Zupa krem z dyni z parmezanem

Zupa krem z dyni z parmezanem

Zupa krem z dyni z parmezanem

Jesień bez kremowej zupy dyniowej to wcale nie jesień! Zupa rozgrzewa kolorem, smakiem i aromatem. Z dodatkiem parmezanu zyskuje ciekawą nutę, a chrupiące ziarenka pysznie dopełniają całość.  Składniki: 1 dynia hokkaido (ok 1kg)* 1 marchew 1 korzeń pietruszki ok 700ml bulionu warzywnego  1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem szczypta mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki  sól pieprz 3 łyżki oleju rzepakowego do podania: 4 łyżki tartego parmezanu 4 łyżki śmietany lub gęstego jogu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.