traktuje jako lekarstwo, na początku robiłam go bez cytryny i pietruszka była zbyt mocno wyczuwalna, teraz dodaje całą cytrynę i sok mi smakuje. Smak można wzbogacić oczywiście szczyptą imbiru. Polecam Wam szczerze regularne picie takiego lekarstwa, a szybko zobaczycie efekty, obrzęki na twarzy typu spuchnięte powieki rano, znikają! Do przygotowania soku wykorzystałam: PANASONIC MJ-L500 SLOW JUICER! Kilka słów
SMYKWKUCHNIschabu sezam do posypania 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej marynata 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka octu ryżowego 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka przyprawy "5 smaków" Przygotowanie: przygotowujemy marynatę - wszystkie składniki mieszamy w misce schab kroimy w paski i przekładamy do marynaty odkładamy do lodówki
Gotowanie z pasjączasu. Młoda pomagała mieszać przyprawy, tłukła je w moździerzu i jeszcze przesypywała do słoiczka. Dla Niej i dla mnie niezła frajda, przerywana kichaniem :) Składniki: łyżka cynamonu mielonego niecała łyżka imbiru mielonego łyżka ziela angielskiego kilka goździków łyżeczka pieprzu czarnego 1/2 kulki gałki muszkatołowej 2 gwiazdki anyżu Przygotowanie: sproszkowane składniki dokładnie wymieszać w moździerzu umieścić te co mamy całości
Gotowanie z pasjąniesamowity i podczas robienia unosił się w całym mieszkaniu. Składniki: 1/2 litra wody 1 szklanka cukru 10 goździków 4 laski cynamonu 2 gwiazdki anyżu ok 30 g świeżego imbiru (obranego i pokrojonego w plastry) lub ok 2 łyżeczki w proszku 1/2 gałki muszkatołowej 10 ziarenek ziela angielskiego Przygotowanie: wszystkie składniki umieścić w garnku i gotować na wolnym ogniu
Gotowanie z pasjązdecydowanie wilgotne :) Sucha marchewka nie zaszkodziła. Składniki: 300 g mąki 50 g kakao 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki soli 150 g czekolady (u mnie czekoladowe jaja pokruszone) 3 jaja 150 g cukru 125 ml oleju 300 g startej marchewki - u mnie to co zostało z wyciskania soku
Gotowanie z pasjąktórym znudziły się nasze tradycyjne przetwory jest rozdział podróże po świecie, w którym znajdziemy przetwory i sosy marynowane z całego świata np. marynowany bakłażan azjatycki, hawajska marynowana cebula, marynowany imbir, tajski słodki sos chili i wiele innych propozycji :-) Podsumowując - księga pełna różnorodnych smaków, które sami możemy sobie zrobić w domu i się nimi delektować. Jest w czym wybierać, każdy
kruche babeczkiokoło 100 g makaronu ryżowego lub 3/4 szklanki ryżu białego/basmati około 100 g wołowiny 1/2 papryki 1/3 cukinii 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki świeżo startego imbiru 1/2 szklanki sosu sojowego 1/2 szklanki wody 1/2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka cukru ( może być ksylitol lub trzcinowy ) szczypta pieprzu 2 łyżki octu ryżowego szczypta kurkumy, papryki słodkiej, chilli
Jaglusiadarmowe przekąski :) Nazwa: Warszawska śliwka/ Silnia!/ Niezłe ciacho/ Łuuuuup! Firma: Bakeo Skład: Warszawska śliwka: śliwka suszona, BIO mąka gryczana, siemię lniane, BIO słonecznik, olej kokosowy, BIO sezam, ksylitol, cynamon, imbir, goździki, kardamon, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, woda. Silnia!: orzechy nerkowca, migdały, arachidy, syrop glukozowy, sezam, fruktoza, miód, emulgator lecytyna rzepakowa. Niezłe ciacho: orzechy laskowe w czekoladzie [orzechy laskowe, czekolada (cukier
Candy Pandassmaku nie mają dostarczają nam ciekawych doznań:P Składniki: Bubble tea -4 łyżki tapioki (duże perełki) + 2 szkl. wody -saszetka herbaty (u nas Yogi Tea z imbirem i hibiskusem) + 300ml wrzątku -małe borówki i maliny -1-2 łyżki syropu kokosowego Deser z tapioką -4 łyżki tapioki (duże perełki) - ½ dojrzałego mango - ½ szkl. napoju ryżowego -borówki i maliny
Candy Pandassól morska* pomidor i bazylia – siemię lniane 86%*, suszone pomidory 6%*, bazylia 2%*, sól morska, szczypiorek*, słodka papryka. buraczek – burak*, siemię lniane*, marchewka*, słonecznik*, cebula*, czosnek*, sól morska, majeranek*, imbir*. * produkt ekologiczny Masa netto: 70g Wartości odżywcze: cebula i czosnek - 100g/ 506 kcal, tłuszcz – 38g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4g, węglowodany – 29g w tym cukry – 4g, błonnik - 25g, białko
Candy Pandasboxy, które możecie obejrzeć tutaj . Nazwa: Napój z mlekiem kokosowym chai / matcha Firma: Rebel Kitchen Skład: Chai: woda źródlana, mleko kokosowe 11%, organiczny syrop daktylowy, cacao 2%, cynamon, imbir, kardamon. Matcha: woda źródlana, mleko kokosowe 11%, organiczny syrop daktylowy, matcha zielona herbata sproszkowana. Masa netto: 330 ml Wartości odżywcze: Chai: 100ml/58 kcal, tłuszcz – 2,1g w tym kwasy tłuszczowe
Candy Pandaskorzennej nucie. Dzieciaki będą zachwycone, a przynajmniej moja Miśka była. Składniki na 4 porcje: Około 1 kg selera 1 papryka 3-4 ząbki czosnku 2 cm świeżego korzenia imbiru lub łyżeczka suszonego, ewentualnie 2 łyżki soku z cytryny 5 czubatych łyżek wiórków kokosowych puszka (400 ml) mleka kokosowego łyżeczka kurkumy łyżeczka mielonej kolendry łyżeczka mielonej kozieradki 3 łyżki oleju roślinnego
greenscarfwarzywne smaki lata w jednym daniu. Cóż chcieć więcej? Do przyrządzenia tego dania nie wykorzystałam wierzchnich, zielonych liści kapusty. Wyciskam z nich zielony sok (zdjęcie poniżej). W połączeniu z imbirem, pomarańczą lub marchewka daje zdrowego kopa. Polecam! Wracając do potrawki... Łapcie przepis poniżej. ;-) Składniki na 4 porcje: 1/4 główki młodej kapusty, 5 młodych średniej wielkości ziemniaków, 1 szklanka bobu
Jeść, by żyć w zdrowiuosoby Składniki: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 mała marchewka 1/3 pora 1/3 papryki czerwonej 1 ząbek czosnku olej kokosowy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki garść rukoli szczypta imbiru w proszku sól, pieprz szczypta oregano szczypta słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka miodu 2 łyżki twarogu Przygotowanie: Czosnek i pora drobno pokroić. Paprykę pokroić na małe kawałki, marchewkę obrać i pokroić
Jaglusianaprawdę niebanalne. Składniki na 4 porcje: 2-3 bakłażany około 700 g młodych ziemniaków 1 papryka 2-4 cebule (w zależności od tego jak są duże) 2 cm korzenia imbiru lub łyżeczka suszonego łyżeczka mielonych nasion kolendry łyżeczka kuminu łyżeczka mielonej kozieradki Przygotowanie: Ziemniaki wyszoruj, i wrzuć do gotującej się wody na 10-15 minut, po czym odcedź i odłóż
greenscarf