przepis to zupełny przypadek. Szukałam w głowie pomysłów na pieczoną fasolkę, skrzętnie omijając pomysł zapieczenia jej w sosie pomidorowym. Ha! Jest, barbecue. Jeżeli nie macie ochoty na robienie swojego sosu, zaopatrzcie się w sklepowy z jakimś dobrym składem. Polecam jednak domowy, wiadomo. Wiecie z czym zjadłam wspomnianą fasolkę? Z kaszą gryczaną i ostatnim słoikiem zimowej sałatki z kapusty. Właśnie(...)muszę w końcu się zabrać za przetwory. Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej pół szklanki sosu barbecue pół szklanki wody sól Fasolkę myjemy i odcinamy z niej brzydkie końcówki (ja głównie skupiałam się na tych twardych, same ogonki od czasu do czasu zostawiałam). Gotujemy ją 5 minut, odcedzamy. Wodę mieszamy z sosem bbq. Fasolkę wrzucamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem
KardamonovyZima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź, któremu marzy się talerz zielonego dobra? Odpowiedź jest prosta: śmiało sięgnąć po mrożonkę! Tą mrożoną fasolkę z suszonymi pomidorami podałam do ryby i powiem Wam tyle – musicie ją wypróbować koniecznie, to przepyszne zestawienie! Nie wiem(...)osobiście fasolkę uwielbiam , w każdym wydaniu i postaci. Jest bardzo wartościowa, przepyszna, szybka i bezproblemowa do zrobienia. Można jej nadać tyle różnych smaków, wykorzystać ją na tak wiele sposobów… W tym roku pierwszy raz będę próbowała wyhodować całkiem własną i ekologiczną – nie ukrywam, mam ciche nadzieje że moje przywiązanie i uwielbienie dla strączków nie dostanie w łeb od (dosłownie
Karo in the Kitchensałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami, spaghetti primavera, risotto, zupa calo verde z młodą kapustą i misa obfitości z pęczakiem i krewetkami. W każdym daniu mnóstwo zielonych warzyw, zwłaszcza groszku, fasolki i szparagów – tak wygląda menu na ten tydzień. Warzywo dla kobiet w ciąży i niemowlaków Młoda fasolka i groszek! Co prawda sezon na nie jest jeszcze przed nami, pierwsze(...)najsłodsze groszki i najbardziej delikatne fasolki pojawią się dopiero w czerwcu, ale my nie możemy się ich już doczekać i dlatego sięgnęliśmy po warzywa mrożone, które (jeśli kupicie produkty dobrej jakości) niczym nie ustępują warzywom świeżym. Groszek i fasolka (i mrożone i świeże) są niezwykle smaczne, ale przede wszystkim zdrowe. W groszku jest mnóstwo witamin głównie z grupy B, kwas
Niedzielny kucharzrobi się odkąd pamiętam. Zapewne wielu osobom jest znane, jednak jak już doświadczenie mnie nauczyło, czasami coś co dla mnie jest czymś oczywistym, dla kogoś może być nowością Pyszna fasolka szparagowa, ugotowana na półtwardo w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie i wymieszana z podrumienioną bułką tartą z masełkiem – pychota! Świetna jako przekąska sama w sobie, jak i łatwy dodatek(...)każdego dania głównego. Polecam gorąco dopóki fasolka jest w sezonie i w świetnej cenie:) Jeżeli tak jak ja lubisz fasolkę szparagową w każdym wydaniu, polecam także fasolkę zapiekaną z grzybami i fasolkę w pomidorach z migdałami , też są obłędne! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą (3-4 porcje) Składniki: 500 g fasolki szparagowej, umyta
karmelowyFasolka szparagowa , to krynica witamin i składników mineralnych oraz źródło szerokiego zastosowania kulinarnego. Nie każdy wie, że nie wolno jej spożywać na surowo, ponieważ zawiera fazynę – toksyczne białko roślinne (toksalbuminę), które zostaje zneutralizowane dopiero podczas gotowania. Najbardziej popularne połączenie, to ugotowana fasolka polana masłem z bułką tartą. Dla jej wielbicieli… i nie tylko – przepis mojej Mamy – fasolka szparagowa(...)czosnkowo cytrynową nutą. Składniki: - ok. 800 g żółtej fasolki szparagowej - 2 duże ząbki czosnku - olej lub oliwa - różowa sól himalajska - po 1 łyżeczce soli i cukru (do wody) - skórka starta z cytryny Fasolkę myjemy i odcinamy końce. Zagotowujemy wodę z dodatkiem cukru i soli. Wrzucamy fasolkę i gotujemy ok. 5 minut od ponownego zawrzenia wody (żółta, młoda fasolka gotuje się
mojewypiekiinietylkowarzywniakach zaczęła pojawiać się już fasolka szparagowa – to zarówno ta żółta, jak i zielona. Powiem Wam szczerze, że uwielbiam smak fasolki szparagowej z bułką tartą. Jeśli przygotowuję ją na obiad to jeśli o mnie chodzi nie potrzebuję już mięsa. Sama fasolka z młodymi ziemniaczkami to dla mnie danie idealne. Generalnie to nie ma dla mnie różnicy, czy jest(...)żółta, zielona, czy fioletowa. Wszystkie są pyszne i nadają się idealnie do tego dania. Ja najchętniej korzystam z własnej fasolki szparagowej, która rośnie w moim ogródku, mam wtedy pewność, że jest ona świeża. Jeśli jednak nie macie miejsca aby wyhodować sobie fasolkę szparagową, wybierając ją w sklepie zwróćcie uwagę przede wszystkim czy jest twarda. Fasolka szparagowa Składniki: 500 g fasolki
PatiGotujeWitam serdecznie Propozycja na smaczne danie z fasolki szparagowej z warzywami w śmietanie, w tamtym roku robiłam podobną fasolkę tylko że z mięsem, tym razem nie dodawałam mięsa a dodałam więcej warzyw, jest bardzo smaczna według moich domowników, więc polecam wypróbować przepis :). Będziemy potrzebować: 1 kg fasolki szparagowej do wody w której będę gotowała fasolkę: 1 łyżka masła(...)papryka czerwona 1 cebula (około 100 g) 200 g pieczarek 3 ząbki czosnku 6 łyżek śmietany 12% lub 18% sól, pieprz olej do smażenia Link do filmu z przygotowania: Fasolka szparagowa w śmietanie https://www.youtube.com/watch?v=HsSnpQaph1Q Przygotowanie: Najpierw przygotuję fasolkę szparagową: Oczyszczoną z końcówek fasolkę szparagową dokładnie płuczę i kroję na mniejsze kawałki ( 4 -5 centymetrowe). Do garnka wlewam około
Uwaga Babcia Gotujebrak nam odmian fasolki szparagowej, za to moim zdaniem najsmaczniejsza jest podawana w tradycyjny sposób, czyli z masłem i tartą bułką. Można ją przygotować na dwa sposoby, które opiszę poniżej. Ilość składników należy dostosować do ilości fasolki szparagowej. SPOSÓB 1. Fasolka gotowana, polana zarumienionym masłem z tartą bułką. SKŁADNIKI fasolka szparagowa (odmiana wedle uznania) masło tarta bułka sól, pieprz PRZYGOTOWANIE(...)Fasolkę umyć, poodcinać końcówki z ogonkami, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości. W garnuszku rozpuścić masło, dodać łyżkę tartej bułki, podgrzewać mieszając, aż się ładnie zarumieni. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotową fasolkę odcedzić, nakładać na talerz i polewać masłem z tartą bułką. SPOSÓB 2. Fasolka pieczona z masłem i tartą bułką. SKŁADNIKI fasolka szparagowa (odmiana wedle
Passions hobbies lifeostatni gagatek jest bohaterem dzisiejszego przepisu. Chodziłam koło tej kiełbasy, skubaliśmy ją z My tu i tam, ale ostatecznie postanowiłam wykorzystać ją do potrawy jednogarnkowej. Tej konkretnej. Do fasolki po bretońsku. To była instynktowna, pierwsza myśl. My nie oponował, nie znam chyba większego fana tej potrawy. No więc ciach, mamy to. Gotowałam i próbowałam, próbowałam i gotowałam. Fasolka wyszła przepyszna(...)mój mąż powiedział, że to jedna z lepszych fasolek, jakie zrobiłam. I teraz nie wiem czy to zasługa chorizo czy pomidorów w puszce bardzo dobrej jakości, których w końcu zaczęłam używać w kuchni. Pewnie i to i to. Na drugi dzień fasolka była jeszcze smaczniejsza. Zawekowałam na próbę jeszcze jeden słoik, ta wersja prawdopodobnie będzie najlepsza. Wyjdzie w praniu
KardamonovyCzyli ogólnie koperek jest chujowy, chcę żeby umarł. Tak więc w dzisiejszym daniu nie będzie ani grama koperku. No bo jak miałby być skoro dzisiaj mam dla Was fasolkę szparagową oblaną masłem z bułką tartą. Tak, wiem, danie tak proste, banalne wręcz, że w zasadzie chyba nie zasługuje na osobny wpis na blogu. Ale wiecie co? Wcale nie, właśnie(...)pojęcia nie mają żadnego, a czasami chcieliby zjeść coś smacznego, w dodatku samemu to przygotowując. Dlatego też lubię pokazywać jak w absolutnie prosty sposób można przygotować naprawdę smaczne danie. FASOLKA SZPARAGOWA Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ Przepis na fasolkę szparagową z masłem i bułką tartą – składniki: 1 kg fasolki szparagowej 2-4 łyżki bułki tartej 50-100 g masła cukier
Marder&Marder Manufactureroku sadzę w swoim warzywniaku fasolkę szparagową. Bardzo lubimy tradycyjną fasolkę szparagową z bułką tartą i masełkiem. Gdy przychodzi jednak sezon na fasolkę, są jej takie ilości, że dodaję ją do różnych dań, rozdaję rodzinie i jeszcze zostaje. Dlatego w zeszłym roku po raz pierwszy postanowiłam zrobić przetwory na zimę z fasolki szparagowej. Byłam ciekawa jak wyjdą i czy jest(...)sens w ogóle podejmować trud. Okazało się jednak, że nie był to zły pomysł. Szczególnie domownikom i gościom przypadła do gustu sałatka z fasolki szparagowej z papryką, cebulą i marchewką w sosie pomidorowym. Wyszła fajna, wyrazista w smaku. Pasuje jako dodatek do obiadu, czy też jako samodzielna przekąska. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2kg żółtej fasolki szparagowej 2 duże
Waniliowe ImprowizacjeFasolka po bretońsku, przepis na danie jednogarnkowe z białej fasoli i sosu pomidorowego. Pyszna potrawa z fasoli najczęściej piękny Jaś z różnymi dodatkami, to klasyczne, polskie danie. Przepis na fasolę z pomidorami i wędliną, pieczarkami lub mięsem. Można także przygotować fasolkę z warzywami lub fasolkę z ziemniakami. Przepis na fasolkę po bretońsku jest prosty. Należy tylko przestrzegać kilku podstawowych rzeczy(...)ugotować pyszną fasolkę nie można używać kiepskich składników. Fasola z puszki tu się nie sprawdzi. Nie dlatego, że to kiepska jakość, fasola z puszki jest za miękka. To będzie fasolka z pomidorami i nic więcej. Biała fasola, wędlina, boczek, pieczarki czy kawałek mięsa. Fasolka po bretońsku tak jak bigos, grochówka, zalewajka czy kapuśniak lubią wędzonkę. Dlatego do potraw z białej
Dieta moja pasjaugotować fasolkę szparagową zieloną ? Podzielę się z Wami moim sposobem jak ją ugotować, tak aby fasolka była jędrna i zielona po ugotowaniu. Po pierwsze: fasolkę szparagową zieloną obieramy (odcinamy końcówki) i myjemy pod bieżącą wodą. Następnie fasolkę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Na 0,5 kg fasolki potrzebujemy ok.2 litrów wody, 1 łyżkę cukru (cukier spowoduje, że fasolka(...)ugotowaniu będzie miała ładny, zielony kolor) i 1 łyżeczkę soli. Ustawiamy na płycie, gazie, palniku i doprowadzamy do zagotowania. Od momentu zawrzenia, fasolkę gotujemy 10-20 minut. Czas zależy od fasolki – im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 10 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzamy/ Podajemy z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego! Artykuł
CookYourselfugotować fasolkę szparagową zieloną ? Podzielę się z Wami moim sposobem jak ją ugotować, tak aby fasolka była jędrna i zielona po ugotowaniu. Po pierwsze: fasolkę szparagową zieloną obieramy (odcinamy końcówki) i myjemy pod bieżącą wodą. Następnie fasolkę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Na 0,5 kg fasolki potrzebujemy ok.2 litrów wody, 1 łyżkę cukru (cukier spowoduje, że fasolka(...)ugotowaniu będzie miała ładny, zielony kolor) i 1 łyżeczkę soli. Ustawiamy na płycie, gazie, palniku i doprowadzamy do zagotowania. Od momentu zawrzenia, fasolkę gotujemy 10-20 minut. Czas zależy od fasolki – im fasolka młodsza, tym szybciej dochodzi. Po 10 minutach warto wyjąć jedną fasolkę i spróbować. Przed podaniem odcedzamy/ Podajemy z podsmażoną na maśle bułka tartą. Smacznego! Artykuł
CookYourselfProste i szybkie danie. Sałatka z fasolki szparagowej i soczewicy wymaga 15 minut sprawnej pracy. Jest zdrowa i bardzo sycąca. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Bardzo smakowite połączenie chrupkiej fasolki z miękką soczewicą; aromatyczny zestaw dymnej w smaku kiełbasy i miodowego dresingu. Sałatka z fasolki szparagowej i soczewicy jest daniem, łatwym i szybkim. Jeśli chcesz możesz(...)zrezygnować z kiełbasy, ale jeśli chcesz ją dodać użyj dobrej wędliny, najlepiej wolnodojrzewającej, suchej surowej, albo chorizo. Sałatka z fasolki szparagowej i soczewicy jest daniem sycącym, ale możesz zwiększyć jej walory odżywcze posypując ją po wierzchu grzankami z ciemnego pieczywa. Wiele razy pisaliśmy już o zdrowotnych walorach soczewicy, ale o dobrych rzeczach pisania nigdy za dużo:) Soczewica jest bogata
Niedzielny kucharzZupa z fasolki szparagowej z kurkumą i imbirem. Zupa fasolkowa z zielonej fasolki szparagowej, z żółtej też może być, będzie jeszcze bardziej słoneczna . Ta zupa to moje ostatnie odkrycie kulinarne, jest tak smaczna, że nie mogłam odmówić sobie 2 talerza zupy Pyszna zupa z fasolki szparagowej, ziemniaków i marchewki. Aksamitna, lekka i delikatna. Ugotowana na domowym bulionie, doprawiona kurkumą(...)szczyptą imbiru. Delikatnie zabielana śmietanką. Z dużą ilością koperku. W sezonie jesienno-zimowym, gdy nie ma świeżych warzyw polecam świeżą fasolkę zastąpić mrożoną. Ma piękny żółty kolor. Nie trzeba czekać do lata na jej ugotowanie! Wystarczy dodać mrożoną fasolkę szparagową oraz warzywa korzeniowe dostępne o tej porze roku: ziemniaki, marchewkę i pora. Pyszna zupa z mnóstwem jarzyn, bardzo szybka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfasolka jest według przepisu mojego męża, który też ją sam ugotował i zawsze sam ja robi ja tylko dokładnie spisałam przepis i Wam go podaje bo tak jak dawniej fasolki jeść nie mogłam ( m.in. z powodów żołądkowych) tak tą wcinam ze smakiem :) Dla mnie jest najsmaczniejsza fasolką jaką kiedykolwiek jadłam. Mąż zawsze robi duży garnek tej fasolki gdyż resztę wkłada(...)duża cebula 4 kiełbasy dobrej jakości, wędzone ( 500-600 g) 4 listki laurowe około 500 g boczku wędzonego (nie konieczne, czasem dajemy, czasem nie i tak wychodzi pyszna fasolka, a jest lżejsza na brzuch) 5-6 kulek ziela angielskiego gałka muszkatołowa do smaku 4 łyżki majeranku 2-3 łyżeczki papryki wędzonej 2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz do smaku dodatkowo
Gotowanie...to proste !wkawiarence.pl Lato to słońce, duuuużo słońca. Warto ten kolor przenieść również do kuchni. Polecam Wam pyszne danie – zupa z cukinii i fasolki szparagowej. Najbardziej słoneczna zupa świata ! Coś więcej na jej temat? Można ją gotować przez cały rok, jednak latem kosztuje grosze. Bo cukinia tania, a i fasolka kosztuje zaledwie 6 zł. Garść tradycyjnych warzyw i przypraw + kurkuma(...)serwujemy na stole – obiad w kolorze słońca ! Zupa z cukinii i fasolki ma ten dodatkowy plus, ze ma oryginalny smak i zdradzę Wam, że z pewnością zaskoczycie nią swoich gości! Nietypowy leciutki posmak z Dalekiego Wschodu uzyskamy dzięki kurkumie. Jest elegancka, bez dwóch zdań, unikalna dzięki walorom smakowym i słonecznej barwie. No i nie mogę zapomnieć też, że zdrowa
W KawiarenceAromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową to pyszne danie obiadowe z brązowym ryżem, które przygotowuje się w łatwy sposób, a smakuje wybornie. Zamarynowane, a następnie usmażone mięso, miękkie warzywa, a całość bardzo łatwa w przygotowaniu. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową to szybkie danie z patelni, które gorąco polecam Przepis na dwie porcje(...)dania Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową SKŁADNIKI: 4 pałki kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego z granatem 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 marchwie 150 g żółtej fasolki szparagowej 150 g zielonej fasolki szparagowej sól 100 g brązowego ryżu PRZYGOTOWANIE: Pałki z kurczaka oczyścić
WSZYSTKO SMACZNEFilet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem to bardzo smaczne danie obiadowe, które urzeknie Was swoim smakiem i aromatem Delikatne mięso o smaku curry, miękka fasolka, a całość wraz z podprażonym sezamem smakuje rewelacyjnie. Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem jest bardzo łatwy w przygotowaniu i niesamowicie smaczny. Zachęcam do wypróbowania przepisu(...)Przepis na 3-4 porcje dania Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka lub 2 pojedyncze 4 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżeczki przyprawy curry duża szczypta chili pieprzu cayenne 3 łyżki sezamu 400 g zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka masła sól PRZYGOTOWANIE: Filet z piersi kurczaka
WSZYSTKO SMACZNEFilet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem to bardzo smaczne danie obiadowe, które urzeknie Was swoim smakiem i aromatem Delikatne mięso o smaku curry, miękka fasolka, a całość wraz z podprażonym sezamem smakuje rewelacyjnie. Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem jest bardzo łatwy w przygotowaniu i niesamowicie smaczny. Zachęcam do wypróbowania przepisu(...)Przepis na 3-4 porcje dania Filet kurczaka z fasolką szparagową i sezamem SKŁADNIKI: 1 podwójny filet z piersi kurczaka lub 2 pojedyncze 4 łyżki sosu sojowego jasnego 2 łyżeczki przyprawy curry duża szczypta chili pieprzu cayenne 3 łyżki sezamu 400 g zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka masła sól PRZYGOTOWANIE: Filet z piersi kurczaka
WSZYSTKO SMACZNEAromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową to pyszne danie obiadowe z brązowym ryżem, które przygotowuje się w łatwy sposób, a smakuje wybornie. Zamarynowane, a następnie usmażone mięso, miękkie warzywa, a całość bardzo łatwa w przygotowaniu. Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową to szybkie danie z patelni, które gorąco polecam Przepis na dwie porcje(...)dania Aromatyczne pałki kurczaka z fasolką szparagową SKŁADNIKI: 4 pałki kurczaka 1 łyżka octu balsamicznego z granatem 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oleju 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 marchwie 150 g żółtej fasolki szparagowej 150 g zielonej fasolki szparagowej sól 100 g brązowego ryżu PRZYGOTOWANIE: Pałki z kurczaka oczyścić
WSZYSTKO SMACZNESałatka brokułowa z fasolką szparagową, pomidorkami i serem feta to pyszne, zdrowe i łatwe do przygotowania danie. Taka sałatka świetnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację, a także jako lunch do zabrania do szkoły lub pracy. Bardzo lubię fasolkę szparagową, ale do tej pory trudno mi było ją połączyć w sałatce z innymi warzywami, raczej używałam jej jako dodatku(...)obiadu lub dodawałam do curry. Tym razem zupełnie przez przypadek na stole kuchennym fasolka spotkała się z brokułem i okazało się, że to było bardzo smaczne spotkanie. W lodówce znalazłam jeszcze pomidorki paprykowe i ser feta, które świetnie połączyły smaki i dodały sałatce koloru. Sałatka jest bardzo zdrowa, smaczna i nie trzeba dużo czasu, aby ją przygotować. Dodatkowo sałatka jest
Kuchcik gotujeDzisiaj robimy nic innego jak najprostszą w świecie fasolkę szparagową. Bułka jest tylko dodatkiem i tylko w wersji tartej Fasolka szparagowa z bułką Do wykonania naszego dania nie potrzeba ogromnej ilości różnych składników. I to jest w tym wszystkim fajne, że małym kosztem możemy zrobić coś naprawdę smacznego. Tak przygotowaną fasolkę można podawać jako dodatek do innych dań ale niekoniecznie(...)Serwowana sama również może zastąpić danie główne. U siebie w domu przygotowywuję tą fasolkę tylko w sezonie, gdyż wiadomo świeża jest najlepsza. Nie użyłabym do tego dania fasolki mrożonej. Nie ma ona ani tego samku ani tej konsystencji co świeża. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki
mecooksdużo pisać - pyszna, chrupiąca, pożywna i zdrowa przekąska . Można ją pałaszować na ciepło lub zimno. I jak tu się oprzeć? Składniki 400 g fasolki szparagowej 2 łyżki lub wedle uznania masła sezamowego - tahini jasne, gęste sezam świeżo prażony do posypania sól morska gruboziarnista Przygotowanie przygotuj tahini z przepisu Masło sezamowe jasne - tahin i (w wersji gęstej) ugotuj fasolkę zgodnie(...)przepisem Gotujemy fasolkę szparagową w szybkowarze ugotowaną fasolkę przełóż natychmiast do zimnej wody z kostkami lodu jak tylko fasolka się schłodzi, odsącz ją na durszlaku rozgrzej patelnię wrzuć na patelnię odsączoną fasolkę i polej ją masłem sezamowym, staraj się rozlać masło sezamowe po całej fasolce delikatnie potrząsaj patelnią, aby masło sezamowe zaczęło obtaczać fasolki - jeśli skleją Ci się
Szybko SzybkowarWskazówki : najlepiej wykonać to w dwóch naczyniach żaroodpornych piekąc obydwa w jednym czasie (ułatwi nam to późniejsze nakładanie), aczkolwiek jeśli nie dysponujemy taką ilością naczyń, spokojnie możemy ułożyć zawinięte fasolki na kaszy i zapiekać je razem. Przepis na 4 porcje. Składniki na fasolkę w szynce: - 500 g fasolki szparagowej (pół na pół żółtej i zielonej) - 100g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej(...)oliwa z oliwek - pieprz Fasolkę płuczemy pod bieżącą wodą, odcinamy końce i gotujemy do miękkości. (Wrzucamy ją do zimnej wody, ok. 2l wody na 500g fasolki wraz z łyżeczką soli, można ją również gotować z dodatkową łyżką cukru. Ustawiamy na palnik i od momentu zawrzenia wody gotujemy ją 10-20 minut. Wszystko zależy od "starości" fasolki. Im młodsza
Be Fit Be Strong