fasolka - 6917 przepisów (strona:15/462)

Fasolka z kurczakiem duszonym - prawie gotowiec. 125

porcja duszonego kurczaka z puszką fasolki w sosie pomidorowym. Do tego ziemniaki puree i w błyskawicznie mamy dobry obiadek Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Fasolka w sosie pomidorowym 187

rozpadać. Po ugotowaniu odlać wodę, dodać passatę, przyprawy (oprócz świeżej bazylii) i gotować na małym ogniu. Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oleju. Następnie wlać do garnka z fasolką. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do fasoli. Na końcu posiekać i dodać bazylię

Ze smakiem i z pasją
Kalafior i fasolka w kurkumie i ziołach pieczone 181

dostałam info od zaprzyjaźnionej Manufaktury , że zrobiła właśnie taki kalafior i bardzo poleca, to po takiej rekomendacji nie pozostało mi nic innego tylko zakupić kalafiora (przy okazji i fasolkę) i zrobić:) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Fasolka adzuki w pieczarkach 167

Rzadko korzystam z fasolki adzuki, do tej pory użyłam jej w deserze i jako dodatek do jaglanej pasty . I znów o niej zapomniałam;) Gdy sobie o niej p rzypomniałam , to od razu zamoczyłam, tym razem z my ś lą przeznaczenia jej na danie obiadowe. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pasta z fasolki mung z curry 183

Dawno nie robiłam żadnej strączkowej pasty, a w czasie porządków w spiżarni wyszło na jaw, że zapasy strączków mam spore. Fasolka mung - jedno z najbardziej wartościowych strączkowych, wzmacnia wątrobę i woreczek żółciowy, jest lekkostrawna. Zalecana do oczyszczania organizmu (usuwa toksyny), przy zatruciach pokarmowych i biegunkach, ma działanie moczopędne i szereg jeszcze innych korzystnych dla organizmu właściwości. Obszerny artykuł o strączkowych

Zdrowa Kuchnia Sowy
Fasolka po bretońsku 130

Coraz zimniejsze te jesienne dni. W kuchni teraz zamiast chłodników robimy ciepłe zupy i potrawki. Dzisiaj u mnie fasolka po bretońsku. Polecam na jesienne wieczory. Z kromką wiejskiego chleba.     Składniki : * paczka fasoli Jaś * kawałek surowego wędzonego boczku * kiełbasa podsuszana  * 2 cebule * koncentrat pomidorowy * olej rzepakowy  * majeranek , ziele angielskie , liść laurowy , sól , pieprz cayenne   Przygotowanie : Fasolę

Magiczne Życie Marty
Fasolka po bretońsku 170

wiecie, że fasola została sprowadzona w XVI wieku do Europy przez hiszpańskich i portugalskich konkwistadorów? Istnieje wiele przepisów z fasolą, ale z pewnością najbardziej znana jest bretońska wersja. Fasolka po bretońsku jest tradycyjnym brytyjskim daniem podawanym najczęściej do śniadania. Mimo swojego "zagranicznego" pochodzenia, bardzo często gości w na naszych stołach. Jest to idealne danie, na taką pogodę. Jest

Pora coś zjeść
Fasolka po bretońsku 139

przygotowuję, a gdy już to robię to jest oprawiona całym ceremoniałem wyczekiwania. Gości przeważnie u mnie w okresie zimowym, gdyż wtedy mamy najmniej świeżych owoców i warzywa. Ponadto, moja fasolka zawsze występuje w akompaniamencie kiełbasy, pomidorów i sporej ilości majeranku.  Chyba nie muszę Wam tego dania zachwalać, albo ktoś je lubi albo nie. Wskazówka: w celu skrócenia czasu gotowania

Fabryka pomysłów
Fasolka szparagowa z mięsem mielonym 43

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym to fajny pomysł na pyszne danie obiadowe z wykorzystaniem fasolki. Zazwyczaj w naszym dom ugościła tradycyjna fasolka szparagowa z bułką tartą , pewnie tak jak u większości z Was. Tym razem postanowiłam wykorzystać ją w nieco inny sposób i powiem Wam, że był to strzał w dziesiątkę! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całe danie robi się naprawdę szybko(...)bezproblemowo. Fasolka szparagowa z mięsem mielonym smakuje naprawdę fajnie. Można to danie jeść samo, z pieczywem, a nawet z ziemniakami. W każdym wydaniu smakuje super. Jeśli lubicie faskę szparagową lub macie fasolki pod dostatkiem na swojej działce, zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Jestem pewna, że fasolka szparagowa z mięsem mielonym Wam posmakuje. Zapraszam na przepis! FASOLKA SZPARAGOWA Z MIĘSEM

Przepiski.pl
TUŃCZYK Z FASOLKĄ I JAJECZKAMI PRZEPIÓRCZYMI – TALERZ ZDROWIA 62

Tuńczyk z fasolką i jajeczkami przepiórczymi w towarzystwie świeżego zielonego groszku, chrupiących sałat i orzeźwiającej bazylii. Ten tuńczyk z fasolką to talerz zdrowia, idealna potrawa na obiad, śniadanie czy kolację kiedy żar leje się z nieba. INNE PYSZNE LEKKIE DANIA:   BAKŁAŻAN POD SIEKANĄ CEBULKĄ     SAŁATKA Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM     SZPARAGI Z TRUSKAWKAMI NA RUKOLI(...)SAŁATKA Z BOCZNIAKAMI I SEZAMOWYM DRESSINGIEM     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     KOSTKA RUBIKA – MELON, ARBUZ I FETA Z MIĘTĄ   Tuńczyk z fasolką i jajeczkami przepiórczymi – talerz zdrowia: – Dla wytrawnych smakoszy – Dla fanów tuńczyka – To talerz zdrowia – Prosto, lekko i zdrowo – Idealna potrawa na obiad, śniadanie czy kolację ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA

globuskulinarny
Błyskawiczna fasolka po bretońsku 107

Fasolka po bretońsku zrobiona na skróty, mocno pomidorowa, pikantna, sycąca i rozgrzewająca. Czas : 15 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 duże Fasolka po bretońsku to pyszna, zawiesista zupa, z którą problem polega na tym, że jest dość uciążliwa w przygotowaniu. Dzień wcześniej, na noc, trzeba trzeba namoczyć fasolę, a potem ugotować – na co trzeba trochę czasu. My idziemy(...)drogą na skróty i nasza fasolka po bretońsku powstaje z gotowych produktów: puszkowanej fasoli. Oczywiście fasola jaś suszony jest lepszy, ale fasola w konserwie daje radę, no i umożliwia szybkie przygotowanie zupy. W przepisie podaliśmy czas gotowania 15 minut. Można ją zrobić szybciej, jeśli ze składników usuniesz ziemniaki i marchew, które potrzebują kilka minut na ugotowanie. Możesz użyć marchewki mrożonej

Niedzielny kucharz
Fasolka szparagowa 167

Pewnie stwierdzicie, że oszalałam i zaczynam strzelać banałami. Najpierw kompot z rabarbaru, coś co ponoć każdy doskonale zna i wie jak przygotować, a teraz fasolka szparagowa, jak nic związać, wrzucić w kaftan bezpieczeństwa i zamknąć na cztery spusty. Ale powiem wam, że czasem mnie zaskakuje ilu ludzi nie zna podstaw, a widząc te wszystkie cudownie skomplikowane przepisy, bledną i stwierdzają(...)koniec tematu. Dlatego postanowiłam sobie, że będę wrzucać banały kuchenne, właśnie dla takich osób, które pragną czegoś naprawdę prostego. A tak swoją drogą, to przyznam wam się, że uuuuuwielbiam fasolkę szparagową i kocham lipiec! Fasolka szparagowa 1kg fasolki szparagowej zielonej woda łyżka masła Fasolkę najpierw trzeba dobrze umyć, następnie odciąć tę część każdej fasolki, która była przytwierdzona do krzaczka. Następnie

Przepysznik - BLW i nie tylko
Fasolka szparagowa polsko-włoska – fagiolini alla polacca 134

Miałam okrutną ochotę na fasolkę. Najlepiej taką, żeby się przy niej nie nastać i nie narobić. I miała to być fasolka z wykopem. Nie z bułką tartą, nie z jajkiem. Nie w pomidorach. Nie smażona z czosnkiem i pietruszką, chociaż takie warianty uwielbiam. Znudziły mi się. A moment nudy w kuchni to pora na testowanie nowych rzeczy. Nie mam pojęcia(...)dopiero nauczyła się rozróżniać łyżkę od widelca.   Kocham włoską kuchnię za jej prostotę i bogactwo smaku. Za sezonowe gotowanie, za używanie najlepszej jakości lokalnych produktów. Kupcie ładną świeżą fasolkę, dobre polskie frankfurterki i koniecznie spróbujcie polskiej fasolki po włosku. Fasolkę myjemy, odcinamy jej końce z ogonkami i gotujemy do miękkości bez przykrycia, w osolonej i pocukrzonej wodzie. Fasolka gotowana

Karo in the Kitchen
Sałatka z fasolki szparagowej z suszonymi pomidorami i czerwoną cebulą-cos pysznego ze sloika 144

pysznego i szybkiego ze sloika,awaryjna salatka z zielonej fasolki szparagowej.Ta sklepowa konserwa dostepna jest przez caly okragla rok.Lubie miec taki sloiczek w zanadrzu,bo w pare minut mozna wyczarowac swietny dodatek do obiadu.Wystarczy czerwona cebula,kilka suszonych pomidorow,smakowity winegret i gotowe.Zapraszam do przepisu,mam nadzieje ,ze i Wam posmakuje!Skladniki : 1 sloik zielonej fasolki szparagowej -pocietej1 czerwona

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Curry z dynią, fasolką i kurczakiem 164

Sezon na dynie trwa, a z nim czas na szybkie, pyszne, kolorowe dania. Tym razem curry, czyli danie, które robi się mega szybko, nie trzeba mieć

Bernika - moj kulinarny pamietnik