Zapraszam dziś na przepis na przepyszną zapiekankę w stylu bolońskim z dodatkiem fasoli i pieczarek , jest sycąca, aromatyczna i bardzo smaczna. Można użyć makaronu bezglutenowego . Serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony został filmik -> na końcu posta. * * * Składniki (proporcje dla 4-5 osób): 500 g mielonego mięsa 250 g makaronu typu świderki 1 cebula 300 g pieczarek 1 puszka fasoli 1 litr passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku (lub granulowany) kawałek żółtego sera do starcia garść świeżych liści bazylii... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i wypiekać. Podaję przepisy krok po kroku z kuchni tradycyjnej, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej.