imbir - 9508 przepisów (strona:378/634)

Napój z mlekiem kokosowym – Rebel Kitchen 121

boxy, które możecie obejrzeć tutaj .  Nazwa: Napój z mlekiem kokosowym chai / matcha Firma: Rebel Kitchen Skład: Chai: woda źródlana, mleko kokosowe 11%, organiczny syrop daktylowy, cacao 2%, cynamon, imbir, kardamon. Matcha: woda źródlana, mleko kokosowe 11%, organiczny syrop daktylowy, matcha zielona herbata sproszkowana. Masa netto: 330 ml Wartości odżywcze: Chai: 100ml/58 kcal, tłuszcz – 2,1g w tym kwasy tłuszczowe

Candy Pandas
Kokosowe curry z selerem 169

korzennej nucie. Dzieciaki będą zachwycone, a przynajmniej moja Miśka była. Składniki na 4 porcje: Około 1 kg selera 1 papryka 3-4 ząbki czosnku 2 cm świeżego korzenia imbiru lub łyżeczka suszonego, ewentualnie 2 łyżki soku z cytryny 5 czubatych łyżek wiórków kokosowych puszka (400 ml) mleka kokosowego łyżeczka kurkumy łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka mielonej kozieradki 3 łyżki oleju roślinnego

greenscarf
POTRAWKA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW, KAPUSTY I BOBU W SOSIE KOPERKOWO - CZOSNKOWYM 121

warzywne smaki lata w jednym daniu. Cóż chcieć więcej? Do przyrządzenia tego dania nie wykorzystałam wierzchnich, zielonych liści kapusty. Wyciskam z nich zielony sok (zdjęcie poniżej). W połączeniu z imbirem, pomarańczą lub marchewka daje zdrowego kopa. Polecam! Wracając do potrawki... Łapcie przepis poniżej. ;-) Składniki na 4 porcje: 1/4 główki młodej kapusty, 5 młodych średniej wielkości ziemniaków, 1 szklanka bobu

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kasza jaglana z warzywami i twarogiem 329

osoby Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 mała marchewka 1/3 pora 1/3 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku olej kokosowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki garść rukoli szczypta imbiru w proszku sól, pieprz szczypta oregano szczypta słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka miodu 2 łyżki twarogu Przygotowanie: Czosnek i pora drobno pokroić. Paprykę pokroić na małe kawałki, marchewkę obrać i pokroić

Jaglusia
Potrawka z młodych ziemniaków i bakłażanów 169

naprawdę niebanalne. Składniki na 4 porcje: 2-3 bakłażany około 700 g młodych ziemniaków 1 papryka 2-4 cebule (w zależności od tego jak są duże) 2 cm korzenia imbiru lub łyżeczka suszonego łyżeczka mielonych nasion kolendry łyżeczka kuminu łyżeczka mielonej kozieradki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, i wrzuć do gotującej się wody na 10-15 minut, po czym odcedź i odłóż

greenscarf
Grillowany stek z tuńczyka z azjatycką mizerią 212

około 120 g) Marynata do steków: 6 łyżek jasnego sosu sojowego 3 łyżeczki brązowego cukru 3 łyżki sosu ostrygowego 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 3 łyżki drobno posiekanego imbiru 3 łyżki oleju sezamowego Azjatycka mizeria 2 długie ogórki 1 papryczka chili, pokrojona w plasterki kilka listków mięty 1 szalotka, drobno pokrojona 1 łyżka sezamu 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki miodu

Smakowity Blog Kulinarny
Smoothie à la ciasto marchewkowe. Pełnowartościowe i pyszne. 179

marchewki. Jednak całość zmiksowała się na pyszny kremowy koktajl. Składniki na 2 porcje: 2 średniej wielkości marchewki 200ml jogurtu greckiego łyżeczka wiórków kokosowych 2 orzechy włoskie łyżeczka miodu cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, kurkuma Sposób przygotowania: Marchewkę zetrzyj na tarce, orzechy posiekaj a następnie zmiksuj wszystkie składniki

wysmienity
Wegańskie sushi z „łososiem” z marchewki i „tuńczykiem” z buraka 140

sushi: 500 g ryżu do sushi 800 ml wody 6 łyżek octu ryżowego 3 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli Dodatki: około 8 arkuszy glonów nori świeży ogórek awokado imbir marynowany wasabi czarny sezam sos sojowy Łosoś z marchewki: 2 duże marchewki 1 arkusz glonów nori 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki oleju lnianego 1 łyżeczka wędzonej

Food Square
Kefir truskawkowy z otrębami. 143

Składniki : 400 ml kefiru 12-15 sztuk dojrzałych truskawek 1 łyżka otrąb pszennych, żytnich lub innych cukier lub miód do smaku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru Sposób wykonania :   T ruskawki dokładnie opłucz, pokrój na kawałki. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą. Gotowy koktajl rozlej do szklanek koktajlowych. Szklankę możesz ozdobić połówką truskawki.   Z amiast truskawek możesz użyć innych

Przepisy i porady kulinarne
Prosty syrop z mięty 229

syrop podawałam równo rok temu. Cieszył się on jednak tak dużą popularnością, że postanowiłam go przypomnieć. W tym roku urozmaiciłam go o większą ilość cytryny i... sproszkowany imbir - wyszło bardzo oryginalnie! Kto jednak woli tradycyjne smaki, zapraszam do przepisu podstawowego: SKŁADNIKI: - 60 długich gałązek mięty - 3 litry wody* - ok.1 kg cukru (może być troszkę mniej) - 2 cytryny * można przygotować syrop

Wielopokoleniowo
Skrzydełka smażone 138

łyżeczki soli 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 3 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka gorczycy 4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/4 łyżeczki imbiru olej do głębokiego smażenia Skrzydełka umyć odciąć najmniejszą część, która nie będzie wykorzystana. Każde skrzydełko przeciąć w połowie. Mąkę wymieszać z wszystkimi wymienionymi przyprawami bardzo dokładnie. Każde skrzydełko obtoczyć

O kuchni z uczuciem
WIOSENNA SURÓWKA Z KURCZAKIEM W SOSIE POMIDOROWO-KOKOSOWYM 145

innej formie podania:) SKŁADNIKI SAŁATKA Duży pomidor ogórek zielony ogórek kiszony cebulka porzeczki rukola sól DO SOSU Z KURCZAKA 1 pierś z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku kurkuma imbir w proszku ok 1/2 łyżeczki 1/2 puszki mleka kokosowego 1/2 puszki pomidorów pelati sól pieprz kolendra w ziarenkach ( rozgniotłam 1/2 łyżeczki w moździerzu) olej kokosowy lub masło Wszystkie warzywa pokroić

harrisa
Wegańskie kimchi (bez gotowania) 207

prawdopodobieństwo zachorowania na nowotwora. Więcej o korzyściach płynących z jedzenia kimchi możecie znaleźć tutaj . Składniki: Kapusta: 1 główka świeżej kapusty pekińskiej 1/4 szklanki soli Sos chilli: 4 cm korzenia imbiru lub 3 łyżki domowej pasty imbirowej LINK 1 cała główka czosnku 1 mała cebula 4-8 łyżek płatków chilli (albo więcej według uznania, ale zalecam ostrożność bo łatwo można przesadzić

Lamarida.pl
Marokańskie szaszłyki 173

połowy małej cytryny 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego/kuminu 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego szczypta cynamonu szczypta imbiru 2 ząbki posiekanego drobno czosnku Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy w średniej wielkości kostkę. Przekładamy do pojemniczka z wieczkiem. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą na talerzyku

Smaki Na Talerzu
KURCZAK KUNG-PAO 205

Składniki: 30 dag filetu z piersi kurczaka 1 cukinia 2 ząbek czosnku imbir w proszku 2 cebule 4 łyżki jasnego sosu sojowego 2 łyżeczki cukru czarny pieprz 2 czerwone papryki Sposób wykonania: Filet pokroić w paski.Usmażyć. W miseczce wymieszać jasny sos sojowy, cukier i czarny pieprz. Do podsmażonego fileta dodać sos przygotowany w miseczce. Zagotować. Paprykę oczyścić z gniazda

Przepisy kulinarne babci Antoniny