fasola - 7342 przepisów (strona:88/490)

Fasolka po bretońsku 139

występuje w akompaniamencie kiełbasy, pomidorów i sporej ilości majeranku.  Chyba nie muszę Wam tego dania zachwalać, albo ktoś je lubi albo nie. Wskazówka: w celu skrócenia czasu gotowania fasoli, namoczcie ją w wodzie najlepiej całą noc. Składniki na 2 spore porcje: 300g fasoli Jaś 20 dag kiełbasy dobrej jakości 1 nieduża cebula 2 małe ząbki czosnku 1-2 liście(...)laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub pół puszki pomidorów i łyżeczka koncentratu Sól Pieprz Majeranek Łyżka oleju Przygotowanie: Fasolę zalać wodą w naczyniu, odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Gotować do miękkości w osolonej wodzie ok. 40 minut, dolewając wody jeżeli jej ubywa. Następnie kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, a czosnek posiekać

Fabryka pomysłów
Przepis na burrito 37

która po zwinięciu przybiera kształt cylindra. Tortillę wypełnia się wytrawnym nadzieniem, który zawiera mięso takie jak wołowina, kurczak bądź wieprzowina i często również inne dodatki takie jak chociażby ryż, fasola z puszki, świeże warzywa, ser, guacamole bądź salsa. Danie to konsumuje się na ciepło po podgrzaniu, na przykład w piekarniku bądź na patelni. Przepis na burrito , którym dzielę się poniższej(...)Dodatkowo: 400 g ugotowanego ryżu 6 placków tortilli pszennej 100 g świeżych pomidorów 120 g zielonej sałaty 150 g tartego sera żółtego 20 g czerwonej cebuli 120 g czerwonej fasoli z puszki 100 g kukurydzy z puszki kwaśna śmietana i sok z limonki do podania Burrito Jak zrobić burrito. Do garnka wlać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty

MeCooks
Surówka z czerwonej kapusty i fasoli 29

jeszcze jedna, biała. Ją wykończę jutro, przepis niebawem. A tymczasem podrzucam pomysł na surówkę z czerwoną kapustą, moją (no dobra, naszą) ulubioną. Składniki: pół czerwonej kapusty puszka czerwonej fasoli pół białej części pora 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu szczypta cukru sól pieprz Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski, chwilę ugniatamy. Dodajemy do niej pokrojonego w półplasterki pora, odsączoną fasolę(...)czerwonej kapusty i marchewki Surówka z czerwonej kapusty i gruszki Surówka z czerwonej kapusty z chrzanem Surówka z czerwonej kapusty z sosem farmerskim Artykuł Surówka z czerwonej kapusty i fasoli pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Kurczak z czerwoną fasolą 29

odrobinę kakao, ale ostatecznie zrezygnowałam. Tak czy siak kurczak wyszedł zacnie. Zjedliśmy go z ryżem. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 chili puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów 3 gałązki natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry ćwierć łyżeczki mielonego kuminu szczypta cynamonu pół łyżeczki cukru sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Piersi(...)rumiany kolor. Następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę cebulę i chili, a także rozdrobniony czosnek. Wszystko smażymy około 5 minut. Do mięsa wlewamy pomidory, a także fasolę z zalewą, dodajemy cukier. Całość gotujemy na średnim ogniu około 15 minut. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką. Artykuł Kurczak z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Cukinia faszerowana po meksykańsku 57

smaczne i sycące danie na letni obiad. składniki: 3 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego, zmieliłam łopatkę 100 g ryżu 1 duża cebula pół czerwonej papryki 150 g czerwonej fasoli z puszki 150 g kukurydzy z puszki 1 słoik krojonych pomidorów (650 ml) sól,pieprz ostra papryczka suszona lub świeża 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano olej do smażenia(...)Wydrążone cukinie delikanie posolić i ułożyć na ściereczce, wydrożoną stroną do dołu aby ściekał sok. Przygotować farsz. Ryż ugotować a'dente. Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę osączyć z zalewy na sicie. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i zeszklić cebulę. Następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Następnie dodać pomidory (u mnie

Monia miesza i gotuje
Barszcz ukraiński. 84

prawie każdego polskiego domu. Tutaj moja wersja tej pysznej zupy, która mam nadzieje się Wam spodoba. Składniki: 2 l wywaru z żeberek żeberka z wywaru 5 – 6 łyżek fasoli Jas może być z puszki 2 marchewki 1 cebula 1 czerwona papryka 1 lyzka smalcu 5 -6 średnich buraków 2 duże ziemniaki 1/4 główki białej kapusty sol i pieprz(...)smaku odrobina cukru 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1 lyzka soku z cytryny śmietanka 18 % natka pietruszki Zapraszam również na film z instrukcja krok po kroku Wykonanie: Fasolę opłukać, zalać wodą i namoczyć przez noc. Na drugi dzień ugotować według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa podsmażyć na smalcu. Ziemniaki pokroić

Pani M - kuchnia smakowita
Zupa meksykańska na wołowinie. Robiliśmy wiele razy, ale z tego przepisu wychodzi najlepsza 75

wołowiny gulaszowej – może być pręga, rostbef czy łopatka, 2 duże cebule, 4 ząbki czosnku, 1 większa marchewka, 1 papryka papryka czerwona, 2 puszki pomidorów w zalewie, 1 puszka fasoli czerwonej lub podobna ilość fasoli namoczonej i samodzielnie ugotowanej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, olej, łyżka papryki w proszku, papryka ostra według smaku (zupa powinna być pikantna), łyżeczka mielonego kuminu, natka(...)zmięknie. Wlej pomidory razem z zalewą. Dodaj także marchewkę i paprykę pokrojone w kostkę oraz kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Dodaj fasolę razem z zalewą oraz posiekaną natkę, gotuj jeszcze chwilę. Rada: zupę podaliśmy ze świeżą papryczką chili. Artykuł Zupa meksykańska na wołowinie. Robiliśmy wiele razy, ale z tego przepisu wychodzi najlepsza

Kulinarna Polska
Sałatka z brokułami, papryką i czerwoną fasolą 68

różyczkami brokuła, papryką i czerwoną fasolką z puszki. Pyszne połączenie tęczy smaków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 większy brokuł 1 czerwona papryka 1 pęczek natki pietruszki 1 puszka czerwonej fasoli 200 g makaronu świderki 2 łyżki majonezu 2 czubate łyżki jogurtu typu greckiego sól i mielony pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Brokuła podziel na drobne różyczki. W garnku zagotuj(...)recipeCuisine":["Polska"],"recipeYield":["8","8 porcji"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"190 cal"},"recipeIngredient":["1 wi\u0119kszy broku\u0142","1 czerwona papryka","1 p\u0119czek natki pietruszki","1 puszka czerwonej fasoli","200 g makaronu \u015bwiderki","2 \u0142y\u017cki majonezu","2 czubate \u0142y\u017cki jogurtu typu greckiego","s\u00f3l i mielony pieprz"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Broku\u0142a podziel na drobne

ProstePesto.pl
Papryka faszerowana po meksykańsku mięsem, fasolą i kukurydzą. PRZEPIS 63

wyglądające jak wielkie chili, choć nie są ostre) lub zwykłe, 2 duże piersi z kurczaka, około 500 gramów, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 1 puszka fasoli czerwonej, 1 puszka kukurydzy konserwowej, olej, sól, pieprz. Jak zrobić meksykańskie papryki faszerowane? Papryki umyj, następnie przekrój wzdłuż, usuń gniazda nasienne. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej trochę oleju, zrumień cebulę(...)dorzuć czosnek i smaż jeszcze chwilę. Piersi z kurczaka pokrój w małą kostkę, następnie posiekaj. Kukurydzę i fasolę odsącz. Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Masą faszeruj połówki papryk, ułóż je w skropionym oliwą naczyniu do zapiekania. Piecz w temp. 190 stopni przez około 50 minut – aż wierz się zrumieni. Rada: do tak przyrządzonych

Kulinarna Polska
Pasta z fasoli, oliwek i suszonych pomidorów 77

zawsze mam ich zapas w domu. Ostatnio przypomniałam sobie tapenadę , pyszną pastę z oliwek i kaparów z Prowansji. Ale ponieważ zapomniałam kupić kapary, przygotowałam pastę z wcześniej ugotowanej białej fasoli Jaś. Dla podkręcenia smaku dodałam suszone samodzielnie pomidory. Wyszło bez glutenu i bez dodatków pochodzenia zwierzęcego, ale przede wszystkim zdrowo i pysznie 😊😋 Pastę można zjeść z pieczywem lub jako(...)warzyw. Składniki : 10 łyżek ugotowanej fasoli średni Jaś 180 g zielonych, wydrylowanych oliwek garść suszonych pomidorów (można użyć pomidorów w oleju) 3 łyżki oleju lnianego (lub oleju z pomidorów) pół łyżeczki mielonego kminku sól pieprz Pomidory zalać ciepłą wodą i odstawić na kwadrans. Gdy nasiąkną wodą, odcedzić i lekko odcisnąć. W malakserze zmiksować fasolę, oliwki, pomidory, olej i dwie szczypty

Weekendy w domu i ogrodzie
Imprezowa sałatka makaronowa 107

makaronowa z warzywami, to świetna alternatywa dla popularnej sałatki ziemniaczanej. Smakuje wyśmienicie i nadaje się jako dodatek do mięs, czy kiełbasek na imprezach. U mnie z marchewką, groszkiem, kukurydzą, fasolą czerwoną i jajkami. Opcjonalnie można dodać również ogórki konserwowe lub inne dodatki. Dip przygotowałam na bazie majonezu, musztardy i oliwy. SKŁADNIKI 450 g mrożonej mieszanki marchewki z groszkiem 1 puszka(...)kukurydzy konserwowej 1 puszka (400 g) czerwonej fasoli kidney 2 jajka 300 g makaronu (u mnie Cavatappi) 5 łyżek majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżka oliwy sól, pieprz WYKONANIE Marchewkę z groszkiem ugotować na parze do miękkości. Zostawić do ostudzenia. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać z łupin i pokroić w kostkę. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu

Passions hobbies life
Fasolka po bretońsku 71

ugotowaniu, a także po zamrożeniu i rozmrożeniu po dłuższym czasie. Najlepsza na jesienne i zimowe popracowe posiłki. Może ktoś się jednak skusi teraz?  Składniki: 500 g suchej fasoli Jaś 2 długie ulubione kiełbasy 1 duża cebula 3 ząbki czosnku  pół słoiczka koncentratu pomidorowego 1 łyżka majeranku  1 płaska łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 duże liście laurowe(...)ziarna ziela angielskiego pół łyżeczki cukru (opcjonalnie) pieprz sól olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Fasolę namaczamy na noc w wodzie, wody wlewamy jakieś 10 cm ponad fasolę. Na drugi dzień całość gotujemy (w tej samej wodzie) pod przykryciem, z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego, ok 1,5 h – do miękkości. W razie potrzeby, można dolać wody. Sukcesywnie

Kardamonovy
Kurczak z czerwoną fasolą 60

odrobinę kakao, ale ostatecznie zrezygnowałam. Tak czy siak kurczak wyszedł zacnie. Zjedliśmy go z ryżem. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 chili puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów 3 gałązki natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry ćwierć łyżeczki mielonego kuminu szczypta cynamonu pół łyżeczki cukru sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4 porcje) Piersi(...)rumiany kolor. Następnie dodajemy do nich pokrojone w kostkę cebulę i chili, a także rozdrobniony czosnek. Wszystko smażymy około 5 minut. Do mięsa wlewamy pomidory, a także fasolę z zalewą, dodajemy cukier. Całość gotujemy na średnim ogniu około 15 minut. Przed podaniem posypujemy poszatkowaną natką. Artykuł Kurczak z czerwoną fasolą pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy