papryka zielona (120-140g) - mała 1 papryka czerwona (120-140g) - mała 2 pomidory (380-400g) - duże 2 cebule (200g)- średnie 3 ząbki czosnku 3/4 puszki czerwonej fasoli (160g) - a le następnym razem dodam całą puszkę, fasoli wcale nie było za dużo 2 małe pętka kiełbasy śląskiej (180g) 1/2 dużego pętka kiełbasy jałowcowej podsuszanej (100g) 2 łyżeczki koncentratu(...)oczkach tarki lub pokroić w drobne kawałki. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w większe kawałki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Fasolę czerwoną odsączyć z zalewy. Kiełbasę pokroić w półpasterki. Gotowanie jednogarnkowe: Na dużej patelni z grubym dnem - lub opcjonalnie grubym garnku - podsmażyć na umiarkowanym ogniu kiełbasę, aż lekko się
Grunt to przepis!dodatkowi zupa nabrała innego smaku..Przepis na taką zupę znalazłam tutaj. Przepis pochodzi z książeczki pt."Zupy" M. Grzymskiej i N. Kosińskiej.. 25 dag fasoli Kupiec 10 dag wędzonego boczku 3 - 4 ziemniaki marchewka pietruszka kawałek selera cebula 2 pomidory lub łyżeczka koncentratu łyżka maggi łyżka majeranku łyżka smalcu łyżka mąki posiekana natka pietruszki(...)koperek pieprz i sól 2 litry wody Fasolę umyć i namoczyć w zimnej wodzie na noc. Można też ją zalać gorącą wodą i odstawić na 2-3 godziny. Następnie odcedzić ją na sicie i zalać świeżą zimną wodą. Gotować na małym ogniu pod przykryciem. Gdy fasola będzie prawie miękka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę, pietruszkę i seler
Moje domowe kucharzenieAmatorów czerwonej fasoli I ostrych przypraw- zapraszam na meksykańską kuchnię- czyli chilli con carne. Mieszanka mięsa mielonego , fasoli , pomidorów I ostrych przypraw zadowoli każdego I jest miłą odmianą kuchni europejskiej. Prosta potrawa I w miarę szybka w wykonaniu. Zaczynamy Składniki: 600 gr mielonego 4 cebule 2 puszki czerwonej fasoli 2 puszki pomidorów 3 ząbki czosnku sól, pieprz(...)chilli oliwa natka pietruszki Wykonanie: Posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyciskamy do cebuli przez praskę czosnek. Dodajemy mięso- smażymy aż mięso przestanie być różowe. Dodajemy fasolę I pomidory- doprawiamy- ok 0,5 łyżeczki soli , pieprzu I chilli. Dusimy pod przykryciem ok 40 min. Doprawiamy do smaku I gotowe :) Chilli con carne podajemy z ryżem lub pajdą chleba. Zyczę
Smaki Edytywystępuje w akompaniamencie kiełbasy, pomidorów i sporej ilości majeranku. Chyba nie muszę Wam tego dania zachwalać, albo ktoś je lubi albo nie. Wskazówka: w celu skrócenia czasu gotowania fasoli, namoczcie ją w wodzie najlepiej całą noc. Składniki na 2 spore porcje: 300g fasoli Jaś 20 dag kiełbasy dobrej jakości 1 nieduża cebula 2 małe ząbki czosnku 1-2 liście(...)laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub pół puszki pomidorów i łyżeczka koncentratu Sól Pieprz Majeranek Łyżka oleju Przygotowanie: Fasolę zalać wodą w naczyniu, odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Gotować do miękkości w osolonej wodzie ok. 40 minut, dolewając wody jeżeli jej ubywa. Następnie kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, a czosnek posiekać
Fabryka pomysłówłączyć ze sobą dowolne warzywa, dzięki czemu za każdym razem uzyskamy nowy, interesujący smak tejże zupy. Popularnymi warzywami, które wykorzystuje się w minestrone są ziemniaki, jarmuż, kapusta, marchew, fasola czy chociażby seler. Tradycyjnie zupa ta robiona była z resztek warzyw stąd też warzywa sezonowe sprawdzają się w niej znakomicie. Całość połączona jest bulionem ziołowym z dodatkiem pomidorów i oczywiście(...)niej ser parmezan. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Zupa Minestrone Składniki na zupę Minestrone. 200 ml wody 80 g makaronu 250 g białej fasoli z puszki 400 g pomidorów z puszki 100 g marchwi 2 liście laurowe 2 gałązki rozmarynu 5 gałązek tymianku 2 duże ząbki czosnku 100 g selera łodygowego 100 g kapusty
MeCooksktóra po zwinięciu przybiera kształt cylindra. Tortillę wypełnia się wytrawnym nadzieniem, który zawiera mięso takie jak wołowina, kurczak bądź wieprzowina i często również inne dodatki takie jak chociażby ryż, fasola z puszki, świeże warzywa, ser, guacamole bądź salsa. Danie to konsumuje się na ciepło po podgrzaniu, na przykład w piekarniku bądź na patelni. Przepis na burrito , którym dzielę się poniższej(...)Dodatkowo: 400 g ugotowanego ryżu 6 placków tortilli pszennej 100 g świeżych pomidorów 120 g zielonej sałaty 150 g tartego sera żółtego 20 g czerwonej cebuli 120 g czerwonej fasoli z puszki 100 g kukurydzy z puszki kwaśna śmietana i sok z limonki do podania Burrito Jak zrobić burrito. Do garnka wlać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty
MeCooksjeszcze jedna, biała. Ją wykończę jutro, przepis niebawem. A tymczasem podrzucam pomysł na surówkę z czerwoną kapustą, moją (no dobra, naszą) ulubioną. Składniki: pół czerwonej kapusty puszka czerwonej fasoli pół białej części pora 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta cukru sól pieprz Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojonego w półplasterki pora, odsączoną fasolę(...)czerwonej kapusty i marchewki Surówka z czerwonej kapusty i gruszki Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem Surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim Artykuł Surówka z czerwonej kapusty i fasoli pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyodrobinę kakao, ale ostatecznie zrezygnowałam. Tak czy siak kurczak wyszedł zacnie. Zjedliśmy go z ryżem. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 chili puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów 3 gałązki natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry ćwierć łyżeczki mielonego kuminu szczypta cynamonu pół łyżeczki cukru sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Piersi(...)rumiany kolor. Następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę cebulę i chili, a także rozdrobniony czosnek. Wszystko smażymy około 5 minut. Do mięsa wlewamy pomidory, a także fasolę z zalewą, dodajemy cukier. Całość gotujemy na średnim ogniu około 15 minut. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką. Artykuł Kurczak z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovypewno przyczyni się do stworzenia posiłku w tempie ekspresowym! Przepyszna i kolorowa sałatka Składniki (1 porcja): tuńczyk w sosie własnym (60g – masa netto), 3 łyżki czerwonej fasoli konserwowej, 4 łyżki kukurydzy konserwowej, łyżka posiekanego szczypiorku, 1/2 łyżki dobrej jakości majonezu, 1/2 łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli i pieprzu. Sposób przygotowania Przygotowanie tej sałatki jest naprawdę ekspresowe. Rozpoczynamy od przepłukania(...)sitku kukurydzy i fasoli. Następnie przepłukane i odsączone składniki wrzucamy do miseczki. Dodajemy także odsączone kawałki tuńczyka i posiekany szczypiorek. Na koniec dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku. Całość mieszamy i gotowe. Smacznego! Sałatka to: około 263 kcal (tylko!) Białko: 18,5 g Węglowodany: 22,5 g Tłuszcz: 12,0 g Błonnik pokarmowy
Natka PietruszkiKolejny level tradycyjnej shakshouki, czyli jajek w pomidorach. Tym razem na stół trafiła szakszuka z fasolą i szpinakiem, z dodatkiem aromatycznego parmezanu. Spróbujcie tej wersji i koniecznie dajcie mi znać, co o niej myślicie! Lepsza niż klasyka? Szakszuka z fasolą i szpinakiem Rodzaj: bez glutenu, … Artykuł Szakszuka z fasolą i szpinakiem pochodzi z serwisu
Flymetothespoonsmaczne i sycące danie na letni obiad. składniki: 3 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego, zmieliłam łopatkę 100 g ryżu 1 duża cebula pół czerwonej papryki 150 g czerwonej fasoli z puszki 150 g kukurydzy z puszki 1 słoik krojonych pomidorów (650 ml) sól,pieprz ostra papryczka suszona lub świeża 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano olej do smażenia(...)Wydrążone cukinie delikanie posolić i ułożyć na ściereczce, wydrożoną stroną do dołu aby ściekał sok. Przygotować farsz. Ryż ugotować a'dente. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę osączyć z zalewy na sicie. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i zeszklić cebulę. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Następnie dodać pomidory (u mnie
Monia miesza i gotujewołowiny gulaszowej – może być pręga, rostbef czy łopatka, 2 duże cebule, 4 ząbki czosnku, 1 większa marchewka, 1 papryka papryka czerwona, 2 puszki pomidorów w zalewie, 1 puszka fasoli czerwonej lub podobna ilość fasoli namoczonej i samodzielnie ugotowanej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, olej, łyżka papryki w proszku, papryka ostra według smaku (zupa powinna być pikantna), łyżeczka mielonego kuminu, natka(...)zmięknie. Wlej pomidory razem z zalewą. Dodaj także marchewkę i paprykę pokrojone w kostkę oraz kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Dodaj fasolę razem z zalewą oraz posiekaną natkę, gotuj jeszcze chwilę. Rada: zupę podaliśmy ze świeżą papryczką chili. Artykuł Zupa meksykańska na wołowinie. Robiliśmy wiele razy, ale z tego przepisu wychodzi najlepsza
Kulinarna Polskaróżyczkami brokuła, papryką i czerwoną fasolką z puszki. Pyszne połączenie tęczy smaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większy brokuł 1 czerwona papryka 1 pęczek natki pietruszki 1 puszka czerwonej fasoli 200 g makaronu świderki 2 łyżki majonezu 2 czubate łyżki jogurtu typu greckiego sól i mielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Brokuła podziel na drobne różyczki. W garnku zagotuj(...)recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["8","8 porcji"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"190 cal"},"recipeIngredient":["1 wi\u0119kszy broku\u0142","1 czerwona papryka","1 p\u0119czek natki pietruszki","1 puszka czerwonej fasoli","200 g makaronu \u015bwiderki","2 \u0142y\u017cki majonezu","2 czubate \u0142y\u017cki jogurtu typu greckiego","s\u00f3l i mielony pieprz"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Broku\u0142a podziel na drobne
ProstePesto.pl