Przepis na : obiad
Jambalaya, to potrawa kuchni kreolskiej. Przepis podstawowy składa się z mieszanki różnych mięs i skorupiaków i ryżu. Ja przygotowałam Jambalayę w wersji wegańskiej. Danie jest bardzo wyraziste, pełne smaków i aromatów. Dodatek ciecierzycy i fasoli sprawia, że nawet mięsożercy zakochają się w wegańskiej odmianie tej potrawy. Składniki: 2 szkl. białego ryżu 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1 i 1/2 szkl. ugotowanej ciecierzycy 1 i 1/2 szkl. ugotowanej czerwonej fasoli 4 ząbki czosnku 1 pusz... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.