fasola - 7342 przepisów (strona:110/490)

Kremowa zupa fasolowa z migdałami 168

Składniki na 6 porcji: 600-700 g ugotowanej białej fasoli (3 puszki) 250 ml mleka migdałowego 2 cebule czubata łyżeczka mielonej kozieradki łyżeczka rozmarynu łyżeczka soli 50 g płatków migdałowych podprażonych na suchej patelni Przygotowanie: Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż przez 5 minut w garnku w którym będziesz gotować zupę (4-5 litrów) , dodaj kozieradkę i rozmaryn, smaż(...)kilka sekund i dodaj fasolę, oraz mleko i około pół litra wody. Gotuj przez 5 minut (do zagotowania), dopraw solą, i zblenduj na gładki krem * może będzie konieczne dodanie ciut więcej wody. Podawaj przybraną podprażonymi migdałami i kilkoma kroplami oliwy lub dobrego oleju. Artykuł Kremowa zupa fasolowa z migdałami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Zapiekane nachos 187

skrzydełka z kurczaka – chilli con carne – tacos ze stekiem Przygotowanie : 40 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 300 g wołowego mięsa mielonego – 3/4 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki) – pół szklanki passaty pomidorowej – 50 ml czerwonego wina – 1 ząbek czosnku – 1 papryczka chilli ostra – 2 łyżki oliwy z oliwek(...)chilli, a następnie dodaj mięso i usmaż je od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego już mięsa dodaj passatę, wino i duś około 5 minut, po czym dodaj czerwoną fasolę i dopraw całość do smaku. Jeśli mięso jest dla ciebie zbyt mało pikantne możesz dołożyć więcej chilli lub doprawić np sosem Tabasco. Duś aż sos nieco wyparuje i całość zdobi

nietylkopasta.pl
Gulasz z fasolą i serem na ostro 134

Piekielny gulasz rozgrzewający z fasolą, wołowiną, papryką ostrą i serem śródziemnomorskim z chilli oraz grzankami. Sycące i pyszne danie na chłodne dni. Ostre kawałki sera  dodają pikanterii potrawy. Idealny talerz na zimowe chłody. 40 dkg wołowiny 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 20 dkg pieczarek 1 puszka fasoli natka pietruszki 100 g sera z chili olej rzepakowy(...)miękkie. Pieczarki myję, kroję i smażę na drugiej patelni. Po upływie 50 minut duszenia, dodaję do wołowiny pokrojone papryki, i przesmażone pieczarki. Duszę kolejne 10 minut. Pod koniec dodaje fasolę, ser który się rozpuści, koncentrat , doprawiam solą, pieprzem. Gulasz podaję z natką, pieprzem czerwonym. Bułkę kroję na kromki, polewam olejem  i kruszę na nie pozostałe kawałki sera. Grzanki wstawiam

wesoła kuchnia
Meksykańska sałatka z kabanosem 144

Bardzo aromatyczna, pikantna sałatka na bazie polskich kabanosów, konserwowych ogórków, wyczuwalnego czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk. Składniki: 300g kabanosów 150g ogórków konserwowych 150g marynowanych pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 papryczki chilli 180g żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki(...)łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól Wykonanie: 1. Kabanosy pokroić w 0,5 cm talarki, a kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. 2. Papryki, ogórki i pieczarki pokroić w kostkę. 3.  Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a czosnek i papryczkę chilli drobno posiekać. 4.  Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, jogurt

Szalona Kuchnia Eweliny
Barszcz ukraiński 303

średnie buraczki – 2 cebule – 2 marchewki – 1 mała pietruszka – 1/4 selera – 200 g kapusty kiszonej – 600 g ziemniaków – 1 puszka białej fasoli lub szklanka ugotowanej wcześniej fasoli – przyprawy: 4-5 listków laurowych, 6 kulek ziela angielskiego, sól, pieprz, – olej lub oliwa do smażenia – śmietana do podania – posiekana natka pietruszki(...)mniejszą kostkę. Gotuj je w osobnym garnku w osolonej wodzie do miękkości. Po ugotowaniu dodaj ziemniaki wraz z wodą w której się gotowały do zupy, dołóż także białą fasolę. To czas na ostatnie doprawienie. Podawaj barszcz z odrobiną śmietany 18%, posypany natką pietruszki. Smacznego! Artykuł Barszcz ukraiński pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Sałatka Król Imprezy 162

pomidorków koktajlowych lub śliwkowych, 200 g sera żółtego w kostce (np. gouda), 1 opakowanie ostrych nachosów (ok. 300 g) 1 średnia puszka kukurydzy (425 ml), 1 średnia puszka fasoli czerwonej (425 ml), 1 duża cebula czerwona, 1 duża cebula biała, mały koncentrat pomidorowy (70 g), 2-3 łyżeczki oregano, 1- 2 łyżki oleju do smażenia, 1 ząbek czosnku,   Składniki(...)przyprawami i dodajemy przecier. Mięso można podlać delikatnie wodą, dzięki temu lepiej połączy się z koncentratem. Całość chwilę podsmażamy i ściągamy z ogania do wystudzenia. Warzywa z puszek odsączamy, fasolę przepłukujemy wodą i zostawiamy do obcieknięcia. Sałatę lodową myjemy, osuszamy i kroimy na drobne kawałki. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Czerwoną cebulę przekrajmy na pół i kroimy na cienkie plasterki

rozgotowana
KOLOROWA BROKUŁOWA SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ 595

Pyszna, zdrowa i kolorowa sałatka brokułowa.  Niskokaloryczny, bobfity w witaminy i minerały brokuł oraz bogata w białko czerwona fasola to fantastyczne połączenie składników dla osób dbających o to, co jedzą. Bardzo zdrowa i pożywna sałatka na każdą okazję.   Składniki: 1 brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 3 jaja pęczek szczypiorku opakowanie słonecznika łuskanego Składniki do sosu: 100 ml jogurtu(...)osolonej wodzie do miękkości.  Na dno miski wykładamy ostudzony, ugotowany brokuł. Całość polewamy sosem czosnkowym. Ugotowane na twardo jaja kroimy na ćwiartki, układamy  na wierzchu, posypujemy fasolą, pestkami i szczypiorem pokrojonym na drobną kostkę. Smacznego. Jeżeli przygotowałaś/eś sałatkę z tego przepisu, bardzo proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres slodki.zakatek123@gmail.com. Fotografię opublikuję w komentarzach oczywiście

Słodki Zakątek
Sałatka Król Imprezy 410

Sałatka Król Imprezy 300 g mięsa mielonego z szynki 1 czerwona mała cebula 1,5-2 łyżki koncentratu pomidorowego 300 g pieczarek mała puszka kukurydzy mała puszka czerwonej fasoli 100-150 g sera żółtego 3 pomidory pół główki sałaty lodowej 250-300 g jogurtu typu greckiego 3-4 łyżki majonezu chipsy tortilla ostre sól, pieprz, papryka ostra, oregano olej(...)wystudzenia. Pomidory pokroić w drobną kostkę, a ser potarkować na tarce o grubych oczkach. Jogurt wymieszać z majonezem i doprawić sos do smaku solą i pieprzem. Kukurydzę i fasolę odcedzić i przepłukać. Sałatę cienko poszatkować, posiekać i ułożyć na dnie miseczki. Lekko ubić. Na wierzchu ułożyć warstwowo: pokrojone pomidory, podsmażone mięso, pieczarki, kukurydzę z fasolą, sos, ser. Z chipsów tortilla

Pieguskowa Kuchnia
Sylwester 2017 247

kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka z grillowanej cukinii

Moja smaczna kuchnia
Zupa krem z dyni i białej fasoli 135

Zupa krem z dyni i białej fasoli                                                                  Nóż Ambition(...)Pyszna i sycąca zupa krem na jesienną pogodę. Przepis zaczerpnięty z źródło Składniki : fasola biała - 1 puszka dynia - 800 g po obraniu cebula - 1 szt czosnek - 2 ząbki bulion warzywny - 650 ml sól i pieprz oliwa z oliwek 1 łyżeczka imbiru ½ łyżeczka mielonej kurkumy 1 łyżeczka papryki Dekoracja pestki z dyni pietruszka karbowana Przygotowanie: Dynię przekroić na połowę, wydrążyć środek

Kuchnia Danusi
Kurczak z warzywami i kaszą gryczaną 148

więcej i odgrzać następnego dnia – nic nie traci na smaku. Z jednego dania kilka pomysłów? No pewnie! Kurczaka możecie zastąpić kiełbaską lub (dobrej jakości) parówkami, np. grillowanymi, dodać fasolę i brokuły. Kaszę też możecie zastąpić jednego dnia, jaglaną, drugiego pęczakiem, ryżem czy nawet makaronem. Lub zupełnie zrezygnować z mięsa i przygotować danie wegetariańskie, nawet fit:) Życzę smacznego! Składniki: pierś(...)kurczaka 1 średni pomidor duża garść mrożonej żółtej fasoli 1 mała cebula około szklanki (250 ml od herbaty) kaszy gryczanej ząbek czosnku oliwa z oliwek przyprawy: vegeta natur, lubczyk, świeżo zmielony pieprz, przyprawa kebab-gyros do posypania: natka pietruszki, koperek, szczypiorek, rukola – do woli opcjonalnie: tarty parmezan, bursztyn Sposób przygotowania: pierś myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w średnią kostkę

Zasmakuj Kuchni
Przepisy na Andrzejki 135

kozim serkiem i czarnuszką Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z figami, orzechami laskowymi i grana padano Sałatka ziemniaczana z kukurydzą

Moja smaczna kuchnia
PULLED PORK W SOSIE POMIDOROWYM Z FASOLĄ 115

się spodobać. Składniki*: pulled pork z tego przepisu -> PULLED PORK Z KARKÓWKI (KLIK) 2 butelki przecieru pomidorowego (w sumie 1380g) 1 puszka pokrojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka czarnej fasoli woda do wypłukania butelek dodatki tj kukurydza, ser żółty, kolendra do [...] Artykuł PULLED PORK W SOSIE POMIDOROWYM Z FASOLĄ pochodzi z serwisu sandrafrej.com

SandraFrej.com
Chilli con carne 148

Składniki na 4-5 porcji: 500 g mielonej wołowiny 4 duże ząbki czosnku 1 papryka czerwona 2 średnie cebule 300 g pomidorów (mogą być z puszki) 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie (około 400 g) 1-3 papryczki chilli (w zależności jaką ostrość jesteśmy w stanie znieść) 2 łyżeczki mielonego kuminu (kminu rzymskiego) 2 lekko czubate łyżki suszonego oregano(...)gotować na niewielkim ogniu przez około 15-20 minut. Po tym czasie dodać pokrojone pomidory i gotować kilka minut. Na końcu dodać odsączoną (ale nie płukaną) z zalewy czerwoną fasolę. Wymieszać i gotować przez 1-2 minuty. Chilli con carne najlepsze jest na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki dobrze się przegryzą. Trudno znaleźć jedyny i słuszny przepis na chilli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałatka ryżowa z wędzonym kurczakiem 142

Składniki: 2 szklanki ugotowanego ryżu 1 filet wędzony z kurczaka 1 por (biała część) 4 korniszony 1 puszka kukurydzy 1 łyżka czerwonej fasoli 2 łyżki majonezu mały kubek kwaśnej śmietany 9-12% lub jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Filet z kurczaka oraz korniszony pokroić w kostkę. Pora przekroić na pół i posiekać w paseczki. Zalać osolonym wrzątkiem(...)minutach przelać zimną wodą i odcedzić. Kukurydzę i fasolę odcedzić, a fasolę przepłukać wodą. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać z ryżem, majonezem i śmietaną/jogurtem i doprawić do smaku smaku solą i pieprzem

Czerwień i błękit