Polpettone alla ligure

Polpettone alla ligure

Polpettone alla ligure

Przepis na : kolacja

Mój pobyt we Włoszech powoli dobiega końca. Z jednej strony opuszczenie tego  cudu natury napawa mnie smutkiem, z drugiej...Wreszcie wracam do ukochanej Warszawy! Jestem bogatsza o nowe doświadczenia i silniejsza, dzięki ciężkiej pracy jaką tu wykonywałam. Ale nie to jest najważniejsze... Wspaniali ludzie jakich poznałam, pochodzący z zakątków całego świata, sprawili, że ten wyjazd zapadnie w mojej pamięci na bardzo długo. Mam nadzieję, że dane będzie mi zobaczyć ich jeszcze raz. Jeśli będziecie mieli ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gawron w rosole

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.