Harira-marokańska zupa z soczewicy

Harira-marokańska zupa z soczewicy

Harira-marokańska zupa z soczewicy

Nazwa pochodzi od arabskiego słowa Harr-czyli gorący. Zupa pochodzi z Maroka, jest mocno rozgrzewająca dzięki użyciu odpowiedniej ilości i rodzaju przypraw. Zazwyczaj przygotowuje się ją na mięsie (zwłaszcza baranim), ja postawiałam na wegetarianizm. a jest bardzo zdrowa i sycąca. SKŁADNIKI: (ok. 6-7 osób) 1 szklanka zielonej soczewicy 0,5 szklanki  czerwonej soczewicy 1 puszka pomidorów 1 szklanka passaty pomidorowej 1 duża cebula 1 marchewka 1 żółta papryka 2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka imbiru w proszku 1,5 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kopystką po garach

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.