Tajskie smaki czyli warzywa a'la pad thai

Tajskie smaki czyli warzywa a'la pad thai

Tajskie smaki czyli warzywa a'la pad thai

Przepis na : kolacja

Szykuję dla was niespodziankę... W związku z nią, tchnę w mój blog nieco więcej podróżniczych smaczków. Powoli zacznę już dziś, lecz nie ujawnię jeszcze szczegółów całej operacji... Póki co, zapraszam na nutę orientu!  W gruncie rzeczy, dzisiejsze danie z tytułowym pad thai'em ma niewiele wspólnego... Poza przyprawami i dodatkiem jajka... Ale! Przyprawy to klucz do kuchni orientalnej! Po moim powrocie z Tajlandii odkryłam to z bólem serca... Potrawy przyrządzane na podstawie poznanych tam smaków pozostawiały ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gawron w rosole

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.