fasolka - 6917 przepisów (strona:21/462)

Fasolka po grecku 56

Lubisz fasolkę po bretońsku? Jeśli Twoja odpowiedź brzmi tak, to taka wersja w stylu greckim też stanie się Twoją ulubioną. Co je różni? Przede wszystkim to, że wersja po grecku nie ma w sobie mięsa. Jeśli Twoi domownicy nie wyobrażają sobie bezmięsnej wersji, podaj ją na przykład z plastrem świeżo pieczonego boczku. Gwarantuję, że zachwycisz Tym wszystkich. Po drugie(...)fasolka ma więcej warzyw i podaje się ją z pokruszonym serem feta, który idealnie podkreśli smak tego dania. To co zaciekawiłam? @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform:scale(1);transform-origin:0 0;-webkit-transform-origin:0 0}.sr-only{position:absolute;width

nietylkopasta.pl
Fasolka szparagowa po bretońsku 53

Fasolka szparagowa po bretońsku to rewelacyjny przepis na szybki obiadek. Prosta w wykonaniu a zarazem bardzo smaczna. Szczerze polecam, bo naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolka po bretońsku – składniki: 1,1 kg żółtej fasolki szparagowej 250 g boczku wędzonego parzonego 500 g kiełbasy np. śląskiej 1 ząbek czosnku 2 średnie cebule 700 ml passaty pomidorowej 4 czubate łyżki koncentratu(...)papryki słodkiej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka majeranku 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i mielony pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolka szparagowa po bretońsku – wykonanie: Fasolkę myjemy i odcinamy oba końce. Następnie kroimy każdą fasolkę na 2 lub 3 kawałki. Pokrojoną przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Wody tylko tyle

Olcia gotuje!
Przepis na sałatkę ziemniaczaną z fasolką szparagową 59

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową.     Sałatka ziemniaczana, to bardzo sycąca sałatka, która jest idealna na gorące dni bo jemy ją na zimno najlepiej prosto z lodówki...      Na naszym kanale jest już kilka przepisów na sałatki ziemniaczane, a dziś Agnieszka prezentuje nową wersję, czyli sałatkę ziemniaczaną z fasolką szparagową. Sałatka z fasolką szparagową(...)fantastyczny przepis dla tych, którzy nie mogą jeść cebulki.  👉Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną z fasolką szparagową ❓     Zamieniamy jeden składnik i sałatka z fasolką szparagową, to fantastyczny przepis dla tych, którzy nie mogą jeść cebulki. W poprzednich wersjach sałatki ziemniaczanej była cebula, a tym razem jej nie dodajemy i sałatka nabiera innego charakteru. Zapraszamy na przepis na sałatkę

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka pieczarkowa z fasolką szparagową 90

Zarówno pieczarki jak i fasolka szparagowa należą do tych warzyw, które znakomicie sprawdzają się jako składnik główny wielu dań. Są świetne w sosach, gotowane, w zupach czy jako składnik sałatek. Można po nie sięgać przez okrągły rok, gdyż pieczarki dostępne są na świeżo cały czas, a fasolkę jeśli nie w świeżej formie bez problemu kupić można mrożoną. Tym razem pieczarki(...)fasolkę szparagową podałam w formie sałatki z jajkami i serem feta. Sałatkę doprawiłam sosem śmietanowym z odrobiną majonezu. Jeśli tylko mogę staram się go używać jak najmniej. Pomimo, iż ja osobiście uwielbiam majonez i zajadam się nim prosto ze słoika, mój mąż nie jest fanem. Ale dwie łyżki, które dodałam do sałatki jakoś zniósł Polecam Wam przygotować tę sałatkę

MeCooks
Fasolka po bretońsku 180

Składniki: 1/2 kg fasoli "Jaś" lub 2 puszki białej fasoli,250 g kiełbasy,250 g wędzonego boczku, 2 - 3 cebule, pieprz, sól, koncentrat pomidorowy lub puszka

kulinarnajamka.blogspot.com
Kremowa zupa z cukinii i zielonej fasolki szparagowej 218

Składniki: 2 młod e cukinie 1 woreczek mrożonej zielonej szparagówki 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego 1 cebula lub kawałek pora 3 ząbki czosnku 2

Czerwień i błękit
Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 200

Rozgrzewające i pyszne danie - z dedykacją dla wiernej czytelniczki, Basi D.:). Składniki: 1 szklanka białej drobnej fasoli olej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 kostka tofu

Qlinarnie i Qlinarnie
Pikantna fasolka po bretońsku 184

Składniki: 1 opak. białej fasoli ( 500g ) 0,5 kg mięsa wieprzowego (szynka/łopatka) 3 laski kiełbasy (np. śląska ) 3 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 selera 1

A Ty Smakuj Mnie
Makaron z tuńczykiem, fasolką szparagową i zielonym groszkiem 194

Pomysł na naprawdę błyskawiczny obiad. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie makaronu ;)Najpierw miałam ochotę na sałatkę z tuńczykiem, też z makaronem, ale później pomyślałam, ze skoro nie

bistro mama
Tagliatelle z fasolką szparagową, pieczarkami i salami w delikatnym sosie 198

Makaron na obiad mogłabym jeść codziennie.Stąd też na blogu pojawia się tagliatelle w kolejnej odsłonie. Do zestawu: makaron + sos śmietanowy pasuje naprawdę wiele dodatków. Ograniczać

bistro mama
Barszcz z czerwoną fasolką 191

Czasami zdarza mi się ugotować zupę i zapomnieć o niektórych składnikach... Tym razem zapomniałam o ziemniakach, które bardzo lubię w barszczu. Obrazki z dzieciństwa podpowiadają mi

bistro mama
Jajko w koszulce na fasolce szparagowej 144

Nie wiem ile w tym roku będzie jeszcze bardzo ciepłych dni. Nie oglądałam prognoz długoterminowych, ale na pewno poranki, wieczory i temperatura panująca na zewnątrz wskazują

bistro mama
Poranne gotowanie czyli Fasolka Jamiego O. i Indyk po grecku 166

Od dwóch dni łapię rożne wydaliny z mego Syncia. Brzmi to okropnie i takie jest. Kiedy maluszek wymiotuje i ma biegunkę ciężko mu pomóc. Szczególnie noce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fasolka po bretońsku 2 154

Składniki: 500 g fasoli, 400 g kiełbasy, 150 g wędzonki, 60 g przecieru pomidorowego, 4 łyżki ketchupu McDonald's, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 łyżka

Aga w kuchni
Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue 46

przepis to zupełny przypadek. Szukałam w głowie pomysłów na pieczoną fasolkę, skrzętnie omijając pomysł zapieczenia jej w sosie pomidorowym. Ha! Jest, barbecue. Jeżeli nie macie ochoty na robienie swojego sosu, zaopatrzcie się w sklepowy z jakimś dobrym składem. Polecam jednak domowy, wiadomo. Wiecie z czym zjadłam wspomnianą fasolkę? Z kaszą gryczaną  i ostatnim słoikiem zimowej sałatki z kapusty. Właśnie(...)muszę w końcu się zabrać za przetwory. Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej pół szklanki sosu barbecue pół szklanki wody sól Fasolkę myjemy i odcinamy z niej brzydkie końcówki (ja głównie skupiałam się na tych twardych, same ogonki od czasu do czasu zostawiałam). Gotujemy ją 5 minut, odcedzamy. Wodę mieszamy z sosem bbq. Fasolkę wrzucamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem

Kardamonovy
Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami – dodatek do obiadu 170

Zima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy się talerz zielonego dobra? Odpowiedź jest prosta: śmiało sięgnąć po mrożonkę! Tą mrożoną fasolkę z suszonymi pomidorami podałam do ryby i powiem Wam tyle – musicie ją wypróbować koniecznie, to przepyszne zestawienie! Nie wiem(...)osobiście fasolkę uwielbiam , w każdym wydaniu i postaci. Jest bardzo wartościowa, przepyszna, szybka i bezproblemowa do zrobienia. Można jej nadać tyle różnych smaków, wykorzystać ją na tak wiele sposobów… W tym roku pierwszy raz będę próbowała wyhodować całkiem własną i ekologiczną – nie ukrywam, mam ciche nadzieje że moje przywiązanie i uwielbienie dla strączków nie dostanie w łeb od (dosłownie

Karo in the Kitchen
Menu na tydzień: W kolorze groszku 155

sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami, spaghetti primavera, risotto, zupa calo verde z młodą kapustą i misa obfitości z pęczakiem i krewetkami. W każdym daniu mnóstwo zielonych warzyw, zwłaszcza groszku, fasolki i szparagów – tak wygląda menu na ten tydzień. Warzywo dla kobiet w ciąży i niemowlaków Młoda fasolka i groszek! Co prawda sezon na nie jest jeszcze przed nami, pierwsze(...)najsłodsze groszki i najbardziej delikatne fasolki pojawią się dopiero w czerwcu, ale my nie możemy się ich już doczekać i dlatego sięgnęliśmy po warzywa mrożone, które (jeśli kupicie produkty dobrej jakości) niczym nie ustępują warzywom świeżym. Groszek i fasolka (i mrożone i świeże) są niezwykle smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. W groszku jest mnóstwo witamin głównie z grupy B, kwas

Niedzielny kucharz
Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą / Beans with buttery breadcrumbs 181

robi się odkąd pamiętam. Zapewne wielu osobom jest znane, jednak jak już doświadczenie mnie nauczyło, czasami coś co dla mnie jest czymś oczywistym, dla kogoś może być nowością Pyszna fasolka szparagowa, ugotowana na półtwardo w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie i wymieszana z podrumienioną bułką tartą z masełkiem – pychota! Świetna jako przekąska sama w sobie, jak i łatwy dodatek(...)każdego dania głównego. Polecam gorąco dopóki fasolka jest w sezonie i w świetnej cenie:) Jeżeli tak jak ja lubisz fasolkę szparagową w każdym wydaniu, polecam także fasolkę zapiekaną z grzybami i fasolkę w pomidorach z migdałami , też są obłędne! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą (3-4 porcje) Składniki: 500 g fasolki szparagowej, umyta

karmelowy
Fasolka szparagowa z czosnkowo cytrynową nutą 188

Fasolka szparagowa , to krynica witamin i składników mineralnych oraz źródło szerokiego zastosowania kulinarnego. Nie każdy wie, że nie wolno jej spożywać na surowo, ponieważ zawiera fazynę – toksyczne białko roślinne (toksalbuminę), które zostaje zneutralizowane dopiero podczas gotowania. Najbardziej popularne połączenie, to ugotowana fasolka polana masłem z bułką tartą. Dla jej wielbicieli… i nie tylko – przepis mojej Mamy – fasolka szparagowa(...)czosnkowo cytrynową nutą. Składniki: - ok. 800 g żółtej fasolki szparagowej - 2 duże ząbki czosnku - olej lub oliwa - różowa sól himalajska - po 1 łyżeczce soli i cukru (do wody) - skórka starta z cytryny Fasolkę myjemy i odcinamy końce. Zagotowujemy wodę z dodatkiem cukru i soli. Wrzucamy fasolkę i gotujemy ok. 5 minut od ponownego zawrzenia wody (żółta, młoda fasolka gotuje się

mojewypiekiinietylko
Fasolka szparagowa 134

warzywniakach zaczęła pojawiać się już fasolka szparagowa – to zarówno ta żółta, jak i zielona. Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to jeśli o mnie chodzi nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne. Generalnie to nie ma dla mnie różnicy, czy jest(...)żółta, zielona, czy fioletowa. Wszystkie są pyszne i nadają się idealnie do tego dania. Ja najchętniej korzystam z własnej fasolki szparagowej, która rośnie w moim ogródku, mam wtedy pewność, że jest ona świeża. Jeśli jednak nie macie miejsca aby wyhodować sobie fasolkę szparagową, wybierając ją w sklepie zwróćcie uwagę przede wszystkim czy jest twarda. Fasolka szparagowa Składniki: 500 g fasolki

PatiGotuje
Fasolka Szparagowa w Śmietanie z Warzywami 107

Witam serdecznie  Propozycja na smaczne danie z fasolki szparagowej z warzywami w śmietanie, w tamtym roku robiłam podobną fasolkę tylko że z mięsem, tym razem nie dodawałam mięsa a dodałam więcej warzyw, jest bardzo smaczna według moich domowników, więc polecam wypróbować przepis :). Będziemy potrzebować: 1 kg fasolki szparagowej do wody w której będę gotowała fasolkę: 1 łyżka masła(...)papryka czerwona 1 cebula (około 100 g) 200 g pieczarek 3 ząbki czosnku 6 łyżek śmietany 12% lub 18% sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania: Fasolka szparagowa w śmietanie https://www.youtube.com/watch?v=HsSnpQaph1Q Przygotowanie: Najpierw przygotuję fasolkę szparagową: Oczyszczoną z końcówek fasolkę szparagową dokładnie płuczę i kroję na mniejsze kawałki ( 4 -5 centymetrowe). Do garnka wlewam około

Uwaga Babcia Gotuje
Fasolka szparadowa - tradycyjna 154

brak nam odmian fasolki szparagowej, za to moim zdaniem najsmaczniejsza jest podawana w tradycyjny sposób, czyli z masłem i tartą bułką. Można ją przygotować na dwa sposoby, które opiszę poniżej. Ilość składników należy dostosować do ilości fasolki szparagowej. SPOSÓB 1. Fasolka gotowana, polana zarumienionym masłem z tartą bułką. SKŁADNIKI fasolka szparagowa (odmiana wedle uznania) masło tarta bułka sól, pieprz PRZYGOTOWANIE(...)Fasolkę umyć, poodcinać końcówki z ogonkami, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. W garnuszku rozpuścić masło, dodać łyżkę tartej bułki, podgrzewać mieszając, aż się ładnie zarumieni. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotową fasolkę odcedzić, nakładać na talerz i polewać masłem z tartą bułką. SPOSÓB 2. Fasolka pieczona z masłem i tartą bułką. SKŁADNIKI fasolka szparagowa (odmiana wedle

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania