naprawdę zrobiłem to już jakiś czas temu i dzisiaj po wykonaniu zdjęcia mogliśmy jeden ze słoiczków otworzyć i cieszyć się super efektem. Gruszki przez około 3 tygodnie nasiąkały aromatami z winnego syropu. Cynamon, wanilia, cytryna i może nieco zaskakujący, ale jak się okazało będący strzałem w dziesiątkę rozmaryn. Gruszki można zjeść tak po prostu (dlaczego nie?), albo potraktować jako element(...)skórkę wanilii (osobno). Zagotować i zmniejszyć ogień do małego. Włożyć delikatnie gruszki i gotować około 15 - 20 minut. Gruszki powinny zmięknąć, ale pozostać jędrne. Ułożyć gruszki w wyparzonych słoikach i zalać winnym syropem. Do każdego słoika włożyć kawałki wanilii, cynamonu, skórki cytrynowej i rozmarynu. Zamknąć szczelnie i przechowywać w chłodnym miejscu
zadanie-gotowanieRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} „Na jesieni zrobiłam z myślą o deserach kilka słoiczków gruszek w pomarańczowym syropie. Większość już zużyłam do deserów. Dobrze jednak, że zostały jeszcze dwa, bo kilka dni temu natknęłam się w internecie na mini tarty z gruszkami. Gdy je zobaczyłam od razu
Wiem co jemsyrop z cukru i wody. Na gorący syrop wrzucamy jarzębinę i trzymamy na ogniu, aż się zagotuje. Odstawiamy do wystudzenia. Czynność tę powtarzamy 2 razy. Jarzębina powinna nasiąknąć syropem i ściemnieć. Gruszki i jabłka obieramy, usuwamy gniazdka, kroimy w ósemki i wrzucamy do gorącej konfitury. Smażymy na małym ogniu około 15-20 minut, po czym przekładamy do wyparzonych słoików
Kulinarne przygody Gatityzioła u mnie pachnotka, sprawdzi się też dobrze melisa - 1-2 łyżki syropu z agawy ( w zależności czy użyjesz wina słodkiego czy pół słodkiego i czy Twoje gruszki są dojrzałe i słodkie), syrop możesz zastąpić miodem naturalnym - kilka ziaren zielonego kardamonu - migdały posiekane - dodajemy po upieczeniu Gruszki myjemy, kroimy na pół, układamy w naczyniu do zapiekania wraz z przyprawami
SMYKWKUCHNIobieramy ze skórki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę miodu. Gdy zacznie się pienić dodajemy ocet oraz imbir. Gotujemy aż całość nabierze konsystencji syropu. Następnie dodajemy gruszki i chwilę prażymy, ale uważamy aby się nie rozgotowały. Na talerz nalewamy gorącą zupę i wierzch posypujemy prażonymi gruszkami. Podajemy z grzankami
Kuchnia MagdaLenydół aby dały się ładnie postawić. Do sporego garnka wlej 1 l wody, dodaj szklankę cukru, korę cynamonu, anyż i sok z cytryny. Całość zagotuj i do zagotowanego syropu ostrożnie włóż gruszki. Gotuj 10-15 minut w zależności od twardości owoców. Po ugotowaniu delikatnie wyjmij owoce i osusz. Masło i jaja powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę połamaną na niewielkie kawałki
nietylkopasta.pljabłek i mirabelek Marmolada dyniowo-jabłkowa Dżem z czarnej porzeczki Dżem truskawkowy z mango Dżem mirabelkowy z miętą Dżem morelowy Kompot z mirabelek Czekośliwka Gruszki w aromatycznej marynacie Gruszki w pomarańczowym syropie Cynamonowe jabłka na szarlotkę Wiśnie w słoikach bez cukru i soku Marynowana papryka Czosnek marynowany Sos boloński na zimę Sos do lasagne Krojone pomidory w przecierze Zimowa Sałatka
Wiem co jemstandardowych babeczek) - 100 g mąki owsianej - 1 gruszka - 1 jajko - 50 g wiórek kokosowych - 2 łyżki mleka roślinnego - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżki syropu klonowego/miodu - sezam do posypania na wierzch Wykonanie Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce. Do miski wsypujemy mąkę, sodę oraz wiórki kokosowe. Dolewamy syrop klonowy, mleko oraz wbijamy jajko. Na koniec dodajemy startą gruszkę. Wszystkie składniki
Health-Fit-LifeSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka mleka 1 szklanka truskawek 1 gruszka szczypta cynamonu 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) Truskawki odszypułkować. Gruszkę obrać, pozbyć się gniazda nasiennego. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria Smakusera mielonego, u mnie Piątnica • 250 g masła • 3/4 szklanki cukru pudru • 5 jajek • 2 budynie śmietankowe Piana • 5 białek • 1 szklanka cukru • 1 duża puszka gruszek w lekkim syropie lub z kompotu Wykonanie: Ciasto kruche • Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia. • Szybko zagnieść ciasto z masłem i żółtkami. • 1/3 ciasta(...)cały czas miksując. • Wrzucać po jednym całym jajku, następne dodawać dopiero jak wchłonie się poprzednie – po ok. 30 sekundach. • Na koniec wymieszać z budyniem. • Gruszki pokroić w kostkę i wymieszać z masą serową. Wyłożyć ser na kruche ciasto. • Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i ubijać
To co kochampatelnię, dodaj pozostałe składniki i na bardzo małym ogniu gotuj przez 10 minut gruszki, wyłącz gaz/prąd i odstaw gruszki na kolejne 10 minut. Naleśniki podajemy z gruszkami, lekko polane syropem z patelni, oprószamy cynamonem. Gotowe! Przepyszne i zaskakujące połączenie smaków! Polecam! Na zdjęciach powyżej znajdziecie talerze, patelnię i filiżankę dostępną w sklepie DAJAR Jeśli szukacie podobnych znajdziecie je teraz
SMYKWKUCHNIwiśniowy Kompot czereśniowy Kompot śliwkowy Kompot mirabelkowy Kompot z czarnych porzeczek Kompot truskawkowy Kompot winogronowy Owoce w zalewie / syropie Borówki w cukrze Maliny w cukrze Maliny w syropie Truskawki w cukrze Gruszki w słodkiej zalewie Czarne porzeczki w cukrze na przeziębienie Brzoskwinie w syropie Morele w syropie Wiśnie w syropie Wiśnie z nalewki Śliwki w słodkiej zalewie Soki Sok malinowy
Kuchnia domowa Anizmodyfikowany;/ 2 jajka 1/4 szklanki mleka roślinnego 4-6 kromek żytniego chleba (w zależności od wielkości) 1-2 łyżeczki ksylitolu 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta soli do podania: melon, gruszka, wiśnie w syropie domowej roboty, mango, miód, konfitura, inne owoce "miękkie" Jajka roztrzepuję z mlekiem, ksylitolem, cynamonem i solą. Moczę w nich kromki chleba, wrzucając od razu na patelnię
W kuchni Karmel-itkiPRZETWORY Z OWOCÓWDżemy, konfituryDżem brzoskwiniowy Dżem czereśniowyDżem wiśniowyDżem truskawkowy IDżem truskawkowy IIDżem morelowyDżem dyniowo-jabłkowyDżem z czerwonej porzeczki Dżem z truskawek i jagódDżem mirabelkowyFrużelina truskawkowaGalaretka
Kuchnia domowa Ani