węgierką i kruszonką. Zapraszam! :) Składniki na rozczyn: 1/2 szkl ciepłego mleka 50 g drożdży 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka mąki pszennej, typ 500, np. TOTA Składniki na ciasto: 600 g mąki pszennej, typ 500, np. TOTA
Trufelkowoząbki czosnku 700 ml bulionu 1 szklanka puree dyniowego (przepis TU KLIK! ) 160 ml mleczka kokosowego (mała puszeczka) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru sól, pieprz do smaku 1 łyżka oliwy PRZYGOTOWANIE Pora kroimy w plasterki (białą część), czosnek siekamy. Przesmażamy razem na oliwie przez około 10 minut, zalewamy bulionem i dodajemy puree dyniowe
Moje Kuchenne Rewelacjełyżki miodu 2 jajka 1 szklanka purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj: https://malacukierenka.pl/puree-z-dyni.html ) 1/4 szklanki mleka 2 łyżeczki cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonego imbiru, gałki muszkatołowej, goździków, kardamonu 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli 1 i 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej orkiszowej 1/2 szklanki posiekanych orzechów
Mała Cukierenkarzepakowy Semco) 1 szkl cukru brązowego 4 jajka 3 szkl mąki tortowej 2 łyżeczki sody 1 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z dwóch pomarańczy 1/2 łyżeczki świeżego startego imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 3 łyżeczki cynamonu szczypta soli 2 garście orzechów ulubionych 1 filiżanka rodzynek namoczonych w alkoholu garść płatków migdałowych dodatkowo: oliwa sól Wykonanie: Najpierw należy uszykować dynię
Trufelkowoprzygotowania: 1 godzina Składniki: – 1 średnia dynia (ok. 1,2kg) – 4 marchewki – 1 pietruszka – 100ml śmietanki kremówki – przyprawy do kremu: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, imbir, chili – chleb żytni – 1 łyżka masła klarowanego – przyprawy do grzanek: sól, bazylia, oregano, tymianek Przygotowanie klasyczne: 1. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. 2. Umieszczamy
Podwójnaporcja