porcje damskie i męskie :D Całkiem fajna zapiekanka mi wyszła. Jak zwykle kombinowałam i udało mi się nie przekombinować. Bardzo sycąca, pachnąca i odrobinę pikantna. Polecam
Mango PapajaBardzo lubię wędzonego kurczaka, kiedyś jadłam go z chlebem, sałatą i majonezem, od czasu MM robię z nim sałatki. Ta sałatka powstała po przeczytaniu przepisu Passionfruit
Zdrowa Kuchnia SowyZachciało mi się sałatki z tuńczykiem. Zaglądnęłam do lodówki i spiżarki i wyszła sałatka "czego tam nie ma!";) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySoczewica stała się niewątpliwie moim strączkowym faworytem! Przedstawiam trzy wersje dania obiadowego bądź kolacyjnego - soczewica z dodatkiem pora (i kiełków), z dodatkiem pieczarek oraz soczewica z
Zdrowa Kuchnia SowyChyba mi się smak zmienia. Do tej pory nie przepadałam za kaszka kukurydzianą. Ale ostatnio ,, chodziło" za mną kilka pomysłów w których elementem potrawy była
Buniabaje w kuchni/Przepis powstał we współpracy reklamowej w ramach kampanii Moc Polskich Warzyw./ Kto nie kocha fasolki szparagowej ugotowanej do obiadu i polanej masłem z bułką tartą? To danie tak bardzo kojarzy nam się z domem, pysznym posiłkiem, letnim obiadem. I oczywiście to jest fasolka, po którą sięgam bardzo często, ale wykorzystuję ją też często w bardziej niestandardowych daniach. Idealnie pasuje(...)jeśli go nie posiadasz, zrób to danie na patelni tradycyjnej, ale pamiętaj o wyższej temperaturze i mieszaniu. Do tego dania możesz wykorzystać dowolną odmianę. Ja tym razem wykorzystałam fasolkę żółtą, która z reguły jest bardziej krucha i delikatniejsza, oraz fasolkę zieloną, która ma równie pyszny smak i bywa bardziej chrupiąca. W sklepach możecie czasem też spotkać odmianę o kolorze fioletowym
nietylkopasta.plFasolka szparagowa z bułką tartą jest jednym z ulubionych dodatków do obiadu. Jest wiele wersji tego dania. Jak ugotować fasolkę szparagową z bułką tartą, by smakowała każdemu miłośnikowi tego dania? Koniecznie trzeba zbalansować smaki! Jak ugotować fasolkę szparagową z bułką tartą? W każdym przepisie ważną rolę odgrywa sól oraz oczywiście fasolka. Najlepsza jest wiosną, dlatego to wtedy najczęściej można(...)zjeść. W Polsce bardzo popularna jest fasolka szparagowa z bułką tartą i masłem, która robi się na zasmażce, świetnie smakuje cała obtoczona w bułce. Jest to klasyczna wersja uwielbiana przez dzieci i dorosłych. Najlepiej smakuje na ciepło jako dodatek do obiadu, choć na zimno jako samodzielne danie smakuje także wyśmienicie. Jak urozmaicić fasolkę szparagową z bułką tartą? Fasolka szparagowa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 2 porcje Przygotowanie 20 min. Gotowanie 30 min. Kalorie 130 kcal Rozpływający się w ustach filet z dorsza atlantyckiego smażony na masełku pietruszkowym. Zielona fasolka mamut z zasmażaną bułeczką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: DORSZ SMAŻONY 400 g filetu z dorsza niemrożonego 30 g masła 3 łyżeczki natki pietruszki świeżo posiekanej 1 niewielka cytryna sól morska(...)PONADTO 400 g zielonej fasolki szparagowej mamut 1 solidna łyżeczka soli 1,5 litra wody 2 łyżki masła 2 czubate łyżki miałkiej bułki tartej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: DORSZ Z PATELNI Filet z dorsza wyjmij z lodówki 20 – 30 minut przed planowanym smażeniem, musi nabrać temperatury pokojowej na kuchennym blacie. Skróci to czas smażenia, przez co delikatne mięso
ProstePesto.plKaczka w pomarańczach z fasolką i kopytkami w towarzystwie nasion granatu. Brzmi nieźle, nie? Ta kaczka w pomarańczach, jest nieco słodka, lekko słona, jędrna i aromatyczna. Kaczkę krótko obsmażam na suchej patelni by wytopić z niej tłuszcz, potem duszę w aromatycznym sosie na bazie pomarańczy. Kopytka podsmażam w aromatach po kaczce a fasolkę gotuję krótko na parze. Do pomarańczowego sosu(...)smak. INNE PYSZNE DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE: STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI Z PIKANTNYM CHORIZO I MIĘTĄ PIEKIELNIE DOBRE SCHABOWY Z SEREM FASOLKĄ EDAMAME I GROSZKIEM PRZEPIÓRKI DUSZONE W WINIE Z GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWO SZPINAKOWYM Z GORGONZOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI CURRY
globuskulinarnyCzas czytania: < 1 min Fasolka szparagowa z prażoną cebulką i octem balsamicznym jest to bardzo ciekawe i niecodzienne połączenie smaków. Do tego dania najlepsza jest młoda, zielona fasolka, która szybko się gotuje i nie ma łyka. Fasolka szparagowa z prażoną cebulką to idealny dodatek do dania głównego mięsnego lub wegetariańskiego. Pamiętajcie, żeby fasolka powinna być ugotowana al dente, taka(...)jest najlepsza, chrupiąca i jędrna. Polecam! Print Fasolka szparagowa z prażoną cebulką .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Świetny dodatek do dania głównego. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword fasolka Prep Time 5 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 15 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 500 g młodej zielonej fasolki 5 łyżek prażonej cebulki
SprawdzonaKuchnia.pljednogarnkowe. Poniżej propozycja jednej z wielu kombinacji. Jaka jest Wasza ulubiona? Składniki: 0,5 kg piersi z indyka 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 marchewka 0,5 kg fasolki szparagowej 500g przecieru pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, bazylia, czosnek 1. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisyFasolka szparagowa podobnie jak szparagi i kalafior bardzo dobrze smakuje ugotowana i polana podsmażoną na maśle bułką tartą. Ja też często tak ją przyrządzam. Tym razem jednak nieco zmieniłam nasze upodobania i powstała fasolka szparagowa po katalońsku. Jest to pomysł na smaczny letni obiad dla całej rodziny. Fasolka szparagowa po katalońsku to ugotowane, a następnie podsmażone na patelni strąki(...)towarzystwie upieczonych ziemniaków i pomidorków koktajlowych. Ziemniaki można też usmażyć na głębokim tłuszczu jak frytki. Fasolka przygotowana w ten sposób może stanowić samodzielne danie obiadowe, ale będzie też smakować w towarzystwie pieczonych lub smażonych mięs. Natomiast u mnie fasolka szparagowa po katalońsku została podana z jajkiem sadzonym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Fasolkę szparagową po katalońsku: 800 g fasolki szparagowej
Danka PichciFasolka po bretońsku to jedno z najpopularniejszych, tradycyjnych dań kuchni polskiej . Gotowana fasola odmiany Piękny Jaś z dodatkiem pożywnej kiełbasy i aromatycznego boczku w pysznym sosie pomidorowym to fantastyczny pomysł na obiad dla całej rodziny . Fasolka po bretońsku – przepis babci Fasolka po bretońsku to jedno ze wspomnień obiadów w domu moich dziadków. Zapach rozchodził się po całym domu(...)smak był niepowtarzalny. Fasolka po bretońsku z przepisu babci zawsze była robiona ze świeżej fasoli, namoczonej wieczór wcześniej – nigdy z puszki. Sama nie jestem aż taką tradycjonalistką i zdarza mi się przygotować to danie z fasolą z puszki, ale konsystencja i smak nieco się różnią. Jeśli więc tylko macie czas, to pamiętajcie by namoczyć fasolę wieczór wcześniej, naprawdę warto
Na-talerzu.plFasolka z boczkiem, kiełbasą i pieczarkami, pięknie pachnie wędzonką i przyprawami, jest sycąca i rozgrzewająca. Moja propozycja najbardziej znanej potrawy z fasoli, której smak idealnie komponuje się pachnącym wędzonym boczkiem, kiełbasą, pieczarkami i aromatycznymi przyprawami. Ponieważ wykorzystałam fasolę z puszki, moją fasolkę z boczkiem, kiełbasą i pieczarkami przygotowuje się błyskawicznie. Ostatnio gdy chcę przygotować fasolkę po bretońsku to kupuję dużą(...)całą noc. Następnego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie (co się moczyła) aż do miękkości i dalej postępować jak w moim przepisie. Na blogu są dwa przepisy na fasolkę po bretońsku: tradycyjna fasolka po bretońsku i błyskawiczna fasolka po bretońsku , ale bardzo polecam Wam dzisiejszy przepis, gdyż ta fasolka z boczkiem, kiełbasą i pieczarkami jest na wypasie J Składniki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPoznaj mój podstawowy przepis na fasolkę po bretońsku. Danie jednogarnkowe, bardzo proste do przygotowania, a jednocześnie sycące i aromatyczne. Fasolka po bretońsku to nic innego jak biała fasola z sosem pomidorowym oraz dodatkiem mięsa w postaci boczku i kiełbasy. U mnie najczęściej jem samą fasolkę po bretońsku lub ewentualnie z dodatkiem chleba. Najczęściej używam białej fasoli typu Jaś drobnej , zdecydowanie(...)szybciej się gotuje niż ta większa. Składniki na fasolkę po bretońsku: 500g białej fasoli typu Jaś 100 g boczku wędzonego 300 g kiełbasy dobrej jakości (u mnie śląska z szynki Premium) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego lub/i 1,5 szklanki przetartych pomidorów Przyprawy: sól, pieprz, łyżka majeranku, papryka wędzona, ziele angielskie, liść laurowy Zobacz jak krok
Ania gotuje