Pobawiłem się w produkcję wegetariańskiej wersji bibimbapu na specjalne życzenie mojej córki, w której życiowych planach Korea zajmuje bardzo ważne miejsce (trzymam kciuki!!!). Mam nadzieję, że udało mi się zbliżyć do koreańskich smaków, a "pobawiłem się" w kontekście brzmienia nazwy dania wydaje mi się najlepszym określeniem ;) Potrawa jest równie smaczna, jak kolorowa (to często idzie w parze). Waham się, czy mogę napisać, że prosta. Z jednej strony właściwie bardzo prosta, ale z drugiej - jej przygotowanie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...