fasola - 7342 przepisów (strona:104/490)

Sałatka śledziowa z ogórkiem i fasolą 100

Smaczna i sycąca sałatka śledziowa, to propozycja np na kolację ale też i na Święta. Mamy tutaj śledzie, ziemniaki, czerwoną fasolę oraz ogórki konserwowe. Oglądając zdjęcia potraw w sieci, a w szczególności na Instagramie, podziwiam talent niektórych osób do stylizacji jedzenia. Idąc tym tropem, że powinno się np sałatki pokazywać nie zmieszane/ubrudzone z sosem, przygotowałam wystylizowaną sałatkę w miseczce. Patrzyłam(...)jakie ono jest, jeśli zdecyduję się na jego wykonanie. A do Was które zdjęcie bardziej przemawia? Dajcie koniecznie znać. 1 op. śledzi a’la matias 1 puszka czerwonej fasoli 2 ziemniaki 1 cebula 3-4 ogórki konserwowe natka Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz, cukier Ziemniaki gotujemy w łupinkach w osolonej wodzie

Smaki Na Talerzu
Sałatka z żółtym serem i czerwoną fasolą 30

pory na moim blogu. Kiedyś żadna impreza czy święta nie obyły się bez niej i chyba po prostu się przejadła. Zdecydowanie imprezowa, lekko pikantna, zaskakująca smakiem pora, ananasa, czerwonej fasoli i żółtego sera obtoczonego w papryce. Składniki: ? 2 pory ? 1 puszka czerwonej fasoli ? 1 puszka ananasów ? 300 g sera żółtego ? po 1/2 łyżeczce papryki słodkiej i ostrej ? sól, pieprz(...)wodą, po czym odcedzić przelewając zimną wodą. ? Ananasy pokroić na małe kawałki. ? Ser żółty pokroić w kostkę 1×1 cm i wymieszać z paprykami. ? Połączyć razem pora, odcedzoną fasolę, ananasy i ser żółty. ? Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem

To co kocham
Chili con carne z kurczakiem 38

Dzisiaj mam dla Was coś super. Mamy tutaj podstawowe składniki chili con carne czyli czerwoną fasolę, paprykę, kmin rzymski i kolendrę (mieloną i świeżą), jest oczywiście czekolada. Dla odmiany w potrawie jest także kurczak. I nie, ten kurczak nie wylądował tu przypadkiem, od początku chciałam chili zrobić właśnie z nim. Przepis wpadł mi w oko, kiedy przeglądałam anglojęzyczne przepisy. Jeden(...)czosnku 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego pół łyżki mielonej kolendry ćwierć łyżki mielonej chili (lub więcej, według preferencji) 1 mała laska cynamonu 300 ml wody lub bulionu puszka czarnej fasoli puszka krojonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka octu winnego 5 kostek gorzkiej czekolady sól pieprz 2 łyżki oliwy (przepis na 4 porcje) Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy

Kardamonovy
Sałatki na Sylwestra 653

winegret miodowo-musztardowy lub zwyczajnie skropić sałatkę oliwą. Wypróbuj mój sprawdzony przepis na sałatkę z kurczakiem i fetą . Sałatki warzywne Sałatka meksykańska Sałatka meksykańska z ananasem, żółtym serem, czerwoną fasolą, kukurydzą i porem to konieczna pozycja do imprezowego menu. To także świetna propozycja na dodatek do śniadania, podwieczorek czy kolację. Koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę meksykańską . Sałatka grecka Na sałatkę(...)prostszych i lepszych sałatek na imprezę. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sałatkę z rukoli z burakami . Sałatka meksykańska z zielonym groszkiem Sałatka dobra na każdą okazję. Z czerwona fasolą, papryką, kukurydzą, żółtym serem i majonezem, dziś także z dodatkiem zielonego groszku. Sałatka, do której czasem wrzucam kawałki wędliny lub parówek, jajko na twardo lub oliwki, urozmaicam jak się

Zasmakuj Kuchni
Jaki termos obiadowy wybrać? Przepis na rozgrzewający posiłek – zupa zbójnicka bez mięsa | NOVEEN 47

swojego plecaka. Poniżej znajdziesz inspirację na ciepły, rozgrzewający posiłek, który zapewni energię na wiele godzin. Zupa zbójnicka bez mięsa to propozycja dla wegan i wegetarian – zamiast mięsa wykorzystaj białą fasolę i tofu. Dodaj ziemniaki, marchewkę, paprykę i pieczarki. Sprawdź, jak przyprawić danie, aby uzyskać rozgrzewający posiłek, idealny na jesienno-zimowe wyprawy! Jedna porcja poniższej zupy zbójnickiej dostarcza około 500 kalorii(...)łyżka sosu sojowego ciemnego 600 ml wody 1 marchew (około 100 g) 1/2 czerwonej papryki (około 100 g) 2 lub 3 ziemniaki (około 300 g) 150 g białej fasoli konserwowej (lub ugotowanej) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe 2-3 ziela angielskie 1,5 – 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki tymianku 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej

Via Gusto
Wytrawne ptysie z pastą z fasoli 55

Ptysie w wersji na słono z pastą z fasoli z dodatkiem suszonych pomidorów. Do tego krewetki, pomidorki i trochę zielonego. Fajna alternatywa na przekąski.           ciasto parzone: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli 250 ml wody 100 g masła 180 g pasty z fasoli z suszonymi pomidorami 14 pomidorków koktajlowych 20 dkg krewetek(...)miski, dodaję trzy łyżki oleju, sól, pieprz, przyprawę do ryb. Zostawiam w marynacie na 30 minut albo dłużej. Smażę na rozgrzanej patelni. Do każdego koszyczka przekładam pastę z fasoli, dekoruję pomidorkami, krewetkami, listkami botwiny, natką pietruszki, pomidorem suszonym

wesoła kuchnia
Chilli sin carne dyniowe (wegańskie) 37

łyżki oleju (30 g) – świetnie nada się olej czosnkowy papryka czerwona (200 g*) 3 łyżki koncentratu pomidorowego (100 g) szklanka puree z dyni * (250 g) puszka czerwonej fasoli (240 g***) puszka kukurydzy (280 g***) szklanka wody lub bulionu warzywnego (250 g) przyprawy ½ – 1 łyżeczki papryki chilli **** łyżeczka papryki wędzonej ½ łyżeczki papryki ostrej ½ łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki oregano(...)przeciskamy przez praskę, a paprykę kroimy w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy czosnek oraz paprykę i krótko podsmażamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, czyli koncentrat pomidorowy, puree z dyni, fasolę i kukurydzę oraz wodę lub bulion i dobrze mieszamy. Później dodajemy przyprawy ( paprykę chilli, wędzoną, słodką i ostrą , oregano, kumin i sos sojowy ), bardzo dobrze mieszamy i gotujemy około

WegePrzepis
SAŁATKI NA KOMUNIĘ – 17 przepisów 103

sałatka z kaszą kuskus. Oprócz tuńczyka, w sałatce znajdziesz również paprykę w dwóch kolorach, pomidory oraz kukurydzę. Polecamy! Sałatka z kuskusem i tuńczykiem – Przepis 17. Sałatka z białej fasoli i ananasa Szybka sałatka z białą fasolą, marynowanymi pieczarkami i ananasem. Pyszna sałatka z jasnych składników, która idealnie wpisze się w klimat komunii. Sałatka z białej fasoli i ananasa

Kuchnia Na Wypasie
Tacos z mieloną wołowiną, awokado i piklowaną cebulą 41

przez internet, np. w Kuchnie Świata SKŁADNIKI MIĘSO 500 g mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 200 g kukurydzy konserwowej 200 g fasoli czerwonej konserwowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki ostrej papryczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz olej do smażenia TACOS awokado marynowana cebulka – polecam przepis(...)czerwoną cebulkę marynowaną w winnym occie, miodzie i przyprawach jogurt świeża kolendra gotowe muszle tacos lub placki tortilla WYKONANIE Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy chwilę posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mieloną wołowinę, smażymy często mieszając. Doprawiamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, kukurydzę i fasolę, smażymy jeszcze chwilę cały czas mieszając.  Gorącym mięsem

Tajemnice Smaku
Barszcz czerwony na zakwasie zabielany – kuchnia podkarpacka 63

kromka razowego chleba 1/2 łyżeczki soli 1 l ciepłej wody Barszcz: 400 g buraków ćwikłowych 200 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 mała główka kapusty 4 ziemniaki 2 garści fasoli „Jaś” 500 ml śmietany 2 łyżki masła 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej koperek Składniki na zakwas mieszamy w glinianym garnku lub szklanym słoju, wierzch obwiązujemy(...)ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni do ukiszenia. W dzień poprzedzający gotowanie barszczu fasolę zalewamy wodą. Kolejnego dnia gotujemy ją do miękkości i odcedzamy. Buraki i włoszczyznę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W dużym garnku zagotowujemy niewielką ilość posolonej wody, dodajemy do niej starte warzywa i gotujemy je do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy

Trzeci talerz
Zupa gulaszowa z makaronem 126

jedne z moich ulubionych dań jednogarnkowych.  A Wy lubicie takie treściwe zupy? Składniki: 500 g schabu 150 g makaronu  2 czerwone papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej 2 cebule 1 duża marchewka 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2-3 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego(...)czasie gotuję makaron, odcadzam. Po tym czasie dodaję pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz posiekany czosnek. Gotuję do miękkości mięsa. Gdy mięso jest już miękkie dodaję makaron, czerwoną fasole. Próbuję i ewentualnie doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Meksykańskie Burrito 57

przygotować domowe burrito? Burrito to meksykańskie danie, które składa się z farszu zawiniętego w pszenną tortillę. Głównymi składnikami farszu jest mięso mielone z dodatkiem czerwonej fasoli, kukurydzy, czerwonej papryki i przecieru pomidorowego, ja zastąpiłam go ketchupem. Gotowy farsz nakłada się na tortillę, posypuje startym na tarce serem, zawija, a następnie opieka na patelni lub w opiekaczu. Brzmi ciekawie prawda(...)domowe imprezy, czy spotkania ze znajomymi. Z pewnością każdy będzie zachwycony jego smakiem. PRZEPIS NA MEKSYKAŃSKIE BURRITO (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 200 g żółtego sera 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 1 mała papryka czerwona 5 tortilli 2 łyżki ketchupu 2 ząbki czosnku Wykonanie Cebulkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Całość dusimy

Przepiski.pl
Pieczone pierożki (empanadas) 93

mąki pszennej tortowej ok. 450 -500 ml. mocno ciepłego mleka 130  gramów masła 1 jajko szczypta soli Farsz 500 gramów mięsa  mielonego wołowo - wieprzowego 1 puszka czerwonej fasoli wraz z zalewą 1 duża cebula może być czerwona około pół szklanki passaty pomidorowej sól ok pól łyżeczki kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka  tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki pieprz(...)cayenne według uznania Farsz  Fasolę wraz z zalewą zmiksować. Na patelni i odrobinie tłuszczu  zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę następnie dodać mięso i przyprawy. Całość smażymy od czasu do czasu mieszając około 15 minut. Po tym czasie dodajemy zmiksowaną fasolę i passatę pomidorową. Wszystko mieszamy i gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15- 20  minut do momentu

Andzia Pichci